שאלה לי אליכם על כתיבת פרוזה...

TמחפשT

New member
שאלה לי אליכם על כתיבת פרוזה...

יש לפרוזה איזה כללים שאני צריך לדעת לפני שאני כותב אותה?

קסנדרה*

New member
בפרוזה כמעט אין חוקים וזה היופי

אבל שים לב כתבתי כמעט ואסביר. השפה יכולה להיות פשוטה יותר ולא עשירה ומהוקצעת כמו בשירה, אבל יחד עם זאת שפה יפה וטובה. לעתים ניתן לשלב, עפ"י הצורך, שפה מדוברת, מילות עגה, אבל לא בהגזמה, אלא אם באמת יש לזה חשיבות בקטע. אין מבנה של בתים, או העמדה מסויימת במבנה כלשהו, אבל יש להקפיד על סימני פיסוק, נקודות ופסיקים במקומות הנחוצים ופתיחת פיסקה כנדרש. הנושאים אף הם יכולים להיות חוויה של רגע מהחיים ועוד נושאים בנאליים, שגרתיים שאתה תעניק להם צבע, עניין ולפעמים פואנטה בסיום. בהצלחה.

frustrated

New member
TמחפשT

הכללים נכתבים לאחר הכתיבה. כלומר, הכללים נקבעים על פי איך שאנשים כותבים, ואנשים לא כותבים על פי החוקים שנקבעים. היוצרים הגדולים באמת, הם אלו שעל פי יצירותיהם נכתבו כל החוקים המוזרים. כל אחד צריך לשאוף להיות יוצר גדול, שיוכל להכתיב חוקים חדשים, ולכן אין באמת צורך לעקוב אחר החוקים הישנים. לשקספיר לא היו שום כללים מול העיניים כשהוא כתב את מחזותיו. אני בטוח כי גם לביאליק לא היו. היתה את התקופה, ואת האוירה של התקופה, והחוקים של הכתיבה באותה תקופה נכתבים רק כיום. אל תתייחס לחוקים, תכתוב מה שאתה רוצה לחכתוב. הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות הוא שאנשים לא יאהבו את זה. אז מה? ביג דיל, לא אוהבים, בעיה שלהם. ככה אני רואה את הדברים.

TמחפשT

New member
תודה רבה לשניכם! ../images/Emo140.gif

מכל מלמדיי השכלתי

למעלה