שאלה לירוקים:ישיבה בממשלה

שאלה לירוקים:ישיבה בממשלה

נניח ותצליחו להכנס לכנסת עם שלושה חברי כנסת, תקבלו כיודוע משרד של שר. למה לבקש דווקא את המשרה לאיכות הסביבה, ולא לבקש משרד אחר ולממש דרכו את הרעיונות הירוקים(כמו משרד תמ"ת, אנרגיה ותשתיות, תחבורה). בכל המשרד האלה כמו אחרים יש מקום להכניס גישה ירוקה שיכולה לעורר פלאים בארץ. משרד לאיכות הסביבה קטן בתקציב שלו, וקשה לממש בו את הרעיונות של הירוקים, ומלבד זאת תפקוד השרים לאיכ"ס לשעבר, לא היה לקוי מחמת אי רצון, אלא מחמת חוסר תקציבים. את תקציב המשרד תוכלו לנסות להגדיל בישיבה בממשלה גם ללא אחיזה בו.

חשיבה מעניינת

השאלה איזה משרד משפיע על הסביבה יותר? יש לי דעות בנושא, אשמח לשמוע את היתרונות שאתם חושבים בלקחת משרד אחר. אז הנה אתגר לגולשים בפורום, תשכנעו אותנו איזה משרד הכי טוב לקחת ושבו יהיה לנו ההשפעה הכי גדולה על הסביבה? תודה, דרור

שאלה טובה

אני לא משוכנע מהו המשרד הטוב ביותר. יש שלושה משרדים בעלי השפעה לא מבוטלת על איכות הסביבה והשטחים הפתוחים - משרד הפנים, משרד הבינוי והשיכון ומשרד התשתיות הלאומיות. את האחרון לדעתי צריך לפרק ולהחזיר למצב לפני שאריאל שרון גרם ליצירת משרד זה על מנת לספק את גחמותיו הפוליטיות ב- 1996. מינהל מקרקעי ישראל, הודות לאריאל שרון, נדד בשנים האחרונות בין משרדי ממשלה שונים (כל פעם למשרד בו החזיק אריאל שרון), עד שניתן כפרס תנחומים לאולמרט שלא קיבל את תיק הפנים. גם למינהל יש השפעה אדירה על השטחים הפתוחים. לו המפלגה תגיע לעמדת מיקוח מתאימה, הייתי דורש את משרד הפנים + מינהל מקרקעי ישראל, תוך כדי התחייבות להקמתה של רשות לאומית לתכנון, ויצירת מנגנון שיבטיח את עצמאותה המינהלית, והכפפת מינהל מקרקעי ישראל לרשות הלאומית הזו (שמתבססת על המועצה הארצית לתכנון ולבנייה) - כך שהמינהל יחוייב לחדול מספסרות קרקעות לבנייה, ויעסוק בניהול נטו, תוך כדי תמריץ לחיסכון בשטחי קרקע המיועדים לבנייה חדשה. תחליף אפשרי - המשרד לאיכות הסביבה + פירוק משרד התשתיות הלאומיות, כך שהסמכויות בטיפול במשק המים והביוב תעבורנה לאחריות המשרד לאיכות הסביבה.

ניתוח טוב ../images/Emo45.gif

מה לגבי משרד התחבורה? השפעה אדירה על השטחים הפתוחים וזיהום האוויר? תודה, דרור

התחבורה כפופה לתכנון ו

לכן אני מצטרף לדעה שמשרד הפנים הוא החשוב. למשרד הפנים יש את הסמכות להכפיף את ההגדרות של משרד האיכ"ס על רגישות שטחים פתוחים על התכנון. גם כבישים צריכים אישור של ועדות תכנון. אם תיווצר רשות תכנון לאומית תחת משרד הפנים, גם מנהל מקרקעי ישראל, וגם משרד התחבורה וגם משרדים אחרים לא יוכלו לפגוע בשטחים פתוחים ללא אישור של הועדה וללא תכנון קפדני.

אולי משרד האוצר?

משרד הפנים זה משרד, איך לומר קצת בעדינות? גדול מדי עבור מפלגה שספק אם תעבור בכלל את אחו החסימה.

