שאלה לי אליכם\ן, פורום יקר

Fleddermaus

New member
שאלה לי אליכם\ן, פורום יקר

לאור ההתנצחות ההדדית של הדרגים הכירים במדינה לגבי עתידה של מערכת המשפט: כיצד אתם\ן מעוניינים\ות לראות טת מערכת המשפט הישראלית בעתיד?

antreprize

New member
אני מקווה שבעתיד נראה מערכת משפט

שנותנת עונשים יותר כבדים ממה שהיא נותנת עכשיו. יש שלושה אמצעים להלחם בפשע: הרתעה, מניעה ושיקום. כרגע, אני יודע רק על מאמצים למניעת פשיעה, על תוכניות לשיקום פושעים לא יצא לי לשמוע, ובקשר להרתעה, לדעתי, חוסך היכולת של מערכת המשפט להרתיע שמתבטאת בנתינת עונשים קלים היא דבר שכולנו נבכה עליו בעתיד.

JackDanyells

New member
ושאלה לי אליך

מאוד לא מובן לי: 1. מה פרידמן רוצה לשנות? 2. למה ביניש מתנגדת? אבל אני יכול להגיד שבינתיים אני מאוד בעד ביניש למרות שאני לא יודע את התשובות לשאלות, מהסיבות הבאות: 1. אני מאמין שהפסיקות שלה נכונות ושבאמת אכפת לה מזכויות הפרט. 2. אני יודע שהיה את ענין פרשת רמון. מצד שני קראתי פעם אחת ראיון עם פרידמן, והוא קצת שכנע אותי. למשל: הבעיה, שבג"ץ צריך להתגוננן לפעמים ולהוריד את ראשו בפני הרשות המחוקקת כדי שלא תכעס יותר מידיי. יכול להיות לבג"ץ חופש מלא רק בתנאי שתהיה חוקה. אבל אי אפשר שתהיה חוקה כי הדתיים ירצו להכניס כל מיני דברים של דתיים שהחילונים לא יסכימו וככה אנחנו ממשיכים לנהל כאן דמוקרטיה שנשענת על קנה רצוץ (דמוקרטיה=בג"ץ, הקנה הרצוץ=הכנסת). היה לו איזשהו פתרון לזה אבל שכחתי... אה כן, שאפשר יהיה לבטל פסיקה של בגץ עם יותר מ60 קולות. אני מאמין שצריך שזה יהיה יותר מ70 קולות, כי 60 זה קואליציה.

למעלה