שאלה לירוקים

shulybaluly

New member
שאלה לירוקים

מה בדיוק עשיתם למען בעלי החיים עד היום? מצב הכלביות מזעזע, יש יותר ויותר אלימות על חתוליםן וכלבים והגרוע מכל הוא שמשטרת הירוקים (!!!) רק נותנת דוח"ות על כלבים משוחררים! לאן הגענו שבעיר תל אביב לא ניתן לשחרר כלב קטן שלא מזיק לאף אחד! יש לי מספר חברים שעזבו את העיר בגלל המשטרה המטופשת שהקימו הירוקים! אני עצמי בעלת כלבת טרייר קטנה שמעולם לא ניקשרה וגם לא תיקשר! אין לכך שום סיבה! היא חברותית ולא מעניין אותה אף אחד חוץ מהטיול שלה עם עצמה! יש לי בבית כעשרה דוחות (בסכומים מטורפים ) שלא ברור לי מה הכסף שלי (שאין לי בתור סטודנטית) מועיל לירוקים? לאן הולך כל הכסף הזה של הדוחות שלנו?

אושיהו

New member
תשובה חלקית לשולי

אני לא מדבר מטעם שום מפלגה או משהו כזה. אני בעל כלב. ח ו ב ה להסתובב עם כלב קשור. זה לא משנה כמה ידידותי הכלב שלך, אם מישהו אחר רואה בו כאיום (ולא משנה כמה קטן וחמוד הוא), הוא עלול להיפגע (יעבור לצד השני של המדרכה בחוסר זהירות ואפילו סתם ירגיש מפוחד לכמה שניות). מלבד זאת, כשאני רואה כלב לא קשור אני פשוט ל א י כ ו ל להסתובב עם הכלב שלי בסביבה. אם הכלב המשוחרר יתקרב אליו, מה אעשה במידה ויתפתח ריב? את נוהגת בחוסר אחריות משווע. לא יודע אם הקנסות זה מה שיעזור (כנראה שלא) אך אולי מה שיכאב בכיס ימנע כאבים מיותרים (פיזיים או רגשיים) לאחרים, כלבים או אנשים.

זוטה

New member
../images/Emo45.gif ועל אחת כמה וכמה שזה בתל אביב.

כלב משוחרר בתל אביב זה לא כמו כלב משוחרר במושב, או בעיר-שדה שקטה. כלב משוחרר בתל אביב יכול לרוץ פתאום לכביש, או אפילו רק לעשות רושם כאילו הוא עומד לקפוץ לכביש, ובצפיפות ובהמולה להבהיל נהגים ולגרום לתאונת דרכים. ומה גם שאפילו בתל אביב יש מקומות מסויימים (חופים, אזורים מסויימים בפארקים) שבהם מותר לשחרר כלבים. נכון, אין אותם בכל מקום, אבל זה המעט שאפשר לעשות.

shulybaluly

New member
זו התשובה שלכם?

למה כלב לא יכול להיות משוחרר כמו במושב? כלב במושב יותר חכם מכלב בעיר? לידעתך יש אולי חמישה מקומות בעיר שאפשר לשחרר בהם כלבים ושם הכלבה שלי לא יכולה להיות כי כלבים גדולים מציקים לה...

זוטה

New member
יש הרבה דברים שאפשר לעשות במושב

ואי אפשר לעשות בעיר הומה. לי יש שני כלבים, אחד מהם גדול, והכלבים הם אחת הסיבות העיקריות שאני לא גרה בתל אביב. למה להעניש אותם? בעיניי, לב תל אביב זה בכלל לא מקום טוב בשביל כלב. מי שבכל זאת בוחר להחזיק כלב בתל אביב, שיתחשב במצב בשטח ויסתובב איתו קשור; ואם בעל הכלב בוחר לצפצף על החוק הזה, שיביא בחשבון את הסיכוי שייקרה על דרכו פקח שיאלץ אותו לשלם קנס. אגב, יש לי בעיה לשחרר את הכלב שלי גם איפה שאני גרה, כי הוא רב עם כלבים אחרים. אז גם במושב שבו תוכלי לשחרר את הכלבה שלך, תצטרכי להתמודד עם העובדה שכלבים גדולים יציקו לה. ככה זה בכל מקום שיש כלבים. אלה החיים, ככל שאנשים גרים בצפיפות רבה יותר כך הם נדרשים להתחשב יותר אחד בשני, וככל שתנועת כלי הרכב רבה יותר כך גדלות הסכנות בשטח. ותל אביב היא העיר הכי צפופה בארץ, ועם תנועת כלי הרכב הרבה ביותר. כנגד זה, יש לעיר יתרונות אחרים. תצטרכי להבין את המצב, ולבחור. אני מאמינה שתעשי כך יום אחד

shulybaluly

New member
חבל לי על כלבך

שהוא כנראה לא מונך מגיל צעיר ולכן אתה נאלץ ללכת איתו קשור...וחושב שכלב קופץ סתם כך לכביש! לא! כלב זה לא ארנב! אם הוא חונך לא לרדת לכביש הוא לא ירד! ובעניין הפחד- אנשים כמוך הם אלו בדיוק שזורעי ם פחד באנשים ללא כלבים-על הכלב להיות קשור! למה? הוא אויב? הוא אלים? כן! אם הבעלים שלו לא חינך אותו...ולמה שהכלבה שלי תיגש לכלב שלך לריב איתו? איזו מןצורת חשיבה לא ברורה זו? ואם ככה אתה רואה את עולם בעלי החיים אז זה באמת עצוב לי...אולי כדאי שבכלל נכלא אותם בבתים שלא יבהילו אותך או את הכלב שלך?

