שאלה לי אליכם

מ ו ד א ג

New member
שאלה לי אליכם../images/Emo42.gif

בוקר טוב, בתי נולדה בשבוע 38 במשקל 2.200 ק"ג. נכון, היא לא הוגדרה כפג. אבל - היום היא בת שנה ועדיין קטנה מאוד (בערך 8 ק"ג בלבד). מבחינה מוטורית אין שום בעיה (היא כמעט הולכת) אבל המשקל והגובה - אחוזון 10 כל הזמן. רציתי לשאול אתכם מנסיונכם מה אמרו לכם לגבי הילדים - האם יש סיכוי להיות רגיל מבחינת מימדים? מתי הם מדביקים את הפער? אשתי ממש לא מודאגת ואני דווקא כן. כדאי ללכת לרופא התפתחות? למי? תודה רבה

מנסיון של בת-דודתי

היא נולדה "רבע עוף" במשקל 2.200 ללא סיבה מוגדרת. בגיל שנה היתה 7 קילו. היא חגגה בת-מצווה לפני חודש, והיא כמעט בגובה שלי (1.60) ובעיית המשקל היחידה שלה היא איך להוריד...

איך שזה מעודד אותי!

נוריאל בגיל שנה היה 7400, והוא הכי הכי קטן במשפחתון, והוא מגרד את העקומות (הוא לא הגיע לאחוזון 10, והוא רבע עוף, וכמה שאני אומרת לעצמי שלא לדאוג, לפעמים אני דואגת שאולי אנחנו מפספסים משהוא.... אבל לקרוא את מה שכתבת זה בהחלט מעודד.

קרנושה

New member
אצלנו...

אמנם השלישיה נולדו פגים במלוא מובן המילה (800-900גרם) וכיום הם בני שנה וחצי בדיוק....והם קטנים...ו2 מתוכם אחוזון 3.... ליהיא+מתי מגרדים את ה8 קילו מלמטה... ליאור כעת 9 וחצי קילו... מכל הבחינות האפשריות הם ילדים מאוד מפותחים....שלושתם הולכים, מקשקשים פה ושם...ומבינים ה-כ-ל....פשוט מדהים דרדסים כאלה מפותחים....אז היתה תקופה שהייתי אובססיבית לגביי כל שארית אוכל שהיו משאירים...מבדיקה אינטנסיבית שלי גיליתי שהם אוכלים יותר מכל ילד אחד בין גילם (בין אם היה פג או לא) אז אני יותר לא לחוצה....מבחינתי עושה את המקסימום ....בידיעה שאותי הרופאים מאוד הרגיעו ואמרו שאין סיבה לדאגה ואנחנו >מעצם היותנו פגונים< במעקבים בכל מקרה נון סטופ... אומרים שהפער אמור להצטמצם עד גיל שנתיים....לילדיי היתה קפיצת גיל משמעותית ביותר בחודשים האחרונים....אני מניחה שהם עוד מסוגלים להדביק את הפער...ואם לא? אז יותר מאוחר.... בלי לחץ, זה לא מועיל לכלום....הם עוד יהיו גדולים!!!!

גם שלך משאבות אוכל קטנות?

עם אמא כל-כך cool ורגועה, לא פלא שיש להם אנרגיות לאכול! יערה יכולה לחסל 3/4 אבוקדו בלי למצמץ בכלל, ועדיין נמצאת הרבה מתחת לאחוזון 10. (8.800 בגיל שנה ו-4 לא מתוקן). כל עוד היא בריאה וממשיכה להתפתח, המשקל הוא הדאגה האחרונה שלי.

קרנושה

New member
תודה על המחמאות........

זאת בחירה להיות רגועה...יש הבוחרים את הלחץ ונשארים באותו המצב? ולמה זה טוב? אי אפשר לצפות מילד ליותר ממה שהוא מסוגל... אני זוכרת את עצמי כילדה קטנה ושרדפו אחריי עם כפית ואוכל....מאז המצב השתנה ב90 מעלות.....היום לא רוצה לאכול שלא יאכל...בסופו של דבר הוא יהיה רעב ויצרח לאוכל...עוד לא ראיתי חתן ביום חתונתו ששוקל 8 קילו, לא ככה?

ענבל30

New member
מצבנו די דומה...

רומי נולדה 2020 גר´ בתחילת שבוע 37, והיום היא בת שנה ושוקלת בסביבות 8 ק"ג (לא נשקלנו זמן מה) ותמיד היתה באחוזונים הנמוכים. אבל היא מתפתחת יפה, אוכלת יפה... כך שאני לא מודאגת. לא עלה על דעתי ללכת לרופא רק בגלל מימדים קטנים. אגב, אני נולדתי 1900 גר´ - ואמנם הייתי פעוטה די קומפקטית - אבל בתור ילדה כבר הייתי לגמרי רגילה בגודל - ובגיל ההתבגרות והלאה - עם משקל עודף

מלמלה

New member
גם לנו היתה בעיה דומה

הקטנה שלי נולדה 1,800 ובגיל חצי שנה עדיין היתה קטנה 5 קילו טיפת חלב כמובן התחילו עם התקליט הסרוט שלהן - קטנה, לתת סוכר, דייסה שתאכל יותר וכו´ שאלתי את הרופא (לא הלכתי במיוחד אבל באחד מכאבי אוזניים, שיניים וכו) וזו היתה תשובתו: "תינוק צריך להשליש את מישקל הלידה שלו בשנה ראשונה עם היא נולדה נגיד 2 קילו עד שנה היא צריכה להיות 6 קילו מעבר לזה הכל בונוס חזרתי לטיפת חלב עם התשובה הנ"ל שלא סיפקה אותם אבל הודעתי להן שאני לא מוכנה לשמוע שוב בנושא.

שירה נמצאת באחוזון האמצע, סגרה ממש

יפה את הפער והיא נעשתה גרגרנית גדולה, אי אפשר לאכול כלום לידה בלי שהיא תגיע לטעום. למי שמכירה את שיטת הנקודות של שומרי משקל, אז אנחנו כבר מתחילים לחשב לה נקודות... אבל ברצינות, עד גיל שנה שירה לא אכלה כלום חוץ מדייסה וגם פה עשתה טובה, אף פעם לא הייתי מהאמהות שרצות אחריה עם אוכל (טוב אולי קצת...?)והיא מעצמה התחילה לבקש. אני זוכרת שכשהיא שכבה באינקובטור תמיד אמרתי לה" אם יש לך את הגנים של אמא את עוד תעשי הרבה דיאטות...)

maloren

New member
תראה מה זה

אני נולדתי 2 קילו לפני 30 שנה והיום אני אב לפגית קטנה ומתוקה. אני גבוה יותר מכל אחד במשפחה (184) אבל גם רזה יותר. אז יש דברים שאני מעל ויש דברים שאני מתחת, כמו כל בנאדם נורצלי (פחות או יותר). אני חושב שזו תשובה די נכונה. הגבוליות היא כל כך גבולית שיש מקום לאינדוידואל מעל הרפואי.

למעלה