שאלה לי אלייכם

שאלה לי אלייכם

מילים של התחלה הייתי חרדי עשיתי צעד לא קל ועברתי למה שנקרא חובשי הכיפה הסרוגה עברתי הרבה, ניסיתי להוריד את הכיפה אבל הרגשתי שזה לא אני. מצד שני אני לא חוזר לעולם ההוא.......never כיום אני חפיפניק שאלתי היא לאלה שלא הסתכלו אחורה... אין הרגשה של אופס... מה אני עושה פה??? כי זה קורה לי המון אני המון בחברת אנשים שאינם דתיים וגם שאנני חובש כיפה אני מרגיש שאני עם ש ט ר י י מ ל !!!!!!!!!!!!!! לא מצליח לצאת מזה

זה בראש שלך וזה רק נדמה לך

(א. איינשטיין [אריק לא אלברט]) האמת, אין לי מושג על מה אתה מדבר. מעולם לא הרגשתי כך. ולא הבנתי מה כוונתך - אתה מסתכל אחורה או לא? אתה מרגיש נטע זר? את ההרגשה הזאת אני דווקא מכירה, ללא קשר לדת. >ספל חמאה רוצה להגיב אבל אין לה מושג על מה<

מטאור38

New member
לא מבין אבל בכל זאת

גם אני לא מבין על מה אתה בדיוק מדבר. אין לי הרגשה של אופס,מה אני עושה פה אני יודע בדיוק מה אני עושה פהאני חי!את חיי בחופש ,וחרות. אבל אם דיברת על הרגשה של ריחוק ,ואולי על רצון להיות חלק מהעולם החילוני. אז יכול להיות שזה רק בראש שלך, ויכול להיות שאתה באמת שונה. בכל אופן אחי תזרום ואלוהים יעזור

רינהא

New member
מרגיש עדיין עם שטריימל?

שמעת פעם את העיתונאי ישראל סגל שהוא כיום חילוני גמור אבל בעבר הדי רחוק היה תלמיד בישיבת פוניבז´, הוא סיפר שאמנם שנים רבות הוא חילוני אבלעדיין "מרגיש דוס" (ציטוט). מהכרותי עם יוצאים בשאלה לא מעטים - הם בפרוש מציינים שעדיין נשאר בהם חלק של העבר, גם אם יצאו ממנו לגמרי, גם אם היום הם מקיימים תרי"ג עברות- עדיין קשה למחוק לגמרי חינוך שמקבלים מגיל אפס בבית ההורים. יש אנשים שההרגשה הזו קיימת בהם תמיד-אבל מפסיקה להפריע. דרך אגב- גם חילונים שנולדו חילונים אבל ההורים שלהם יצאו מבתים דתיים או חרדים, וזוכרים את הסבים והסבתות שלהם מקיימים מצוות-מרגישים לעיתים כעין "זנבות" של הדת שנמצאת אצלם. כל אותם שמחללים שבת, אוכלים אוכל לא כשר, אפילו לא מדליקים נרות- אבל ביום כיפור צמים, הולכים לבית כנסת, ובפסח לא נוגעים בלחם. אז מה???

הקיו

New member
שלום לך

כן, אני יכולה מאוד להבין ולהתחבר להרגשתך. גם אני לפעמים מרגישה שזה עדיין לא זה ורגע, "מה זה ה"משחק" הזה לעזאזל, או למה הייתי צריכה את התסבוכת הרגשית הזו בכלל? אבל, ברור לי כי הסיבה לכך היא שאני עדיין בתהליך, ולמרות שהוא עשוי להמשך שנים עדיין עליי לעבור מספר מכשולים /חסמים בדרך.... כמו כן, עדיין יש לי רגעי "נפילות" וחוסר בטחון תקופתיים אך הם חולפים. ואולי ידידי גם אתה נמצא עדיין בתהליך וצריך להיות מודע לכך ולהבין שזה כנראה חלק ממנו וצריך פשוט לזרום ולהמשיך.... הקיו

אני מניח שכולכם צודקים

ושאני בתהליך וכו´ וכו´ מה שכנראה גורם לזה הוא שאני גר עדיין עם המשפחה עם כל המלחמות והאי נעימויות ודי לחכימא אם כי אני עדיין, גם כשאני לבד אני "חוטא" בלקיים מצוות....

spinoza

New member
אני ממש מזדהה איתך

אני אותו דבר, גם לפעמים מרגיש לא שייך, וגם כבר עברה שנה וחצי מאז שאני בלי כיפה, וכמו שאמרה Q - זאת אכן תיסבוכת ריגשית. כי בעשור האחרון החילוניים נעשו יותר מדי חילוניים, (מה לי ולסלסה, מכוני כושר, מסאז´ ,ספרות זולה ,כדורגל, ועוד כיוצא בהללו כל מיני כאלה שטויות שנפוצות יותר בעולם החינולי) אני עדיין לפעמים חושב במושגים של נפקא מינא והווה אמינא. ואני עדיין מקפיד 3 שעות בין בשר לחלב, זה באינסטינקט. כאילו שהדת "ניצרבת" באיזשהו ROM. >> אין מילים <<

spinoza

New member
יפתח חוג לריקודי סלסה...