1אדלרון

New member
אתם בכלל לא בכיוון

הכל מתחיל בחינוך!! האלימות ברחוב ובכביש, הגישה של האנשים כל דבר שאנשים עושים מתחיל ונגמר בחינוך (אשר פה הוא משרד יחסית "נחות"). אבל פה, אין חינוך (אחרת גם בארץ, כמו בשאר העולם, מפלגת הירוקים הייתה מפלגה, אחת מהגדולות), וכאשר איש טוב הוא איש עשיר , ולא חשוב כמה כסף הוא הלבין, מרח ,דרך וגנב מאנשים להגיע לממון שכזה. אולי באמת משרד אוצר או תואר רה"מ.

שאלת תם:

האם קיימתם איזשהו דיון במפלגה בנושא התיק אותו אתה מתכוונים לדרוש, או שפשוט החלטתם שמאחר ואתם מפלגת הירוקים, התיק המובן מאליו עבורכם הוא תיק איכות הסביבה?

../images/Emo184.gif../images/Emo21.gifביטוח לאומי כמובן ...

רק הוא יודע לתת למוכי הגורל למות ממצוקה כלכלית!!! רק הזוהמה הפיזית מעניינת אותכם???? ומה עם אלה שאין להם את היכולת לעבוד ולא ממה להיתקיים ?? קודם טפלו בעוני הנוראי שממנו אפשר לחלות למות יותר מהר מלנשום אוויר מזוהם וזה בערך כל מה שיש למוכי הגורל בישראל. איכות סביבה אנושית קודמת לאיכות הסביבה הכללית!!!!!!!!!!!!!!! ובתכלס מי שלא מסוגל להרשות לעצמו לקנות אוכל ותרופות נמצא בסכנת חיים הרבה יותר גדולה ממי שנושם אוויר מזוהם. תיזכרו זאת "השבע אינו מרגיש את הרעב" !!!!!!!!! נסו לחיות כמה שנים במצוקה כלכלית בלתי נסבלת והורגת ממש אם לא הבנתם את הפתגם הנ"ל

itaym02

New member
סילחי לי - אך נראה לי שהירוקים מתעס

מתעסקים באיכות חיים אנושית. וזיהום הורג הרבה יותר מאשר עוני - תבדקי. ואם תהיה רכבת מהירה מהפריפריה למרכז, לא יהיו יותר עבודות? ואם הארץ תהיה יותר ירוקה ותיירותית, לא יהיו יותר עבודות? וחוץ מזה, מי בדיוק יטפל בעוני? הליכוד? המערך? או קדימה, שזו הילדה של המערך והליכוד? D-:

clear

New member
רק איכות הסביבה

כשר תחבורה אתה יכול לשלוט על התחבורה, אך התפקיד שלך הוא לדאוג לזרימה בכביש ולנסיעה בטוחה ולהפחית את מספר תאונות הדרכים וכדומה- אתה לא ממש משקיע באיכות העשן שיוצאת. לכל משרד יש את התפקיד שלו ושם השר צריך להתמקד ולא בנושאים אחרים. השר לאיכות הסביבה אחראי על כל מה שקשור בזיהום הסביבה ומתוקף תפקידו יהיה לו נציג בכיר במשרד התחבורה שייטפל בנושא מתוך משרד התחבורה וידאג ששר התחבורה יזכור להשגיח גם על זה. יהיה לו גם נציג במשרד הביטחון שיציק לשר הביטחון לפתור את הזהומים שהמשרד שלו יוצר. כך גם במשרד התעשייה והמסחר, ומשרד הבריאות, שאין לי מושג אם הארובה המסרטנת בוולפסון כבר טופלה. במשרד החינוך- הנציג ידאג לחינוך לשמירה על איכות הסביבה, וידאג שספורטאים ידרשו אויר נקי וסביבה בריאה. אין משרד שלמשרד לאיכות הסביבה אין השפעה עליו- ואם יהיה בו שר אמיץ שיודע לדרוש תוצאות גם מהשרים האחרים- יהיה שינוי אמיתי.

למעלה