שאלה לי אליכם.....

missGS

New member
שאלה לי אליכם.....

קניתי אופניים כדי להכנס לכושר והתאהבתי. האמת היא שאני כרגע בשלב די חובבני ( מנסה להתרגל לעובדה שהדבר הזה לא שוקל 180 ק"ג וגם לא נוסע מהר יותר בפתיחת גז ) חשבתי לעשות טיול אופניים בצוקי מנרה ורציתי לקבל קצת טיפים בנושא, כמו למשל האם ישנם מספר מסלולים ( מבחינת קושי ), האם שווה לשכור אופניים או להביא מהבית ובכלל כל פרט או טיפ שיכול לתרום לתכנון טיול מהנה במקום. אז....מה אתם אומרים

etal2

New member
יש מלא מידע בדפים הקודמים בפורום

לא הייתי בצוקי מנרה מזמן אבל הנושא עולה פה כל שבוע בערך. פשוט תעשי חיפוש בפורום. הנה הדיון האחרון בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=703&msgid=14900799 ארז

kraps

New member
ובכל זאת, תשובה לי אליך...

"שלטונות" הצוק מציעים איזה דגם ז"ק של ראלי, שנראים חדשים למדי ומתוחזקים. ה"חיננית" שעונה בטלפון נשבעה לי, שהם מטפלים בהם ומתחזקים אותם בתדירות גבוהה (ואני נוטה להאמין להם. אני משוכנע שהם לא רוצים על המצפון שלהם איזה אומלל, שנוחת על קרית-שמונה במהירות 180 קמ"ש בגלל שהברקסים לא עבדו לו). אם ה"כלי" שאת מחזיקה שווה יותר, כדאי בהחלט לאפשר לו לחוות יחד איתך את החוויה המרטיטה. אם את בכל זאת מעדיפה לשכור, החברים כאן המליצו להביא לפחות אביזרים מהבית (קסדה, כפפות) מן הטעם האיסטניסטי של המנעות מקשר אנטימי עם הכינים של מאות הרוכבים שקדמו לך. אני הייתי מחפש תירוץ יותר רציונאלי כגון - ההתאמה המושלמת של אביזרייך האישיים למידותייך. נו שויין. בכל מקרה, הייתי ממליץ לוודא, שמערכות הבלימה תקינות ואינן נמצאות במצב בלאי מתקדם על סף כשל מכאני (ע"ע "תעופה יוגית לעבר קרית-שמונה" לעיל). זו ירידה ארוכה ואת הולכת לבלות הרבה זמן על הברקסים. בהצלחה ובזהירות.

XCrider

New member
הנסיון שלי שם קצת עתיק, אבל בזמנו

שכרתי אופניים מ"איזי ריידר" והם התבררו כגרוטאות...הקראנק (הפדלים) היו פתאום מתחילים להחליק באמצע העליה הקשה וגם הברקס לא היה משהו...(ובאופן כללי, אופניים מהשכרה עשויות להיות במצב גרוע אם כי ראיתי כבר חריגים לטובה). וזה קורה כשאתה באמצע המסלול הרחק ממישהו שיכול לעזור... אז אסור כמובן להכליל, ויכול להיות שכבר החליפו את החברה/האופניים, אבל המסקנה העיקרית היא שיש לבדוק את האופניים היטב לפני היציאה, ואם את לא מבינה בזה לבקש את המשכיר, ולבדוק את: 1. הבלמים (קדמי ואחורי). היו לי כמה הפתעות גרועות בעניין זה באופני השכרה. 2. העברת ההילוכים ותקינות שאר המערכות. 3. יש (או היו) שם כמה ירידות די מפחידות למתחילים, ובקלות ניתן ליפול אם לא נזהרים, אז לא לחפף ולדאוג לקסדה טובה ורצוי גם כפפות. אבל זה לא צריך להפחיד אותך: פשוט תרכבי בזהירות עד שתקבלי נסיון. חבל להיפצע ברכיבות הראשונות. אח"כ זה כבר יותר קל. 4. הכי חשוב, תרשמי את הטלפון של המשכיר שתוכלי להתקשר ולהזעיק "תגבורת" במידת הצורך...זה פשוט כדי שאיזו תקלה טפשית לא תהרוס לך את הרכיבה (לא חייב להיות משהו רציני, מספיק אפילו פנצ'ר פשוט). לגבי המסלול, יכול להיות שהשתנה אז לא אספר כאן כדי לא להטעות אותך. אבל הנוף מדהים. שתהני!

למעלה