בסלון של חנה וליאור
>> תוריד את החיוך הדבילי הזה מיד <<

adam222

New member
ROM |מנפנף-במנגל|

אין לזה FLASH משום שמו Read Only Mem. אחי, הפתרון לא נמצא בקוד מקור הוא בשבב! וב´מקרה´ הכינותי עימי מראש צורב (מנגל) שבבים, בואו בהמוניכם הביאו בשר יין ובירה מהחבית! למנגל כמובן!

Remirez

New member
בוודאי

אתה קורא לזה "ROM", חז"ל קראו לזה "גרסא דינקותא". בכל מקרה, זה די ברור שזה לא נמחק כל כך מהר.

חשבתי שרק לי...

חשבתי שבגלל מצבי הלא נורמלי, אני כל הזמן תופס את עצמי בודק, האם אני צריך לנשק את המזוזה (בביתכנסת) או שלא (בפאב). >אתאיסט מעולם לא נכשל בהרהור דברי תורה בבית הכסא<

spinoza

New member
בשר וחלב ...

שמעתי פעם שההולנדים (יהודים) מחכים שעה בין בשר לחלב, זה נכון ? אולי אני אאמץ את הגישה שלהם? מהי העדה הכי מקילה?

חרדית

New member
שפינו.

בהולנד מחכים רק שעה בגלל שסוג הגבינות שם שונה מאשר בארץ. ואגב אתה באמת מחפש עדה מקילה? חרדית.

sharkyM

New member
לא רק שם אלא בכל חצי האי

הסקנדינבי ג"כ , אני חוש ב שאת טועה בקשר לסיבה כי הור דיבר על חלב אחרי בשר ולא בשר אחרי חלב , מה השייכות לסוג הגבינה ? (אם כבר הבשר שם שונה)

אם אני זוכרת נכון -

זה עניין של קיבולת קיבה, כמו שכורדים ופול לא הולך יחד, אז סקנדינווים ובשר הולך מצויין, כל כך מצויין שהם מעכלים הכל תוך שעה. לי מעולם לא הייתה בעייה לשתות קפה אחרי ארוחה בשרית, אבל הייתה תקופה שהייתי אצל משפחה ששותה חלב שמן (אל תשאלו אותי מאיפה משיגים את זה), זה יורד על הבטן כמו טנק מוצנח. אז גיליתי את חדוות התה... >קפה זה לא ספל החמאה שלי<

תסביך הניצוץ היהודי ../images/Emo16.gif

לפי תיאוריה שפיתחתי בשמירות ארוכות (מאוווווווווווד) היהדות החרדית שחוששת כמובן מחזרה בשאלה דואגת להשתיל במוחותינו מין "מנגנון השמדה עצמית" ( - "מנגנון איכול הנפש" ) שכזה, שגורם לך לייסוריי מצפון כמו גם לרגשות מעורבים עם חזרתך שאלה. על המצפון , הגנים שלנו מתגברים כבר, הרי אנחנו לא חוזרים בשאלה של המאה הקודמת, יש אבולוציה , לא? (איפה דארוין איפה..., היה גאה בי) אבל הקטע של הרגשת השייכות לעולם החרדי גדולה עלינו עדיין, אולי ימצא אחד העם הסבר לכך בטענה שהשייכות הקיבוצית הזו מחזקת את כושר השרידות שלנו כבניאדם, ולכן לא פיתחנו כנגדה שום הגנה... ועכשיו ברצינות ... אני חושב שזה קורה לכולנו, זה מה שיש מגדירים כ"ריקנות" בעולם הישיבות, או כהרגשת שייכות לעולם החרדי, או אי שייכות לעולם החילוני(, שבעצם הגדרתו אינו משייך כלל, כי החילוניות הינה אינדיוידואליזם מוחלט ( לפחות אמורה להיות כזו) ) וד"א במה אתה כן מאמין. מה גרם לך לעזוב את היהדות החרדית ולהפוך לסרוגניק. "חפיפניק"? או שאתה לא מאמין אבל קשה לך עם החילונית רק בגלל ה... "מה אני עושה פה"? היו שלום !

למעלה