שאלה לי אליכם לגבי עבודה...

matanvip

New member
שאלה לי אליכם לגבי עבודה...

שלום ... אני בן 21 ...יש לי 65 אחוזי נכות. אכשיו אני ישתחררתי מהצבא ומיתכון לימצוא עבודה. הבנתי שאם אני מוצא עבודה בתכום של יותר מ 3 אלף שקל בחודש פשוט יכולים להפסיק לי את הקיצבה של הנכות שאני מקבל סכום של 1100 שקל בחודש. פשוט אמרו לי שבמידה ואני משתכר יותר מ 1900 שקל שזה 25 אחוז מהשכר הממוצא במשק,שזה 7300 שקל. אז פשוט יכולים להגיש אותי לועדות רפואיות מחדש. הנקודה היא שהמצב ברפואי שלי לא ישתפר ונישאר כמו שהוא ואפילו קצת החמיר עם כאבים ברגלים. אכשיו מה אני יכול לעשות במצב כזה בועדות? האם ביטוח לאומי יכול לבטל לי את הועדות ופשוט להשאיר אותי במצב שאני יכול לישתכר עד 3 אלף שקל בחודש? או שככה זה לגבי כל אחד שעוד מחויב לעבור ועדות שוב. זה לא שאני מפחד מהועדות ביכלל. פשוט יש לי עוד כמה ממצאים שפשוט לא נבחנו בבדיקות לפני כמה שנים שביצעו לי. בקיצור לשאלה. האם ביטוח לאומי יכול ליבחון את המצב שלי בועדות ובכך גם יכול להוצר מצב שיעלו לי את אחוזי הנכות? האם קרו מקרים כי בדרך כלל לבחור בן 21 אחרי צבא נתונים קיצבה חלקית האם הסיכוי זה שישאירו לי את המצב כמו שהוא עם הקיצבה שלי?

haimra

New member
ערך העבודה הוא ערך חשוב מאוד

אך מאחר ואתה נכה כללי,המקסימום שאתה יכול להשתכר מעבר לקצבה זה כ-1850 ש"ח,מבלי לאבד את הקצבה,מעצבן אך זה המצב,מה שאני יכול להציע לך הגש החמרת מצב,ויתכן ותקבל אחוז גבוה יותר מה שיגרור קצבה גבוהה יותר,בדוק באם מגיע לך קצבת ניידות,באם יש לך מוגבלות בהליכה,מצב זה ישפר את מצבך הכספי,אך אם בכל זאת תוצא לך משכורת עתק שקול באם כדאי לך לוותר על קצבת הנכות,המצב הזה נכון להיום יתכן ובקרוב תהיה רפורמה,ואז כדאיות היציאה לעבודה תהיה משמעותית.בהצלחה.

matanvip

New member
כן צודק....גם..

תראה יש לי נידות של 40 אחוז. אני לא ממש מיתכון להרער על המצב הרפואי שלי לאומת זאת שהוא די הדרדר בכך שאני מרגיש כאבי רגלים לפעמים. אבל מבכינה חיצונית מראה אין ביכלל שינוי מאז שהיה לי את הועדות הרפואיות לפני כמה שנים. הנקודה היא שאני בתור צעיר הולך לעבוד אכשיואני ישתכר על בטוח מעל 2000 שקל בחודש וידיע ל שלוש אלף שקל בחודש ובכך זה יצטרך להביא למצב של ועדות מצד ביטוח לאומי שאנייצטרך לעדכן אותם על מצב ההכנסה שלי. ברור שאני מעדיף עבודה בסכום גבוה ורצינית מאשר קיצבה של 1000 שקל. אני לא רוצה שהיא תעצור אותי בכל מצב. רק השאלה שלי זה האם ביטוח לאומי עושה ועדות לכל אחד אשר מקבל קיצבה מד אחד ופשוט אחר כך הולך לעבוד ואז מקבל יותר מ 1850 שקל לחודש? כלומר כל אחד על הכונת בביטוח לאומי? פשוט אין לי בעיה לועדות ככה בכל מיקרה הבעיה שלי זה לצמיתות. השאלה נוספת זה האם ביטוח לאומי יכול ליסתכל על כך שאני בתור בחור בן 21 לא חייב כבר קיצבה? תודה רבה

matanvip

New member
ועוד שאלה קטנטונת...

באם ביטוח לאומי יכול לאפשר לי להמשיך להרויח סכום עד 3000 אלף בחודש. שזה 45 אחוז מהשכר הממוצע במשק,לאנשים בעלי תעודת בגרות. בכך שאני יוכל להמשיך לקבל את הקיצבה?

