שאלה לי אליכם פורומיסטים יקרים

שאלה לי אליכם פורומיסטים יקרים

אני מבין שאכולכם פה לא מאמינים באלוקים. זה לא שאני בא לריב כאן איתכם. אבל אני מאמין באלוקים,אז תרשו לי לשאול אתכם שאלה מי אתם חושבים שיצר אותנו,שיצר את הטבע,את החיות,את כל מה שיש מסביבנו? האם אתם מאמינים שמאיזשהו פיצוץ הכל נוצר והנה אנחנו כאן? תענו לי אופיר

אני מאמין

שמי שיצר אותנו ואת הכל זה אלוהים, ואני מאמין שאנחנו והכל זה אלוהים, לכן מי שיצר אותנו ואת הכל זה... אנחנו. שחר.

איש ילד

New member
השששמן יקר

השששמן ידידי. אינני מתימר לדעת את סוד הבריאה אך האם אי ידיעה זו דיה כדי לקבל שאלוהים הוא זה שברא את העולם או שהיא מספקת אך ורק לומר ש...אינני יודע? אתה, אתה יודע? ממש? ממש ממש יודע? או שרק אמרו לך ואתה ... מאמין. ואם אכן זה כך, אשריך וטוב לך באמונתך.

wolf18

New member
הבריאה

סתם לידיעה, תיאורית המפץ הגדול מתיישבת יפה מאד עם הפסוקים השייכים לבריאה. יהי אור מתייחס בהחלט להתפרצות של אנרגית אור שהייתה מרוכזת בנקודה אחת. ומשם התחיל הכל. יש ספר מאד מעניין בנושא שלוקח את הפסוקים של הבריאה ומיישב אותם עם התיאוריות המדעיות ובכך די מנטרל את המחלוקות בנושא. כולם פחות או יותר צודקים ומדברים על אותו דבר במילים אחרות. לסיכום, כמובן שיש בורא לעולם, ולא נראה לי שמשנה לו אם אתה ואני מכירים בזה או לא. עובדה זו עובדה

איפוא אלוהים עימנו עכשיו ?

איפוא אלוהים עימנו עכשיו ? כשהמצב הביטחוני כה מזופת ? אנשים חפים מפשע, מבוגרים וצעירים נהרגים בזה אחר זה, לעיתים כה קרובות אם חילוניים / אם שומריי דת ? כשהמצב הכלכלי במדינתינו כ"כ רע והורס משפחות על גביי משפחות ? ושוב, זה לא שאני לא מאמינה שאין אלוהים, כעיקרון, אני באה מבית מסורתי. אני מדליקה נירות כל ערב שבת. צמה ביום כיפורים מתחילתו ועד סופו. וכיוצ"ב, אלא פשוט, מתסכול כמו שחשים רבים אחרים.

מלוואח

New member
אאאחחחח....עולם הקוסמטיקה

אמרת "כעיקרון, אני באה מבית מסורתי. אני מדליקה נירות כל ערב שבת. צמה ביום כיפורים מתחילתו ועד סופו". מה את רוצה לומר בזה ?! מה הקשר לאלו עם המושג אמונה\אמון באלוהים ?! את לא מקיימת את אלו בשביל אלוהים.... הוא לא צריך משהו ממך, את עושה\מקיימת זאת בשביל עצמך ... ואם אין להם משמעות עמוקה לגבייך, אזי פעולות אלו הן קוסמטיקה, קוסמטיקה עם זיקה למסורת, אבל לא יותר מכך. מתי נבין שהעולם כיום הוא פרי בחירותיו של האדם - שלנו ??? (כולל "המצב היום" כפי שהזכרת). מתי ניקח אחריות על מה שיצרנו ??? שלום ובטחון, מלוואח.

wolf18

New member
איפה אלהים

נאה דרשת מלוואח. למה הדבר דומה? לבן אדם הנמצא במדבר, 200 מטר ממקור מים אבל הוא לא רואה אותו. אם רק יזוז 200 מטר בכיוון הנכון ירווה את צמאונו. אבל הוא הולך 200 מטר בכיוון ההפוך ולא מוצא מים. ואז הוא כבר כועס: איפה המים המזו***ם האלה איך הם העזו להעלם לי. למה לא שמו אותם פה איפה שאני נמצא? אם היו שואלים אותי הייתי מתכנן הכל אחרת. כדי למצוא את אלהים צריך רק לפתוח עיניים וללכת בדרך הנכונה. אי אפשר לשמוע את אלהים מרוב הרעש של הצעקות של כולם ששואלים איפה הוא וכל כך כועסים עליו כי הוא אמור לפתור לנו את כל הבעיות.

מלוואח

New member
איפה אלוהים ?

היכן הוא נמצא ?! אלוהים נמצא איפה שאת\ה נותנים לו להיכנס. זה הסוד הקסום ביותר לדעתי. הוא כבר נמצא כאן, במלא הדרו, רק את\ה לא רואה אותו. אפילו לא צריך ללכת 200 מטר. הוא כבר כאן, אבל אתה חסום. צריך רק לפקוח את העיניים, לפתוח לו את הדלת, לא יותר מכך. אבל כל-כך הרבה זמן שהיית בחושך, כולך מכוסה אבק שאתה אפילו לא מרגיש שהוא איתך... כאן, עכשיו, עם כל נשימה ונשימה...

wolf18

New member
מלוואח

אני מקווה, או אולי אפילו בטוח שבכל פעם שכתבת "אתה" לא התכוונת באופן אישי אלי כי אני מסכים עם כל מילה שלך. הוא כל הזמן כאן, הוא תמיד היה כאן. הוא לא זז. זה אנחנו שכל הזמן זזים. מתרחקים ומתקרבים לסירוגין. הכל מתחיל כשמספרים לנו על השמש ששוקעת כשבעצם העולם הוא זה שזז. השמש לא זורחת ולא שוקעת.

מלוואח

New member
ברור... אני כלל לא מכיר אותך

"אתה" = לכל מי שקרקא את דבריי והרגיש כי זה "הוא"\"היא"

למעלה