שאלה לי אליך.

Dope7

New member
שאלה לי אליך.

קוראים לי עידו, ויש לי כמה שאלות. אני בן 17 ואני שותה כשבא לי, [זה רק בימי שישי] כלומר זה לא משהו מתוכנן אלא בספונטניות אנחנו הולכים לשתות וודקה, אני שותה בממוצע פעם בחודש גג פעם בחודש וחצי. ואנחנו שותים 4 אנשים בקבוק של 750 מיליליטר האם התדירות הזאת באמת מזיקה לגוף ברמה של לשרוף לעצמי את הכבד ? או נזקים אחרים ? ואגב אין לי שום תלות באלכוהול מכל סוג שהיא. והשאלה השניה, אם יש הבדל בין החברות של הוודקה האם באמת עדיף לקנות פילנדיה או אבסולוט שהן נחשבות יקרות או שהן בדיוק אותו חרא כמו הזולות [אמפריאל או אלסקה] האם באמת יש הבדל חוץ מההבדל בטעם, שאני מרגיש שהאבסולוט והפילנדיה עוברות יותר חלק - אבל זה דווקא יכול להיות פסיכולוגי שאני נותן לעצמי סיפוק רב בגלל ששמתי הרבה כסף, אבל אם זה באמת פסיכולוגי, אז יש מצב שאין הבדל ? לא רק בטעם , אלא גם בהשפעה על הבריאות. תודה רבה, עידו.

shanhen

New member
תשובה לי אליך...

עידו שלום, את השאלה השניה שלך אני משאיר למומחים. באתר תפוז תמצא פורום לענייני יין ואלכוהול, הם יודעים יותר טוב מה ההבדל בין המשקאות השונים, אם בכלל. בכל אופן ההשפעה על הבריאות או על החולי תלוי מן הסתם בהרבה משתנים. טיב האלכוהול וריכוזו הוא רק אחד מהם. זה תלוי גם במבנה הגוף שלך ובדרך השתייה. לעניין השאלה הראשונה. שתייה של פעם בחודש או פעם בחודשיים אולי לא תפגע בכבד, אף שאין לשלול כל נזק, אלא שהעניין הוא מה קורה באירוע אחד של שתייה. 750 מיליטר לחלק ל-4 זה כ-200 מיליליטר לאחד, כמות השווה ל-6 כוסיות משקה. לבחור צעיר בעל משקל ממוצע זה קצת הרבה. למעשה, הגיל הוא לא המשתנה החשוב, משקל הגוף מאד משמעותי, משך השתייה גם הוא משתנה חשוב, האם אתם גומרים נקנוק בשעה או בבילוי של 6 שעות בלילה. האם אתה אוכל בזמן השתייה? שכן שתייה על בטן ריקה מסוכנת יותר. אלכוהול הוא כמו מכונית, זה לא דבר רע אבל בהחלט מסוכן. כמו שלא כל אחד נוהג, ולא בכל תנאי נוהגים ולא בכל מצב. ומי שנוהג חיב להכיר ולדעת איך לנהוג, חשוב לדעת שלא כל אחד שותה אלכוהול, לא בכל תנאי ולא בכל מצב. ומי שבוחר לשתות כדאי שילמד קודם איך שותים נכון ואיך נזהרים כדי לא להנזק. בילוי נעים. נחום

Dope7

New member
תודה..ויש לי להוסיף

אנחנו לא שותים כדי להשתכר, אנחנו שותים כדי להנות. למשל אתמול כששתינו אף אחד מאיתנו לא השתכר, היינו קצת "מאושרים" אבל לא שיכורים. ושתינו בכייף לאט..וסיימנו 4 ילדים בקבוק של 750 מיליליטר ב4 שעות. וזה היה כייף. וכולנו אכלנו טוב לפני..אכלנו פיצה, ואני לא יודע אם זה עוזר אבל גם אחרי ששתינו אכלנו שוב - סתם כי היה בא לנו.

למעלה