שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

אני בת 15 ויש לי אח בן 11. הייתי רוצה שיהיה בינינו קשר טוב, הייתי רוצה להיות אחותו הגדולה וטובה! אבל זאת אשמתי, אני מוציאה עליו הכל, כשאני בלחץ, למשל. והוא קטן מידי בשביל שאוכל לדבר איתו על זה, ולבקש סליחה על ההתפרצויות והריבים. אני באמת שונאת את עצמי כל פעם אחרי שאני רבה איתו... והוא לא מוכן לשמוע סליחה. הוא פשוט לא מוכן. הייתי רוצה שהוא לא יפחד ממני, ושאני לא אפחד ממנו. לפעמים יש ימים כאלה, שאנחנו מתחבקים, והוא מספר לי כל דבר שקורה לו בחיים. אבל אני נורא מתאצמת בשביל שיבואו ימים כאלה. קראתי פה קצת בפורום, ונראה לי שההודעה שלי לא כלכך מתאימה לאופי של הפורום. כולכם פה נורא אוהבים ושמחים. בכל זאת החלטתי לשאול אותכם, כי אני רוצה לדעת בכל זאת אם גם אתם מרגישים כמוני לפעמים, ומה אני אמורה לעשות לדעתכם?

ההודעה שלך היא בדיוק לפה

אולי זה נראה ככה אך לא כולנו פה "אוהבים ושמחים". אם את מודעת לכך שהבעיה אצלך אז תנסי לחפש את התשובה אצלך. אולי לנשום קצת לפני שאת צועקת עליו. אולי להבהיר לו שלמרות שאת צועקת עליו את עדיין אוהבת אותו. מישהו סיפר לי לא מזמן שכשאבא שלו כעס עליו הוא תמיד היה אומר לו "אני אוהב אותך" ואז צועק עליו או מעניש אותו. הוא טען שזה תמיד עזר. אל תשכחי שריבים בין אחים זה דבר טבעי, וכל עוד זה לא הקשר היחיד שיש בינכם וכן יש לכם ימים שאתם נהנים ומבלים יחד אז המצב הוא בסדר גמור. אולי כשהוא יגדל קצת גם יהיה לך קל יותר, הוא יהיה בוגר יותר ויבין אותך. תנסי לקחת אותו לשיחה לא אחרי ריב אלא סתם ביום רגיל. תסבירי לו את הצד שלך ואולי הוא יבין אותך. בהצלחה. וכמובן אל תשכחי לעדכן.

אולי תנסי לספור עד 10 כשאת מרגישה שאת בלחץ

או עצבים כדי שזה לא ייצא עליו, או להסביר לו מראש שאת עצבנית ובלחץ ולכן אולי תתנהגי בצורה שלא מגיע לו שתתנהגי אליו ככה ושינסה להבין אותך. וממש לא כולם פה אוהבים ושמחים-יש הרבה דברים לא נעימים וקשים שהאחים/ות פה עוברים עם האחים שלהם, לפעמים יש דברים טובים ולפעמים רעים - להכל יש מקום בפורום פה.

sweet148

New member
אח שלי הגדול בדיוק כמוך..

אבל אנחנו דווקא לא רבים הרבה עכשיו כי אנחנו גם בהפרש קטן יחסית.

וואלה

יש לנו תקופות שאנחנו לא רבים בכלל. אבל כתבתי פה בפורום, כי אתמול עשיתי לו משהו, שאני מתביישת לגמרי בעצמי. נבהלתי שאני יכולה לעשות דברים כאלה.

מכירה את זה כל כך

אמנם אחי בן שבע אבל זה מה שהופך את הוצאת העצבים עליו לקלה יותר. ואני מתה עליו. הוא כזה ילד טוב, חכם, ובוגר. והרבה פעמים אני באה ומספרת לו דברים שעברו עליי בביצפר [ברמה שטחית שכזו] וככה יש בינינו שיחה, כי אז הוא מתחיל לשתף. כמובן שלפעמים הסבלנות והרוך מתפוגגים אבל הם חוזרים ולריב עם האחים זה הכי נורמלי. אחי הגדול בן 19 [ואני בת 15] ואנחנו עדיין הולכים מכות לפעמים. וטוב לי עם זה. זה אפילו מצחיק אותי.

אחיך הגדול לפחות מוותר לך?

אני ואחים שלי היינו הולכים מכות המון כשהיינו קטנים. אחר כך אחי הגדול התבגר והפסיק ואני ואחי הקטן המשכנו עד שהוא היה בן 18 והתחיל לנצח אותי .

למעלה