שאלה ליפנים ולכל מי שמבין...

dudusan

New member
שאלה ליפנים ולכל מי שמבין...

קצת לא נעים לי לספר על זה אבל... לפני קצת פחות משנה "גירשו" אותי מיפן בגלל שהיית יתר של 10 ימים, נתנו לי חותמת שחורה בדרכון ואחד העובדים אמר שאני לא יכול להכנס ליפן למשך 5 שנים לפחות. אני מתגורר עכשיו בארץ עם חברתי היפנית, היא מתכננת עוד כמה חודשים לחזור ליפן לחודש, הייתי רוצה להצטרף אלייה. יש איזו דרך להכנס ליפן למטרת ביקור בלבד, ללא חתונה? אשמח לשמוע תגובות. דודו.

dudusan

New member
לא נראה לי שזה יעזור מכיוון שהם

אמרו לי שהם שומרים את השם.

Charlie

New member
דודו - תתנחם בזה שהיא יפנית

ולא אמריקאית, כי נקודה שחורה כזו בארה"ב = אי כניסה למשך 10 שנים...

takano

New member
לא יעזור להחליף שם בדרכון

בדרכון הישראלי מופיע גם מספר ת.ז והנתון הזה נשמר אצל היפנים,כך שגם אם תחליף דרכון רוב הסיכויים שהשם שלך יקפוץ. כ"כ גם אם תתחתן תצתרך להמתין שנה מיציאתך האחרונה מיפן ע"מ להכנס שוב מזל טוב

gao xing

New member
סיכוי קלוש אבל שווה לנסות....

תפנה במכתב מסודר לשגרירות יפן ותציין כי השהייה שלך ביפן ללא ויזה נעשתה בתום לב ולא במטרה לזלזל במידניות היפנית ובתוקפה של הויזה. תספר כי יש לך חברה סינית (רצוי שתציין את שמה+ מס דרכון) שטסה לביקור משפחה ביפן ושאתה מאוד רוצה להצטרף אליה שכן נושא הנישואין עלה על הפרק ואתה רוצה לבקש את אישור אביה כמקובל. תציין שהינך מתחייב לעזוב את יפן בתום הביקור ולא לשוב אלא באם ינתן היתר כנדרש. אני מכירה מישהו שהצליח לפני כמה שנים להיכנס ליפן על אף שהיתה לו חותמת שחורה עם הפקדת ערבות שניתנה חזרה רק עם יציאה מגבולות יפן. אם יש לך אפשרות כלכלית לעשות זאת שווה להציע. בהצלחה.

Ryo

New member
דודו-סאן

בדיוק! הדרך הכי בטוחה היא לפנות לשגרירות ולהסביר להם את המצב. אני גם חושב שאם יש לך בטחונות שאתה יכול להציג זה יכול רק לעזור. מה גם שחברה שלך קבלה וויזת עבודה בארץ על סמך היחסים שלכם ככה שאני מאמין שאם תנסה בשגרירות אתה תצליח להכנס ליפן. אה כן... ובבקשה! תביא לי קפה שחור!!!
בהצלחה!

Tonjin

New member
שגרירות, לבוא עם בת-הזוג ולדבר יפה.

היפנים קשים, ואם באמת גרשו אותך מיפן (לא הבנתי את תפקיד הגרשיים בהודעה המקורית.. האם גורשת או שפשוט עשו לך בעיות ביציאה בגלל Over stay? זה הבדל קריטי...) זה עלול להיות בעייתי.. בכל מקרה, העיצה של gao xing היא כנראה הטובה ביותר: גש לשגרירות (אישית ועם זוגתך שתחיה, אבל גם עם מכתב מוכן מראש), נסה להביא איתך כמה שיותר חומר שמוכיח שאתה "מחובר" לארץ: חוזי עבודה, חוזה על דירה, הרשמה ללימודים וכל-משהו אחר שתוכל לחשוב עליו. עירבון כספי יכול בהחלט לעזור (אם אתה באמת מתכוון לחזור לארץ תוכל ללוות כסף במידה ואין לך סכום מספיק מרשים כרגע) וכמובן גם "אושונין" ביפן יכול לעזור (הורים של החברה? חבר עם מקצוע מכובד?)

KX250

New member
דודו שקדי מרק

ולגבי בעיתך אחי עבר את אותו הבעיה אולי אוחל לעזור לך. תשאיר לי בפרטי

למעלה