haimra

New member
בדקתי עבורך במל"ל ירושלים על שאלתך

ואכן בגלל שאתה מקבל קצבה חלקית ובוגר 12 שנות לימוד,אתה יכול להשתכר כ- 45% מהשכר הממוצע במשק שהם לפי טבלת המלל כ- 3322 ש"ח נכון 1/06 ובאם תקרא את שהעתקתי עבורך תבין את ההבדלים בינך לבין נכים 75% אי כושר. לשאלתך האם גילך הצעיר מהווה מגבלה בקבלת קצבה? אז במקרה שלך זה יתרון כי לא עבדת לפני היותך נכה,והכנסתך לא נפגעה. בהצלחה. נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה אפשר לעבוד, להשתכר ולקבל קצבת נכות, אם לדעת הביטוח הלאומי בשל מצבך הרפואי אינך יכול להשתכר יותר ממה שאתה משתכר בפועל, ואם הכנסתך החודשית מעבודה (ברוטו) היא אחת מ- 3 האפשרויות הבאות: 1. ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) היא בסכום של עד 25% מהשכר הממוצע (בינואר 2006 היה השכר הממוצע במשק 7,383 ש"ח. 25% ממנו הם 1,846 ש"ח.) 2. ההכנסה החודשית שלך מעבודה צומצמה, והיא מחצית או פחות מההכנסה מעבודה שהיתה לך לפני קביעת דרגת הנכות. במקרים אלה הזכאות היא בדרך-כלל לקצבה חלקית. כיצד קובעים אם הכנסתך מעבודה צומצמה במחצית לפחות? הקביעה נעשית על-ידי השוואה של ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) אחרי קביעת דרגת הנכות, להכנסה שלפני קביעת דרגת הנכות (ההכנסה כוללת גם תשלומים חד-פעמיים כמו ביגוד, הבראה וכו' בחישוב חודשי). ההכנסה שלפני קביעת דרגת הנכות מחושבת כך: אם היית עובד שכיר - לפי ממוצע הכנסתך ב- 6 חודשים מתוך 18 החודשים שקדמו לקביעת דרגת הנכות (מתחשבים ב- 6 חודשים שבהם ההכנסה היא הגבוהה ביותר) אם היית עובד עצמאי - לפי הכנסתך באחת מ- 3 השנים שקדמו לשנה שבה נקבעה דרגת הנכות (מביאים בחשבון את השנה שבה ההכנסה היא הגבוהה ביותר). 3. למי שלא עבד לפני קביעת דרגת הנכות או שהכנסתו מעבודה (כשכיר או כעצמאי) היתה נמוכה - ההכנסה מעבודה המותרת לך נקבעת לפי רמת השכלתך והיא: לאקדמאי או לבעל השכלה מקבילה - עד 55% מהשכר הממוצע במשק (4,060 ש"ח ב- 1/06) לבוגרי תיכון או לבעל השכלה מקבילה - עד 45% מהשכר הממוצע במשק (3,322 ש"ח ב- 1/06) לבעל השכלה נמוכה מאלה, לרבות חסר השכלה - עד 37.5% מהשכר הממוצע במשק (2,768 ש"ח ב- 1/06) לחישוב לפי השכלה של 45% או 55% מהשכר הממוצע, עליך להמציא תעודות על ההשכלה. במקרים אלה הזכאות היא בדרך-כלל לקצבה חלקית. אם ברצונך לדעת כמה מותר לך להשתכר, אנא פנה, לאחר שתמצא עבודה מתאימה, לפקיד התביעות לקבלת הסבר נוסף והנחיות בדבר אישורי השכר שעליך להמציא. אם תחול בעתיד החמרה במצבך הרפואי או התעסוקתי (הפסקת העבודה או צמצום בעבודה/בשכר), תוכל לפנות מיד לפקיד התביעות בבקשה לבדיקה מחדש. כמו כן עליך להודיענו תמיד אם התחלת לעבוד, או חל שינוי בהיקף עבודתך או שכרך. מעת לעת בודק הביטוח הלאומי ביוזמתו את היכולת לעבוד ואת הזכאות לקצבה. לפי חוק הביטוח הלאומי, השכר הממוצע מחושב לפי שיטה שנקבעה בחוק, ב-1 בינואר של כל שנה, ולאחר מכן בכל פעם שחל פיצוי.

skeptic

New member
קצת זהירות

נושא ההשתכרות מאוד בעייתי עם הביטוח הלאומי. באחוזי הנכות מן הסתם אי אפשר לפגוע אבל אפשר גם אפשר לפגוע באחוזי האי כושר עבודה, (שהם בעצם אלה שמקנים זכות לקצבת נכות), כי עצם זה שאתה עובד מעיד יותר מכל דבר אחר שיש לך יכולת עבודה. בעייה נוספת היא שזה נתון לשרירות ליבם או יותר נכון לפירוש שהם בביטוח הלאומי נותנים למשמעות של העבודה וההשתכרות ולך תריב איתם אחר כך. בנוסף להפסקת או הקטנת אפשרית של הקצבה בגלל עבודה בדרך כלל גם הטבות נוספות נשללות בגלל אותו בסיס של השתכרות. ההטבות האלה ניתנות מגורמים שונים ומותנים בגובה אחוזי הנכות ואי הכושר, ביניהם הנחה בארנונה, פטור מתשלום עבור טפסי 17 בקופות החולים ועוד.

matanvip

New member
תודה רבה מכל הלב ...

עזרתם לי מאוד... פשוט רק נחכה וניראה מה היה הלאה...העיקר שאני יוכ ללמימצוא עבודה שתתאים לי עם שכר טוב ..ופשוט לא היה איכפת לי מהכסף ששאני מקבל אצלם. פשוט לא יתן לזה להגביל אותי בחיים. תודה רבה

למעלה