שאלה לירושלמים. בקשר למפגש כביש 1

קובי לו

New member
שאלה לירושלמים. בקשר למפגש כביש 1

עם כביש 9 (?) העירוני. היום, נסעתי עם חבר לי-ם. באנו מ-443. בצהריים החלטנו לאכול חומוס באבו גוש (סוג של טעות קולינרית מסויימת). כמובן שנסענו ביציאה "הרגילה" מי-ם כלומר דרך כביש 1 הבינעירוני (נו זה שמוביל מבנייני האומה לשער הגיא). בערך קצת מערבה אחרי הרמזור של גינות סחרוב ראיתי שהכביש הוא חדש ועם פחות עיקולים ושמצד שמאל (דרום) רואים את הכביש הישן שהיה פעם. אז שתי שאלות בעצם. א) מתי נפתח הקטע החדש (באורך של כמה מאות מטרים) ? ב) היכן יהיה המפגש עם הכביש (נדמה לי שמס' 9) שמוביל לכוון רמות ודרך גולדה/יגאל ידין (שראיתי שרובו כבר סלול) ?

yairp4

Active member
תשובה

אמנם אני לא ירושלמי, אבל בכל זאת הקטע החדש נפתח בשני שלבים. השלב הראשון הוא המסלול שיורד לכיוון מוצא והוא נפתח בסוף מאי או תחילת יוני (אני לא בטוח). השלב השני הוא המסלול העולה לכיוון ירושלים והוא נפתח בשבוע שעבר. המפגש עם כביש 9 יהיה במקום שבו נפתח הקטע החדש של כביש 1. הקטע החדש של כביש 1 עובר על זוג גשרים, שמתחתם יעבור כביש 9.

yairp4

Active member
כנראה ישמש כיציאה

אני מניח שאת השטח של הכביש הישן ינצלו עכשיו בתור יציאה מכביש 1 לכביש 9 למזרח. כלומר יהפכו את השיפוע של הכביש הישן כך שירד לכיוון כביש 9 (במקום לעלות לירושלים ככביש 1), ואני מקווה שגם יישרו אותו קצת.

למעלה