שאלה לי אליכם.. וזה דחוף!:)

oshiii

New member
שאלה לי אליכם.. וזה דחוף!:)

אני יודעת שזה שייך לקטגוריית הרפואה אך בכל זאת לכל הידוע אנא לעזור): גיסי דרך על דג שמש והורץ למיון.. והרופאים הדפוקים שיש פה לא יודעים איזו זריקה להביא לו.. אמרו לי כרגע שזה כמו הכשת נחש וזו אותה הזריקה.. מישהו פה יודע במקרה מה בדיוק קורה כשדורכים על דג שמש ומה עושים עם זה?

adiemus

New member
ואוו שאלה קשה

תראה אני לא רוצה להגיד לך סתם כי אני לא ממש מכיר את הדג הזה אבל בכל מיקרה שיהיה לך בהצלחה...

אורי-

New member
דג שמש? כנראה שלא בזה מדובר.

דג שמש זה דג די גדול (מגיע למעל 2 מטרים...) , נראה כמו ראש עם זנב , סנפירי השת והגב שלו נראים שניהם בערך כמו סנפיר גב של כריש. לפי החתימה אני מניח שאתה מאילת , ובכן: יש כמה דגים שיכולים לגרום לכאבים עזים , המוכרים הם דגי האבנון / עקרבנון למינהם , ודגי זהרון. על זהרון קצת יותר קשה לדרוך , כי הוא שוחה בגוף המים או נצמד לחלק התחתון של הריף. דגי אבנון למינהם - מסתווים וממש נראים כחלק מהסביבה וחיים גם בחלקים הרדודים. שני הדגים הנ"ל גורמים כמו שציינתי לכאבים עזים , כשגורמים לארס לעבור (כתוצאה ממגע בקוצים) , אבל לא מסכנים חיים , למעט רגישות. קשה לי להאמין שלרופאים לא ידוע מה לתת לו , כי זה פגיעות די נפוצות באילת. אופציה נוספת - קיפודי ים - הקוצים שלהם שבירים מאוד ובעלי שינון הפוך , ז"א אין אפשרות למשוך את הקוץ החוצה , הטיפול הוא הוצאת הקוץ ע"י פינצטה עד כמה שניתן (בד"כ בקופת החולים) , ומחכים כמה ימים / שבועות / חודשים עד שהקוץ מתמוסס כליל בגוף. נ.ב. מכיוון שארס של בע"ח ימיים (לא כולם) הוא חלבוני - טיפול ראשוני טוב הוא טבילת האיבר הפגוע במים חמים בטמפ' הגבוהה ביותר שאפשר לסבול (לא לגרום לכוויות) וכך להרוס את החלבון של הארס.

oshiii

New member
דבר ראשון.. אני בת!!!:)

דבר שני.. אני יודעת מה זה אבנון.. מאחר ואכן אני גרה באילת וכןןן יש הרבה פגיעות ממנו ומקיפודים כאן.. וזה לא היה מקרה כזה.. הוא הורץ למיון עם 40 מעלות חום.. כאבים.. עוויות.. וזה לא מש שאבנון גורם.. <לא ברמה הזו לפחות > וגיסי מבין בדגים והוא אומר שזה היה דג שמש.. יכול להיות שהוא לא דרך עליו אלא נתקל בו..\: לא משנה כבר הזריקו לו משהו שמסתבר שזה אותו החומר שמזריקים לאחר הקשת נחש..\: משאירים אותו ונקווה לטוב.. ותודה רבה לכם בכל זאת..:)

למעלה