שאלה לי אליכם חברים!!!

itamarc8

New member
שאלה לי אליכם חברים!!!

אני כל שנה עושה חיסון נגד שפעת אבל בתקופה האחרונה הבנתי שהחיסון בכלל לא יעיל לי אחרי החיסון אחרי תקופה של חודש אני נכנס לאישפוז אני מבין שהוא יעיל לסוג 1 של ווירוס או כמה . ומה עם שאר הווירוסים ? האם שווה בכלל לקחת חיסון נגד שפעת ואתה חוטף ווירוס לא מאותו סוג של החיסון? לי נראה שזה מאוד תמוהה כל החיסון ואני חושב עם בכלל להמשיך לקחת חיסון נגד שפעת!!אני זוכר את עצמי לפני שחוסנתי הייתי במצב טוב מאוד ולאחר החיסון הייתי במצב לא הכי טוב ואושפזתי כבר כמה פעמים במהלך החורף אשמח לקבל תגובות או תשובות כרגע אני מאושפז בבית חולים לאחר שלפני חודש אושפזתי עקב ווירוס נוסף אז לכן העלתי את השאלה ואשמח לתשובה ורק בריאות לכולם ממני איתמר כהן.
 

sporTV

New member
ערב טוב איתמר

ראשית - תרגיש טוב במהרה! שנית, העברתי את שאלתך לדר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים. שלישית, מניסיוני האישי הבנתי מהרופאים שהסיכון גדול בהרבה אם לא מקבלים החיסון. אם כבר המציאו חיסון נגד כמה זנים מוכרים, למה לא להתחסן נגדם? שבוע מבורך, עוז.
 

sporTV

New member
../images/Emo101.gif בשם דר' שוסיוב

שאלה זו חוזרת כל שנה וטוב שהעלתם אותה. אין ספק שחיסון נגד שפעת חשוב ומציל חיים לסיאפניקים כמו שנקראים באתר. הסיבה העיקרית לנפילה בתפקודי ריאה הם הוירוסים שבראשם וירוס השפעת. הנפילות האלה בתפקודי ריאה ברובםהם ללא חזרה למצב הקודם בניגוד לפעמים רבות שבהםהחמרה נשימתית נגרמת על ידי חידקים ואז טיפול אנטיביוטי יכול במקרים רבים לשמר את המצב הריאתי הקודם. תופעות הלואי של החיסוים הם זניחים ונדירים/ בקרוב תקבלו כולכם דפי הסבר מפורטים שנכתבו על ידי הרוקחת הקלינית שלנו ורדית (קרן) וכדאי שיעלו את הדפים הנ"ל גם לאתר החיסון לכל שנה נעשה על פי הנחיות ועדות מומחים בינלאומיות שמעריכות איזה זן שפעת עלול להיות הגורם לשפעת באותה שנה. וכך מיוצרים החיסונים - במרבית המקרים התכנון מדוייק. אני זוכר שנה אחת שמגפת השפעת שתוכננה לאותה שנה הגיעה באיחור לאחר שנה - כמובן שהחיסון משנה קודמת עדיין תפס והרוויח בגדול כל מי שחוסן. דר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
 

chakiv

New member
שפעת, חיסונים ומה שבאמצע

רציתם מכתב, אז קיבלתם (ותודה לדר' שוסיוב שהזכיר לי שלפעמים הוא מתבלבל וקורא לי גם קרן...לא ברור....) להלן מכתב שנשלח למשפחות ולמטופלים בארץ הנוגע לחיסוני השפעת הבאים עלינו לטובה (ובאמת. זה לטובה). ייתכן שכבר קיבלתם או שתקבלו בעתיד גרסא דומה לגרסא זו. העיקרון הוא זהה - גשו להתחסן! ומנסיוני האישי - בשבוע שעבר התחסנתי ביד שמאל. אני כל שנה מתחסנת, וגם בשנה זו לא חסכתי מעצמי את הדקירה, וזאת למרות שאני בהריון בחודש התשיעי. גם את ילדי אני מחסנת (בני 5 ו- 3 שנים), ואני מכריחה גת את בעלי להתחסן.... אם לא הייתי מאמינה בביטחון גמור ביתרונות החיסון לעומת החסרונות של אי ההתחסנות, לא הייתי מתחסנת. אני מודה, החיסון היה קצת כואב, והמשיך להיות מורגש גם יומיים אח"כ בצד שמאל. אבל זה עבר. החיסון נועד לכל האוכלוסיה, אך בוודאי הראשונים שצריכים להתחסן הם מטופלים עם מחלה כרונית כלשהי (לא קשור רק לסיאף) ומשפחותיהם, ואנשי צוות. בברכת התחסנות בריאה ונטולת תופעות לוואי, ורדית -------- שלום רב, כבכל שנה, גם השנה יש לחסן את המטופלים בחיסון שפעת (Vaxigrip). ברצוננו להזכירכם כי יש צורך לקבל חיסון כנגד שפעת עכשיו, לפני תחילת העונה הקרה, ולא יאוחר מסוף נובמבר, אם כי ניתן לחסן גם אחרי מועד זה. חיסון אנשים בסיכון לפני עונת השפעת הינו האמצעי החשוב ביותר למניעת מחלת השפעת והפצתה. השנה, החיסון מורכב מנגיפים מומתים הן של שפעת עונתית (H3N5) והן של שפעת "חזירים" (H1N1). ההנחיות להתחסנות כנגד שפעת עונתית 2010 עבור מטופלים עם מחלת ריאות כרונית הן: ילד בגיל 6 חודשים ועד 9 שנים – 1. שחוסן בשנה קודמת גם עבור שפעת עונתית וגם עבור שפעת H1N1 ("שפעת חזירים") – יקבל מנת חיסון אחת בלבד. 2. שחוסן בשנה שעברה לסוג שפעת אחד בלבד (שפעת H1N1 או שפעת עונתית) – יקבל 2 מנות חיסון. 3. שלא חוסן בעבר בכלל – יקבל 2 מנות חיסון. 4. שחלה בשפעת H1N1 ויש הוכחה מעבדתית לכך – יקבל מנת חיסון אחת בלבד.  מומלץ על רווח זמן של לפחות 4 שבועות בין 2 מנות חיסון. מבוגר וילד מגיל 9 שנים ומעלה – יקבל מנת חיסון אחת. התוויות נגד למתן החיסון – 1. רגישות מוכחת לחלבון ביצה 2. תגובה חמורה לחיסון בעבר 3. מחלת חום חריפה פעילה. הריון או הנקה אינם התוויות כנגד מתן החיסון. תופעות לוואי נפוצות של החיסון (בשכיחות של 1:100-1:10) - חיסון השפעת מכיל נגיף מומת ולכן אינו יכול לגרום למחלת השפעת. תגובות לאחר מתן החיסון הן נדירות ובד"כ חולפות כעבור 1-2 ימים ממתן החיסון. התגובות כוללות: כאבי ראש, הזעה, כאבי פרקים, כאבי שרירים, חום, עייפות, רעד, תגובה מקומית באזור ההזרקה: אדמומיות, נפיחות, כאב באזור ההזרקה, רגישות למגע. ניתן לחסן בו זמנית בחיסון נגד שפעת יחד עם חיסוני השגרה בגיל הילדות או עם כל חיסון אחר. מומלץ לשנות יד בחיסון מקביל. בכבוד רב ובברכת חג שמח! צוות מרפאת הריאות --------
 
למעלה