שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם../images/Emo211.gif

כמה מכם משוררים, בנוסף על היותם מוזיקאים? וכמה מהם מלחין לבדו את המנגינות לשירים? הו, ומה העיקר: המוזיקה, או המילים?

eloshi

New member
אני

אני כותב ומלחין לבדי ולדעתי ברור שהמילים זה העיקר!

../images/Emo42.gif שאלות טובות- עונה

אני משוררת בנוסף על היותי מוזיקאית. אבל אני לא מלחינה לבדי את המנגינות לשירים שלי. והעיקר זה גם המוזיקה וגם המילים, כי כמו שאמרו באשכול מאז´ור או מינור, המילים והמוזיקה משלימים אחד את השני, אבל אני חושבת שהמילים הם עם יותר משמעות.. מה אתם חושבים?!
נועה.

itoosh2

New member
אממממ... אני....

אני גם מלחין בעצמי... שמעי, יש אמנים שמתמחים במוזיקה טובה (למשל רד הוט צ'ילי פפרס) יש אמנים שמתמחים במילים טובות (למשל אביב גפן) ויש אמנים שיודעים לעשות את זה שניהם בצורה הטובה ביותר (למשל בוב דילן) הכי אתגר והכי נכון זה לא לקחת מילים ולחבר להם מנגינה או לקחת מנגינה ולחבר לה מילים... הכי נכון זה לעשות את זה ביחד, לחבר בין במילים והמנגינה שיהיו חלק אחד ולא שני חלקים מהשיר... שלא יוכלו לשאול "מה אתה יותר אוהב בשיר... את המנגינה או המילים?"... זאת הדעה שלי..

צודק ב 100%

אני אישית גם מלחין וכותב מילים... מכיוון שבעיקר אני יוצר בלדות ובלדות עושים עם 100% רגש גם במלל וגם במלודיה,בנוסף זה מוסיף לקרדיט עם היוצר מוסיף טא'צ אישי משלו על ידי הלחנת המלל

Drorrrrrr

New member
אה, אביב גפן הוא רק משורר טוב?

אביב גפן הוא אחד המלחינים המחוננים שיש לנו. התסבוכות שהוא מכניס בלחן, השינויים הקטנים, החכמה המוזיקלית... יש לו הרבה ביטויים מוזיקליים שיחודיים לו והשפיעו על הרבה יוצרים אחריו.

itoosh2

New member
אחי... אמרתי דעה...

האמת שהוא מלחין מצוין... אבל אני עדיין לא אוהב את המוזיקה שלו ואני חושב שהמוזיקה שלו בכמה רמות פחות מהמילים... כמובן שיש לו כמה שירים יוצאים מהכלל... אבל ניסיתי להעביר משהו... וגם זה דעה אישית... מצטער עם פגעתי או משהו...

ההגדרה שלי לעצמי היא לא מוזיקאית

אני מגדירה את עצמי כיוצרת. מה שאומר שאת רוב השירים אני מלחינה לבד. יש אחד או שניים שעזרו לי/הלחינו לי. בעיקרון, אני אוהבת לתת לאנשים להלחין לי, ככה אני מקבלת כיווני חשיבה חדשים שאולי לא הייתי מגיעה אליהם, או שהיה לוקח לי הרבה זמן להגיע אליהם. ולשאלתך האחרונה- המוזיקה הרבה יותר חשובה לדעתי מהמילים. המוזיקה נותנת את המסגרת לשיר, שגם אם הוא בשפה שאתה לא מכיר אפשר לזהות איזה סגנון זה ולנגן אותו. המילים הן המילוי של המסגרת הזאת- ולכן החשיבות שלהן לא פחותה, כמובן.

mmmbam

New member
יפה אמרת.

בלי קשר- הרגע גיליתי שאני אוהבת את סגנון הכתיבה שלך.

רייל

New member
בו.

אני לא כותבת שירים שנועדים להלחנה, מעולם לא הצלחתי.

tirasc15

New member
אני....

למעשה אני יותר מנגנת מאשר כותבת שירים. אני רק מעורבת בכתיבת השירים שאני מלחינה, אבל לא כותבת אותם לבד. כרגע יש לי חברה שכותבת שירים והיא כותבת את הרוב, אני רק עוזרת, מוסיפה או מוחקת שורה או שתיים, מתקנת או משנה דברים מסויימים, אבל אני מלחינה, או לפחות מנסה להלחין, בעצמי. (לא שיוצא תמיד משהו מוצלח במיוחד, אבל אני חושבת שזה יבוא עם נסיון והתמדה) שיט, כמה חפרתי.

Miss Murder

New member
אני כותבת ומלחינה,יותר כותבת

גם המוזיקה חשובה וגם המילים.

mmmbam

New member
אני רק כותבת.

ומה העיקר?... המוזיקה בהתחלה והמילים אחר כך. אם אני אשמע שיר ברדיו אני קודם אקשיב למוזיקה שלו, ואם אני אוהב את המוזיקה - אני ארצה להקשיב לשיר עוד. אם אני לא אוהב את המוזיקה [מזרחית, למשל] - אני לא ארצה לשמוע את השיר, מן הסתם. אבל אחרי ששמעתי את המוזיקה ואהבתי אותה, אני מקשיבה יותר ויותר למילים. זה לא שמילים "גרועות" או "מטומטמות" יגרמו לי לא לאהוב פתאום את השיר - במקרה כזה, אני בטח פשוט אצחק; אבל אם המילים יפות ומתחברות טוב ובעלות משמעות, אני אוהב את השיר יותר ואעריך מאוד את מי שכתב את המילים הללו.

orguy

New member
אוקיי

אני מגדיר את עצמי כמשורר (למרות שכל מי שכותב היום שתי מילים נהיה לי משורר וזה טיפשי ואני לא כזה), אני כותב כארבע שנים, אני גם מלחין את מה שאני כותב, מאמין בסיגנון לחן שלי, בנוסף לכך אני כותב שירים שיש להם משמעות/ מסר/ אמת ולא זבל כמו שעושים הרבה לאחרוה, אני מאוד ביקורתי כלפיי עצמי וזה מקדם אותי...........

orguy

New member
בנוגע למילים והלחן........

להרבה אנשים חשוב הלחן, נכון, המוזיקה היא חשובה והכל אבל בלי מילים משמעותיות השיר יכול ללכת יפה, להיות קיטשי והכל, אבל המילים לא שוות כלום אז השאלה היא מה נתן לי השיר? והתשובה היא ברורה, לחן טוב+מילים טובות= שיר טוב! זו המשוואה! הם הולכים ביחד!

Ellabll

New member
אני כותבת אבל..

אני בדרך כלל שונאת את מה שיוצא . העיקר זה השילוב, יש אומנים שעשו קריירה על הלחן כמו סיגר רוס, ויש כאלה שעל הליריקה...

למעלה