שאלה לי אליכם:

oranje

New member
שאלה לי אליכם:

לחבר טוב מאוד שלי גילו סרטן לפני כשבוע. אני ממש לא יודע איך להתמודד עם זה, מבחינה זו שאני לא יודע אם לדבר איתו על זה, לתת לו לשתף אותי, או לנסות להרחיק אותו מזה, כלומר, שכשאנו מדברים לדבר על כל נושא שבעולם חוץ מהסרטן. מה לעשות?

אחשל

New member
תשובה לי אליך ../images/Emo45.gif

קודם כל תחשוב מה אתה מרגיש, כלפי העובדה שחבר שלך חולה כרגע. האם אתה מסוגל להתמודד עם הידיעה הזו והשלכותיה? האם אתה מסוגל לדבר איתו בפתיחות ובכנות? אם תשיב בחיוב, נעבור הלאה
...כי אז תבין אם אתה מסוגל לתמוך בו, או לא... השלב הבא יהיה לבדוק אם החבר שלך בכלל מוכן להתמודד עם המצב הזה, אם הוא מוכן לשוחח על זה, איתך או עם כל אחד אחר... אם אתה מוכן להתמודד עם זה, והוא מוכן לדבר - אז מה בכלל השאלה??? אתה חבר שלו, לא? אם הוא היה שובר רגל, גם היית חושב ככה? אם הוא היה נפצע חו"ח בתאונה, גם היית מתלבט ככה? צא מזה, זה רק סרטן
... בהחלט לא נעים, אבל הרבה פעמים גם עובר... אני מאוד ממליץ לך להתקשר לקו התמיכה והמידע של עמותת ח.ס.ן בטלפון 1-700-506-600. מרבית המתנדבים בקו יוכלו לעזור לך לגבש דעה בשאלות שהעלית... ניר

חבר טוב שכמוך../images/Emo140.gif

מאוד נוגע לליבי שאתה דואג לחברך ורגיש אליו שלא לפגוע בו. אני מניחה שאם אתה שואל, אז כנראה שאתה מוכן ןפתוח לשוחח עימו על מחלתו. מה שצריך להנחותך זו נטייתו. תאמר לו שאתה מעונין לדעת ולשמוע ותראה באם הוא משתף פעולה. אני יודעת שלי זה מאוד עזר כששוחחתי עם אנשים על מחלתי ויכול להיות שחברך לא בטוח ברצונך לשוחח על מחלתו ולכן הוא נמנע מכך. הכי חשובה זו התקשורת ביניכם ולאחר שתלבנו נקודה זו, השיחה תזרום מאליה. אשרי חברך שיש לו חבר כמוך. תרגיש חופשי לשוב אלינו וספר גם לחברך עלינו. יישר כוחך. איילת האביב

lili100

New member
הוא צריך לדבר עם מישהו. אתה חבר

שלו אז הוא צריך לדבר איתך. ואם קשה לו להתחיל, אתה צריך לעזור לו. כי כאשר הוא מדבר הוא מעביר חלק מהכאב, הכעס, התיסכול, הפחד אליך, וזה עוזר

מסכימה עם כולם ומוסיפה...

שאשריי האדם שאתה חבר שלו. החבר שלך וגם אתה עומדים בפני משהו ששניכם לא מכירים. אך המצב שלו קצת יותר לא נוח כי הוא זה שעובר פיזית את החוויה. כל אחד מגיב אחרת למחלה וכל אחד מגיב אחרת לטיפולים. יש שבוחרים לשאול שאלות ולברר ולרצות ללמוד ולדעת יותר על המצב בו הם נמצאים יותר מהמידע שמספקים הרופאים, יש כאלו שמסתפקים במה שנותנים הרופאים ויש כאלו שלא רוצים לדעת דבר. התחושה שלי לגביך שאתה רוצה לדעת, אבל אני לא יודעת לגבי החבר שלך ואני מציעה לך לגביו קודם כל להיות קשוב, לראות מה הוא רוצה, מה מתאים לו. אני יודעת שהגישה לתקופה הזו של מחלה וטיפולים הולכת סחור סחור מהגישה של החולה לסובבים אותו וחזרה. נשמח לנסות ולעזור לך לעזור לחבר שלך בכל שאלה, כל בקשה, ככל שנוכל. בהצלחה ותהיו בריאים גלי

למעלה