שאלה לי אליכם אם תוכלו לענות

שאלה לי אליכם אם תוכלו לענות

מה היה קורה ביקום הזהה ליקום שלנו פרט לעובדה שכמות החומר בו קטנה פי 10 מהכמות שאנו מודדים כאן

niv1990

New member
צורת היקום

הנה בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Shape_of_the_universe לא ברור לי אם בכמות החומר הכוונה לחומר המוכר, או לכל מה שיש (חומר אפל, אנרגיה אפל?). בכל אופן ניתן לראות פה: http://en.wikipedia.org/wiki/Friedmann_equations#The_density_parameter שככל שהצפיפות קטנה ככה אומגא קטנה. יש גם "חלון הזדמנויות" מסוים בהווצרות היקום שבו יכל להתגבש החומר שאנו מכירים, שמושפע מהצפיפות, הטמפ' ביקום המוקדם וכו'. אם אני מבין נכון זה היה משפיע, אני לא יודע איך. או שהשאלה היא מה היה קורא לו היו נוצר שם פחות חומר "נורמלי"?

Shmenky

New member
היה פחות אוכל

סתם נו אם כמות החומר הייתה קטנה פי 10 הוא לא היה זהה יותר, אי אפשר לבוא ולהגיד זהו הכל יותר קטן פי כמה אז גם האנשים יהיו יותר קטנים וגם הפיטוקים יהיו יותר קטנים ואז הכל ישאר אותו דבר, בעקרון לעניות דעתי אין שום יכוי לדעת איך הוא היה נראה (אותו יקום).

niv1990

New member
אם אני לא טועה הגודל של אנשים ופיסטוקים

הוא בסופו של דבר תוצאה של קבועים פיסקלים אחרים (מהירות האור? גודל פלאנק? חלקיקים? אני מקווה שימשהו פה יכול לומר), לאו דווקא כמות החומר אם הבנתי נכון. אם היינו משנים את כל הקבועים לפי יחס מסוים, אז אולי זה היה המקרה

meidos

New member
אם נקטין את כל הקבועים באותו יחס,

באצם לא שינוני כלום, כי אין לנו יחוס מקורי שאליו ניתן להשוות.

niv1990

New member
נכון זו הכוונה

אבל כל יחס אחר עלול למנוע את הווצרתם של פיסטוקים, אנשים (ואת החומר כמו שאנחנו מכירים אותו אני חושב).

עוד שאלה שקיבלתי אולי תוכלו לעזור

קרינת השמש היא בעיקר בתחום בו האטמוספרה של כדור הארץ שקופה. הראה\הראי זאת על ידי ציון מדויק של תחום ספקטרלי זה ועל ידי חישוב אורך הגל בו נפלט מכסימום הקרינה של השמש בהנחה שטמפרטורת פני השמש היא 5800 מעלות קלווין

Rtitan

New member
../images/Emo4.gif החלק הראשון של השאלה אינו ברור...

את החלק השני תפתרי בקלות ע"י קרינת גוף שחור - אבל לחלק השני של שקיפות האטמוספרה יש קשר הדוק לבליעת מולקולות חנקן וחמצן - תצטרכי להראות שאורך הגל שבו יש מקסימום של קרינת השמש הוא תחום שקוף באטמוספרה של כד"א... זה כבר מעבר קרינה.

spake

New member
לא ניתן לדעת...

אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו.... אנחנו גם לא יודעים מהי כמות החומר ביקום....ובכלל ההגדרה למסה היא קצת בעייתי בעיקר כשאנו מדברים על דברים כאלו (מסתבר שמסה ואנרגיה זה אותו דבר) בכל מקרה היקום נוצר והגיע למצבו הנוכחי ע"י דרך מסויימת שעבר מספיק ונחזור אחורה בזמן נניח לפני שמערכת השמש שלנו נוצרה ונוזיז אבן אחת קטנה על אסטרואיד שנמצא דיי קרוב ואולי לא היו היום חיים על פני כדור הארץ מי יודע? בכל מקרה זו שאלה נחמדה אם באופן כללי היקום היה מתפתח ליקום שמבחינה כללית דומה בצורתו ליקום שאנו מכירים. לדעתי כן אבל אי אפשר לדעת אם היה יכול להתרחש "המפץ הגדול" בעשירית החומר ביקום. עזבי שיש בכלל טענה שהעולם לא דטרמיניסטי ואז אנחנו בכלל בבעיה רצינית בשאלה הזו. אני אסכם בכמה מילים גם הוקינג עצמו לא היה יכול לענות לך על השאלה הזו.

טוף סעיף אחרון שלא הבנתי

אולי תוכלו לעזור לי: האם יתכן מצב שביקום שאין בו אנרגיה אפלה ויש בו כמות גדולה יותר של חומר בריוני וחומר אפל מזו המצויה ביקום שלנו לא יווצרו כלל כוכבים הדומים במסתם לשמש?

למעלה