שאלה לי אליכם.

Eclipsed 0

New member
שאלה לי אליכם.

מה בקשר לעיקור של חיות מחמד ? מחר (בעצם, היום) אקח את החתולה שלי לעיקור. אני חושבת שזה לטובתה. בתקופת הייחום היא מפוחדת מאוד, לא מוכנה לצאת החוצה כי היא מבועתת ממש מהחתולים הגדולים שרודפים אחריה. היא המליטה לפני כמה חודשים, ורוב הגורים מצאו את מקומם, חוץ מאחת. אבא שלי מאיים שיזרוק אותה אם לא אמצא לה משפחה, ואני בהחלט לא רוצה שזה יקרה לחתולים אחרים. בכל מקרה, במקרה שלי ובכלליות, האם אתם בעד או נגד עיקור ?

adva g

New member
בטח שלעקר, כל הכבוד על היוזמה!

העיקור מאוד בריא לחתולה, ומונע מחלות שיכולות להגרם אם לא מעקרים את החתולה. חתולות מעוקרות רגועות יותר ורמת החיים שלהן עולה. החתולות מאוד סובלות בזמן הייחום. והטיעון העיקרי בעד העיקור, הוא כמובן פיצוץ האוכלוסין בקרב חתולים. בהרבה מקרים שמתחילים כמו שלך, הגורים מוצאים עצמם מושלכים באכזריות למטה, ורוב הפעמים מתים אחרי זמן קצר. המצב כיום הוא, שכל העמותות מפוצצות בחתולים ובכלבים, ועל כל חתול שמוצא בית, חתול אחר מורדם. בניגוד לבני אדם, אצל חתולים הייחום, הזיווג, ההריון והמלטת הגורים, לא מלווים בעניין רגשי, אלא אינסטינקטיבי בלבד- כך שאת לא גורמת לחתולתך נזק. הניתוח הוא מאוד קל, והחתולה תחלים תוך ימים בודדים. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! אני בטוחה שאחרים יכולים לפרט עוד בנושא.

feline9

New member
ברור שלעקר

א. מה יהיה בפעם הבאה? ב. במקום כל הגורים האלה שמצאת להם בתים היית יכול לשכנע את אותם אנשים לקחת גורים מעמותות שם יש עשרות אלפי גורים שמחכים לבית ג. לחתולה שלך יהיו חיים יותר שקטים - וגם לך ולהורים! בהצלחה!

Eclipsed 0

New member
לא עיקרתי אותה כשהייתה קטנה -

אני לא יודעת למה. אעקר אותה היום אחה"צ, הכלבה שלי כבר עברה את הניתוח בהצלחה אצל אותו הוטרינר, כך שאני לא דואגת, אבל עדיין לא בטוחה אם זה יהיה נכון. דבר שני - החתולות החמדמדות בתמונה הן שלה. החתולה השחורה עוד מחפשת בית. אם יש כאן מישהו שמעוניין - אשמח למסור לו אותה.

vegi force 1980

New member
אני בעד לעקר

רוב הסיכויים שלגורים לא יהיה בית...(אני מדבר כרגע על כלבים) אצלי הכלבים מעורבים וקטנים ויפים מאוד ואם הכלבה שלי הייתה ממליטה אני לא חושב שהייתי מוצא בית לגורים חוץ מזה לקחת לכלבה שלי אתצ הגורים זה יהיה התעללות מבחינתי אז הכי טוב לעקר

shanty.G

New member
החלטה מצויינת../images/Emo45.gif

כל הכבוד !!! את הסיבות החשובות מדוע כן לעקר פירטו פה, ואני מקווה שאת שלמה לגמרי עם ההחלטה. אני מקווה גם שהחתולה כבר מתחילה להתאושש
עם הגורה הקטנה את יכולה לגשת לאחד מימי האימוץ של אגודת sos חיות בסופי השבוע ולנסות למצוא לה מאמצים. בהצלחה והחלמה מהירה!

Eclipsed 0

New member
המון תודות.

אני לא לגמרי שלמה עם זה, אבל אני חושבת שיש בזה יותר מן הנכון מאשר לא נכון...

shanty.G

New member
אני מוסיפה לך לינק

להודעה שנכתבה בתגובה לשרשור על המלטות יזומות. מדובר אמנם על כלבים, אבל הדברים נכונים גם לגבי חתולים, אם לא גרוע מכך. את יכולה להיות שקטה.

shanty.G

New member
אקליפס יקרה

כפי שכתבתי בהודעה בלינק, אינני יודעת. אלו תמונות אקראיות מאתרים שונים, בעיקר ממכלאת צב"ח באר שבע. (האם יש בין באי הפורום מתנדבים מצב"ח ב"ש?) כל כלב וכל חתול הוא עולם ומלואו, אחד ויחיד. לפעמים הם רק עוד חלק מעשרות אלפים בשקיות פלסטיק שחורות. סליחה על הבוטות. אבל צריך להבין מהי התוצאה של אי סירוס ועיקור של כלבים וחתולים. לכל דבר יש מחיר. השאלה היא מהו הרע במיעוטו. מניעת הבאת חיים חדשים לעולם, גרועה פחות מהפסקת חיים, מהרג של יצורים חיים ונושמים. וזה נעשה כל הזמן, גם אם נבחר שלא להביט בכיוון. סירוס ועיקור הם הפתרון הטוב ביותר למצב הקטסטרופלי בו נמצאת אוכלוסיית הכלבים והחתולים כיום. shanty

Gal-Mo0D

New member
בוודאי שבעד לעקר

המחלות, הגורים חסרי הבית וכל שאר הדברים האלה נחסכים ממנה. לחתולה כואב בזמן ההזדווגות, יש כל כך הרבה חתולי רחוב שלא חסרים עוד, למה בכלל לחשוב על לא לעקר אותה ? את שלנו עיקרנו ברגע שהייתה בת חצי שנה.

Eclipsed 0

New member
אני יודעת -

ראיתי את הדיון, וחשבתי לשאול גם אתכם, בעיקר כי כאן יהיה יותר נוח לשאול - כאן מכירים אותי יותר.

לעקר !

כבר כמעט הכל נאמר פה. אין לי ממש מה להוסיף. ההמלצה לעיקור היא כמעט חד-משמעית. והקישור ששנטי צירפה, עם התמונות של הכלבים הממתינים לבית חם - רק מוכיח עוד יותר, למה כל-כך חשוב לעקר. אבל - התוספת הקטנה שלי היא דווקא בפן האישי. כרגע - יש לי 4 כלבות. כולן מעוקרות (ביניהן כלבה שעוקרה במהלך הריון. היא פשוט נמצאה כך). אני יכולה לספר לך שכל פעם לפני עיקור - היתה לי תחושה מאוד קשה של אי-נוחות. כל פעם כאב לי לעשות להן את זה. להכניס כלבה צוהלת ושמחה למרפאה ולהוציאה ממנה תשושה וכואבת.... כל פעם, הייתי הולת למרפאה בלב כבד, ובקושי רב. אבל..... כשעבר שבוע ימים של החלמה (ולפעמים קצת פחות, תלוי בכלבה) - ידעתי שמבחינה רציונלית עשיתי את הדבר הנכון. מנעתי סבל מגורים נוספים. הכלבה חזרה לעצמה, שובבה וצוהלת כתמיד. ועל היתרונות הרפואיים כבר דיברו כאן, נדמה לי. ובגדול - עיקור כלבה (בעיקר לפני ייחום ראשון) מונע גידולי עטין, רחם ושחלות (גידולים די נפוצים אצל כלבות בשנים מאוחרות). רק לעקר !

למעלה