שאלה לי אליכם יכפרות תענו לי :)

black effect

New member
שאלה לי אליכם יכפרות תענו לי :)

שלום אני גולש עונה וחצי .. כל פעם אני שומע סוואל חשבתי שנאי יודע מזה והתברר לי שזה לא נרה לי שאני יודע מזה בקיצר מישהו יכול להסביר לי פה מזה סוואל בצורה פשוטה ומובנת ? ?? תודה מראש ::D

מאורפ

New member
סוואל

סוואל אלה גלים שבאים לך רק בהתקפות ובין התקפה להתקפה לא בא לך סתם ככה גל כזה מסריח רק הגלים האיכותיים באים... בדרך כלל זה קורה אחרי סערה ומוקדם מוקדם בבוקר...

מה?!

סוואל זה באנגלית swell מה הקשר עכשיו גל איכותי? כמה המצאות יש לאנשים סוואל= גל זה באנגלית!

מאורפ

New member
שימוש במילה

אבל כשמשתמשים במילה הזו בארץ זה בדרך כלל למה שאמרתי מקודם ולא כשיש גל של 40 אומרים יש סוואל!!!

maorubin

New member
סוואל

בשתי מילים גלי עומק. גל עומק זה גל שלאר נוצר מהרוח ולא מזרמים שליד החוף ולא מסירות שעוברות במים... סוואל זה גל שנוצר עקב שקע שיש בלב ים והוא זורק גלים לחוף... הגלים עוברים מרחקים ארוכים מאוד (באוקיינוס אפילו מרחקים של 1000 ק"מ ויותר...). כשהם יוצאים מעין הסערה הם יוצאים מבולגנים וככל שהם מתקדמים לכיוון החוף הם מסתדרים בשורות ובזמן מסויים בין כל גל וגל ובין כל סט וסט.... בגלל זה גלים של סוואל אלה הגלים הכי איכותיים..... עוד סיבה למה עדיף לגלוש בחורף... הגלים שיש זה רק סוואל שנוצר מסערות!..

lliioorr6

New member
מאור אתה מבין על מה אתה מדבר,

שהייתי בחיל היה ויצאנו להפליג בסוואלים כולם הקיאו את הנשמה למרות שהים לא גבוה מכוון שסוואל זה או בגלל סערה רחוקה מאוד או שזמן וטווח וחוזק נשיבת הרוח היה גדול והעלה גלים מסודרים, סוולים יכולים להיות גדולים או קטנים, אבל מה שבטוח הם מסודרים וארוכים, לפעמים קורה מצב מוזר שיש סוואל אבל הוא לא מסודר, זה קורה כאשר יש סוואל מכיוון מסויים אבל כתוצאה משקע מקומי באים גם גלים מכיוון אחר , זה מבלגן את הים לחלוטין, מי שמפליג מתפלל למוות מהיר, מי שרוצה לגלוש אז כל הזין.

maorubin

New member
אחלה מנהל אני אה!?

חקרתי פעם את הנושא הזה הרבה.... באמת בעסה שסוואל טוב נפגש עם משקע יותר קרוב לחוף... . עוד סיבה של בלגן במים זה רוחות באיזור החוף שיוצרות גלים קטנים ואז יש לך מליון ואחת גלים עם הסוואל ואז זה בעסה...

lliioorr6

New member
חחחח איזה מזל שהייתי בחיל הים

הגלים הקטנים האלה נקראים (בלשון הימאים) ברבורים, שיש ברבורים אז מחבקים את האסלה בכיף ומקיאים ומקיאים...

למעלה