שאלה לי אליכם

LifeGiver17

New member
שאלה לי אליכם

יש 3 דתות שונות שסותרות אחת את השניה. אך בכל זאת, אדם יהודי, דתי מאמין ב 100% בכך שהדת שלו היא ה"צודקת" שהוא מאמין באל האמיתי. למה זה? רק בגלל איך שהוא נולד והחחינוך שנתנו לו. זאת לא דוגמה טובה לכך שאין אלוהים? כי אם היה קיים, הייתה דת אחת שאנשים היו מאמינים בה. אני מפספס משהו פה? מה אתם חושבים על זה?

Lu Tze

New member
טוב, זה פשוט: כל השאר טועים.

זאת לא סיבה לא מוצדקת. לפי מה שאתה אומר לא אמורים להיות חילוקי דעות. ומשהו קטן שמציק לי הרבה זמן (לא ספציפית אליך) למה אומרים "שלושת הדתות המונותאיסטיות"? צריך לומר "שלושת הדתות המערביות" או "יהדות ושני הפסין-אופים שלה"

Upon The Ashes

New member
הסבר פשוט למדי...

דבר ראשון, שלום אני חדש כאן... ו... כשמחנכים מישהו מגיל 0 דבר מסויים, ונתונים לו "עובדות", או פשוט הכל נראה לו הגיוני ונכון אז ככה הוא גם יחשוב שהוא הזה שצודק לגבי הדעה שלו זה תקף לגבי כל דבר שיש, לא רק דת והעניין של דתות שונות דווקא לא מוכיח את זה שאין אלוהים, כל דת, וכל בן אדם מנסה לעצב את האלוהים שלו איך שנוח לו... ואני אומר את זה כאתאיסט כמובן

L7

New member
כל מה שקורה- כי אלוהים רוצה

ריבוי הדתות הרוע בעולם חוסר הצדק קיום אורח המחשבה האתאיסטי מאמין יכול לטעון כי הכל בדיוק נמרץ לפי רצונות אלוהים. למה? ככה. הדתי אפילו יתיימר להסביר. אך גם זה מיותר. מבחינתי - פסילת אלוהים הינה על רקע חוסר סבירות של התופעה.

Upon The Ashes

New member
אחלה...

אז מי אני שאתווכח על זה שאלוהים ברא אותי אתאיסט? ולמה דתיים טיפשים מנסים לשכנע אותי לחשוב כמו שהם רוצים? אחרי הכל, כל מה שקורה זה על פי אלוהים, דתות, אמונה, אי אמונה, מלחמות, רעב, מחלות הכל לטובה נכון?

פגישה עם אלוהים - תשאלו אותו ישר

אלוהים לא מתקשר - הפרק החדש ב"פגישה עם אלוהים". בואו להשתתף במסע של לייב שמעון. מתתי. הרגו אותי לאחרונה. שם למעלה גיליתי שהם לא נותנים גן-עדן. ביקשתי לדבר עם האחראי. הוא ישב שם על הכסא האפור בחדר סתמי מהסוג שאפילו בהסתדרות כבר אין כמוהו. "אתה רואה גן עדן?" הוא שאל אותי ביובש. "אתה רואה כאן צדק?" עניתי לו, שומר מצוות שכמותי. מהתגובות של קוראים על פרקים קודמים: "מדהים. אין מילים בפי." "לבד מהכתיבה רבת הכשרון, שמחתי לראות דרך שפויה כל כך להתמודד עם הדת ועם האלוהים. יפה, באמת." "באדולינה ושיחות עם אלוהים ביחד זה אתה שמעון יקר. תוציא ספר, יכול לצאת לך רב מכר עצום." "אני יודעת שכבר אמרתי את זה אבל אם יש משהו טוב להגיד אפשר להגיד אותו שוב: אני אוהבת את הכתיבה שלך! אני נהנית מכל מילה ומילה." "מדהים! אני יושבת מול המסך ונהנית מכל מילה!
" "וואי אתה גדול...פשוט גדול :))" "איזה יופי לשמוע כל זאת מאדם מאמין (או שמא מאמין לשעבר?). אני ממש נהנית." "אתה נשמע בן אדם מעניין ומרתק ועם זאת יש בך משהו מסתורי כל כך, מי אתה?" http://www.israblog.co.il/blogread.asp?blog=1696

shalvale

New member
הדתות לא ממש סותרות

אחת את השניה. הנצרות מתבססת על האל ה"אמיתי", של היהודים, אבל היא הלכה עם זה הלאה ופתחה את הברית החדשה. מה שאגב שולל בעיני את ה"זכות" לקרוא להם דת מונותיאיסטית, כי הם מאמינים שישו הוא ישות אלוהית (בניגוד לנביאים ביהדות, שמסרו את דבר אלוהים אך לא היו ישויות אלוהיות בעצמם), כלומר, לא מכירים בדת אחת.

למעלה