הינה התשובה(בפעם האלף...)
העונה השלישית לא קשורה לעונות הקודמות מבחינת העלילה לעונות הקודמות. העונה הראשונה מתחברת לעונה השנייה שבסופה מראים את הדיג´יגורלים כשהם גדולים ואת ספריו של טיקיי על ההרפתקאות בעולם הדיגיטלי, למעשה כאן העניין של מה שראינו בשתי העונות הסתיים!. עכשיו העונה השלישית, כמו שאנחנו ראינו את העונות הראשונות והשניות גם טקאטו ועוד המון ילדים ביפן, טקאטו מאוד אוהב את דיוויס וטאי ואוהב לשחק בקלפים של הדיג´ימונים עם חבריו(רוב הזמן אלו קנטה וקאזו)בכול אופן, יום אחד טקאטו מצייר דיג´ימון ומשהו מוזר קורה, בין ערימת הקלפים מוצא טקאטו קלף ששונה משאר הקלפים- הקלף לא מוכר לו, הוא מעביר אותו בקורא הקלפים והקורא הופך להיות דיג´יכלי... טקאטו המום מהעניין- אם יש לו דיג´יכלי כנראה שהוא נבחר להיות דיג´יגורל אבל איך זה הגיוני? הרי דיג´ימון זאת רק סדרה מצויירת בטלוויזיה! מסתבר שלא!וגילמון נולד לחיים(כן, מה שטקאטו צייר הפך לדיג´ימון שלו, וזה דיג´ימון חדש שלא היה קיים עד שטקאטו המציא אותו), בפרק השני גילמון נעלם וטקאטו נאלץ לחפש אותו ונתקל בהנרי ששומע אותו אומר גילמון ומבין שמדובר בדיג´ימון, גם להנרי יש דיג´ימון משלו וקוראים לו טריירמון(הוא יצא גם בעזרת קלף כחול ומוזר, הוא יצא ממשחק המחשב דיג´ימון של הנרי)הנרי נורא מפחד שטריירמון דיג´יגדל ולכן מנסה למנוע זאת בכול דרך אפשרית, טקאטו וגילמון מחתברים עם הנרי וטריירמון, ויש את ריקה... היא מלכת הדיג´ימונים ומבחינתה דיג´ימונים הם רק מכונות לחימה והיא עובדת לבד ושאף אחד לא ינסה להתקרב אליה!(היא תלמד בהמשך את עניין פשרה של המילה חברות-שותפות- אהבה), יש גם את אימפמון וקולומון שאני לא רוצה להרחיב עליהם כדי לא להרוס למי שלא מעוניין בספויילרים, אבל זה לא הסוף...יש עוד כמה שיזכו לאמן דיג´ימון משלהם(גם את זה אני לא אגלה), ויש ארגון בשם היפנוס שעוקב אחרי הפעילות הדיג´ימונית(כן, גם על זה אני לא מרחיבה), אין עולם דיגיטלי הכול מתרחש בעולם האמיתי. לגביי העונה הרביעית, היא לא קשורה לאף עונה, ויש עולם דיגיטלי והילדים הם לא רק דיג´יגורלים אלא הופכים בעצמם לדיג´ימונים(לכול דיג´יגורל שתי נשמות- אדם וחיה והוא יכול לגדול לשני דיג´ימונים שונים, אחד דומה יותר לאדם והשני יותר לחיה). זהו נראה.מקווה שעזרתי.