שאלה לי אליכם.

candy77091

New member
שאלה לי אליכם.

כמה שעות אתם ממתינים בין בשר לחלב? היום הייתי בעבודה וגיליתי שאצל דתיים לאומיים אשכנזיים יש קטע כזה שממתינים 3 שעות בין בשר לחלב. והם לא הולנדיים ולא יקים.. הייתי בהלם..
 
בשולחן ערוך כתוב כ6 שעות.

כ` הדמיון אומר שלא חייב ממש 6 אלא אפילו קצת פחות. הקצת הזה זה עד חצי שעה וגם זה בדיעבד. פחות מיזה מי שאוכל נקרא פושע. וכשאיזה תימני אמר לי שאצליהם ממתינים 4 שעות כמו הרמב``ם אז הלכתי לפתוח וראיתי שזה כמו בשו``ע. אל תתני לרוחות לקרר אותך.
 

בסג

New member
בשום שו"ע, כי הוא לא אומר את זה...

הרמב"ם כותב "כמו שש שעות" כאשר המילה "כמו" משמעה בלשונו "כמעט" או "בקירוב (מלמטה)".
 

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מנהגים שונים, בעיקר ישראלים שומרים 6 שעות

גרמנים שומרים בד"כ 3-4, כנ"ל אנגלים ואחרים. הולנדים שומרים רק שעה אחת, וגם זה מעוגן לחלוטין בהלכה. האמת שאם כבר, למיטב זכרוני יש יותר מקורות הלכתיים לשעה אחת מאשר ל-3 או 4 שעות. אם אני לא טועה, בעיקר הישראלים שומרים 6 שעות, אבל זה לא אומר שזה המנהג הנכון יותר. איש איש ומנהג אבותיו.
 

נעמה92

New member
עלית על מוקש מבחינתי

עד שהתחתנתי בבית הורי נהגו לשמור 3 שעות... אצל בעלי 6... וכבר 4 שנים אני שומרת שש שעות. אני יודעת שאין דבר כזה 3 שעות, אבל עדיין, זה מאד קשה...
 

פנינית13

New member
לפי מה שאני הבנתי

היום מכינים את הגבינות הקשות בתהליך מהיר יותר וקל לעיכול לכן אין צורך לחכות בכלל
 
הבהרה!

מנהג השלוש השעות הוא נוהג רק בעוף- בבשר בקר בכול החוגים נוהגים 6 שעות
 

Harrington

Well-known member
מנהל
מה פתאום "בכל החוגים"?

רק אלה ששומרים 6 שעות, מקילים בעוף. כל השאר, ששומרים שעה אחת, או 3-4 שעות, לא מבדילים בין בשר עוף לבשר בקר.
 

טחג

New member
וגם לא כל אלה ששומרים 6 שעות מקילים בעוף.

אצל ההורים של בעלי שומרים 6 שעות גם על עוף וגם על כל בשר אחר (וכך גם אנחנו עושים). ואצל ההורים שלי מחכים 3 שעות גם על עוף וגם על בקר.
 

candy77091

New member
גם אנחנו ככה וגם ההורים שלנו ככה משני הצדדים

למרות שאנחנו עדות שונות. אנחנו לא דתיים לאומייים וזה נראה לי כל הנק' פה.
 

candy77091

New member
יש.אני מכירה אנשים מהמון מקומות

וראיתי שזה קיים רק במגזר הזה ורק אצל אשכנזים.
 

טחג

New member
יש קשר

בדיוק כמו סבא שלי ז"ל ודודים שלי - אנשים שהולכים ללמוד בישיבות חרדיות (אפילו שצמחו במגזר שלנו) ובישיבה "כולם" מחכים 6שעות, ומי שמחכה 3 שעות נראה "חפיפניק", אז הם גם מקבלים עליהם לשמור 6 שעות, והופה נעלם מנהג מישראל.
 

טחג

New member
אצל ההורים 3 שעות בין בשר לחלב

הם יקים. וזה לא נכון שאין דבר כזה 3 שעות - אני לא זוכרת כרגע את כל המקורות אבל עקרונית בזמנו הסבירו לי שזה מתחיל מכך שכתוב ששומרים פרק זמן שבין סעודה לסעודה. ואז השאלה היא מה זה הפרק זמן המקובל שבין סעודה לסעודה ומכאן התפצלו המנהגים. מאז החתונה שומרת 6 שעות ודי מתבאסת מזה. עם הגדולה התחלנו עכשיו להקפיד על 3 שעות. ואצל הקטן זה היה די בעייתי עד עכשיו כי היה רגיל לבקבוקים של מטרנה/חלב לפני השינה.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מקורות גם ל-3, רק שהם מאוחרים יותר

אם אני לא טועה, המקורות הראשונים מדברים על שעה אחת או שש, והאחרונים מדברים על 3-4. בכל מקרה מי שנוהג כך יש לו על מי לסמוך, והמפתח בעניין הזה הוא מנהג אבות לענ"ד.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
הרב לאו בספרו "יהדות הלכה למעשה"

כותב בין השאר ש"חכמי אשכנז" התירו אחרי 3 שעות בלבד. הוא לא כותב על איזה תקופה של 'חכמי אשכנז' הוא מדבר, אבל הדברים די ידועים.
 
למעלה