שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

אני מתכנן להפחית (לא להפסיק, רק לצרוך פחות) בצריכת חלב ומוצריו. מה שיוצר אצלי בעיה כי חלק גדול מהתזונה שלי מתבססת על מוצרי חלב, בדרך כלל ארוחות בוקר-ערב. אני מעוניין למצוא תחליפים נוחים לאותם מוצרים, רצוי מותאמי סנדוויצ'ים (ככה שאם בא לי לאכול משהו אני אוכל לדחוף אותו ללחמניה במקום כל מיני גבינות שבדרך כלל שם). הצעות חברים?

לקשמי

New member
גם אני לא אוכלת הרבה מוצרי חלב

התחליף האולטימטיבי שלי לגבינות זה טחינה. גם טעים וגם עשיר בסידן. חוץ מזה יש עוד לא מעט ממרחים כמו: חמאת בוטנים, ממרח תמרים וכו'. ויש גם ממרחים שאפשר להכין בבית. כאן תוכל למצוא לא מעט מתכונים.

TheFinalCut

New member
גבינות ללא חלב

אני צורך קבוע של גבינות מבוססות טופו, בייחוד הגבינות של צוריאל ושל Toffuti, שניתן להשיג בכל הרשתות הגדולות. הגבינות של טופוטי מאוד טעימות אבל שמנות (30% לערך), כך שאם זה מפריע לך הן לא יתאימו (אני סבור שפעם ביום זה ממש לא אסון, אבל זה תלוי בתצרוכת הקלוריות הכללית כמובן). הגבינות של צוריאל לא רעות, אבל פחות טעימות לדעתי. אבל מה, הם הרבה יותר "בריאות" (אחוזי שומן נמוכים, אחוזי חלבון וסידן גבוהים). אני אוכל כמעט רק את הגבינות של צוריאל ומדי פעם מתפנק עם הגבינות של טופוטי (שמשרתות בעיקר את חברה שלי, שלא ממש סובלת את הגבינות של צוריאל). שני הסוגים מאוד מתאימים לסנדביצ'ים (זה השימוש העיקרי שאני עושה בהן), ולדעתי מסתדרים מצוין עם כל מה שאפשר לדחוף אליהם (נקניקים צמחוניים או קציצות - של "טבע דלי" למשל, ירקות, וכמובן הלחם עצמו
).

מעניין, ומה לגבי המחירים?

מהו טווח המחירים של הגבינות שציינת, גם ביחס לרגילות?

TheFinalCut

New member
מחיר

הגבינות של טופוטי יקרות יחסית, ועולות 16.99 ליח' ברשתות הגדולות (יקר יותר במכולת או בחנויות טבע). הגבינות של צוריאל הרבה יותר זולות, ועולות 10.50 ליח' ברשתות הגדולות (ויותר בחנויות טבע או בחנויות קטנות). מידע נוסף ומוצרים ששכחתי להזכיר אפשר למצוא בסקירה שערכו באתר אנונימוס.

tal1607

New member
איזה סוגי חלב?

גם אני הפחתתי בצורה ניכרת את שימושי בחלב ובעיקר חלב פרה יש גבינות ממש טובות של גד של כבשים וגבינות עיזים שונות, וכמובן השימוש היחידי שלי בחלב הוא חלב סויה אם ברצונך להוריד באופן משמעותי את מוצרי החלב בכללם, יש את מוצרי הסויה השונים, חומוס, טחינה והרבה הרבה תבשילי ירקות שאפשר (ורצוי) לאכול כתחליף. הכל עניין של השקעה גם בבישול- מה לשים בסנדביץ? אני הייתי מכינה איזה פסטו או צ'אטני וירקות אנטי פסטי- אחלה כריך ואפשר לשמור את הירקות והמטבל לשבוע לפחות במקרר . בהצלחה

ממרחים יש באתר של אנונימוס.

טחינה גולמית מעורבת בדבש או בסילאן, וגם במעט אבקת חרובים. טחינה תוצרת בית שהוספת לה בכל פעם ירק אחר, וריסקת בבלנדר. נותן טעם וצבע חדש. גם לאבוקדו אפשר להלביש טעמים שונים. ולרסק יחד. אפשר גם לבשל קטניות אזוקי ולהכין מהן ממרח. למעשה אפשר להכין ממרח כמעט מכל תבשיל, ע"י הכנסתו לבלנדר, עם או בלי הדגשה של עשב תבלין אהוב. ושמן זית.

למעלה