אושיהו

New member
לא הבנתי אותי

לא הכלב הוא שקופץ לכביש אלא האדם המפוחד המגיע מולך במדרכה. אם הוא חושש מהכלב עלולה להיווצר סיטואציה לא נעימה ואף מסוכנת. אם נניח תורות אבולוציה בצד, ידוע לכל שכלבים רבים. נדיר, אני יודע, אך אני מנחש שלפחות ל-1 מתוך 10 אנשים יצא לראות כלבים רבים. בעצם, אולי זה קורה רק בנשיונל ג'יאוגראפיק ולא ברחובות תל אביב... מהסיבה הפשוטה הזאת ישבו אנשים חכמים והחליטו שיש להוביל כל כלב עם רצועה. אם הבעיה היא בבעלים (לטענתך), אני מציע שתגישי הצעת חוק לפיה על כל בעל כלב לחנכו ולהביא אותו למצב ידידותי לחלוטין לכל כלב בו יפגוש. את התקנה יאכפו מאלפי כלבים מומחים שיעברו בכל בית בישראל ויבדקו כל כלב. בנוסף, כל אזרח יעבור סדנת הרגעה שמטרתה לבטל לחלוטין כל חשש מזוג לסתות שעיר הדוהר לעברו. אם ימצא צורך, תינתן גישה חופשית לתרופות פסיכיאטריות לכל אדם הסובל מההיסטריה הלא ברורה הזאת, רק כך נוכל לבער את הנגע. הרי כיצד יתכן שכלבינו יקשרו בשל כמה בני אנוש רכרוכיים המעדיפים להסתובב בנחת עם פעוטותיהם בגן הציבורי...? רק אז נוכל ללכת בשקט ברחובות כאשר כלבינו מתרוצצים להם בהנאה, בדיוק כמו בטבע. רגע, כלב הבית זו חיה מבוייתית, היא אינה מופיעה בטבע, מקורה מן הזאב.. אופס... לסיום הדיון רק אומר שאין אני הולך עם כלבי משום שהוא "לא מחונך מגיל צעיר" (לפי דבריך) אלא משום שזה החוק ואני אף מסכים איתו.

E o S

New member
../images/Emo45.gif חח.. הצחקת אותי. בנוסף..

הכלבה שלי היא אחת המקסימות, ולא רבה עם אף כלב, אבל מכיוון שהיא נחשבת כלבה גדולה, הרבה מפחדים מממנה, כלבים כאנשים, ואני הולכת איתה עם רצועה (למרות שאני גרה ביישוב קטן שאפשר ללכת בלי רצועה בלי להפריע לאף אחד) מה גם שיש עוד כמה סיבות, בשביל הבריאות של הכלבה שלך, זהו דבר לאר בריא בכלל, כיאין לך שליטה על כל מיני דברים שהיא יכולה לרחרח (תולעת הפארק שנפוצה מאוווד בת"א), לאכול כמה דבריםשיעשו לה ממש לא טוב, וכו'. חבל על הביראות שלה. בנוסף, אולי זו רק הכלבה שלי, כן? אבל לכלבים לרוב יש נטייה לרדוף אחרי חתולים. הכלבה שלי היא אחת מהן. זה הטבע שלהן, אין מה לעשות. ולכן עדיף בשביל כולם שהיא תהיה קשורה. אני לא רואה בזה שום פסול, וזה לא פוגע מההנאה שלה בטיול, שהיא קשורה לרצועה ארוכה וגמישה שהיא יכולה להסתובב לכל מקום ולעשות כמעט הכל, אבל פשוט בפיקוחי

כלבים משוחררים ודוחות

שלום לאחר שקראתי את כלהתגובות לשאלתך אין לי הרבה מה להוסיף. אנסה לתת עוד זוית בתל אביב יפו רשומים יותר מ- 20,000 כלבים!! זוהי כמות עצומה. אם לא נכניס חקיקה מסויימת לא נצליח להתהלך בשלום בין האנשים, התינוקות, הזקנים והכלבים. לאור המצוקה של בעלי הכלבים סיעת הירוקים לחצה על גורמים שונים בעירייה כך שנפתחו 6 גינות בהן הכלסים יכולים להיות משוחררים, ותוך כמה חודשים יפתח מתחם ענק בגני יהושוע בראש ציפור ליד הגשר החדש. בברכה הדס שכנאי

למעלה