שאלה לי אליכם....

drunky

New member
שאלה לי אליכם....

קודם כל אני שמח לראות איך שהפורום פורח לו... עם 8 עמודים פעילים... ולשאלה... האם אני יכול לחבר את המחשב לטלויזיה (לצפייה בסרט למשל) למרות שאין לי TV OUT, אני לא בטוח אם יש או אין.... יש לי כרטיס מסך NVIDIA RIVA TNT 2 MODEL 64 משהו כזה... ואני לא חושב שיש לי יציאה כזאת, אבל יש לי כרטיס טלויזיה אם זה יכול לעזור...

אתה חייב יציאת TV Out

ככל הידוע לי לכרטיסי Riva TNT אין כזו, ובכרטיסי TV בדרך-כלל יש רק כניסת TV In ואין Out. לפיכך, אין מצב שתוכל לחבר את המחשב לטלוויזיה
שקול החלפת הכרטיס-מסך שלך בכרטיס אחר בעל TV-Out. בברכה גיליוטין

drunky

New member
ואין איזו שהיא דרך עוקפת ע"י

מתאם כלשהו? וד"א יש לי עוד מחשב של מעבד newron או איך שקוראים לזה... ויש לו geeforce 2 64MB אבל כידוע במעבדים האלה הכרטיס מסך הוא נמצא במעבד... אז בזה יש סיכוי שיש TV OUT?

אתה לא יודע איך נראית היציאה?

עקרונית יש מספר סוגים: S-Video, שנראה שחור, עם 4 חורים עגולים מסודרים בחצי עיגול ושקע מרובע לידם. ו RCA (אני בטח טועה) שזה נראה כמו החורים בוידאו שלך, רק חור אחד. יש בטח עוד סוגים אבל אני לא יודע. יש לך כאלה?

drunky

New member
יש לי כזה בכרטיס טלויזיה....

חחחח באמת.... אם זה זה... אז איזה כבל אני צריך לקנות?

זהו, שאם יש לך רק אחד יכול להיות...

שזאת כניסה למחשב שלך ולא יציאה, ושבעצם אין יציאה - אתה מבין? אז יכול להיות שאם תחבר את זה לטלויזיה לא יקרה כלום (או שהתמונה מהטלויזיה תעבור למחשב אם אתה מחבר את זה ליציאה בטלויזיה...). אם זה בכל זאת יציאה, אז אתה צריך ללכת לחנות רכיבים ולקנות כבל s-video או rca, תלוי איזה יציאה יש לך. עצה אישית שלי: תוציא 200 ש"ח ותקנה GeForce 2 עם TV out (עשיתי את זה לחברה שלי וזה עובד מצויין). בהצלחה!

MaSTeRLou

New member
ואם כבר קונה..

בד"כ לא קונים כרטיס מסך ע"פ טיב הTV-Out שלו, שזה מן פיצ'ר בונוס חביב. במקרה זה, כשלא הולכים להשקיע יותר מדי בביצועי הכרטיס כדאי לדעת עם איזה TV Chip (הג'וק שמעבד את התמונה ליציאת הS-Video/RCA) הוא מגיע. יש כאלה שעושים עבודה טובה, ויש כאלה שעושים עבודה נוראית. ום בכלל רוצים להשקיע בTV-Out איכותי, אפשר לקנות כרטיס כדוגמת הHollywoodPLUs שזו המטרה העיקרית שלו.

drunky

New member
בכרטיס טלויזיה יש לי חיבור בדיוק...

כמו שתארתם לי שהוא צריך להראות, כתוב עליו s-video, שחור, עגול, עם עיגולים וריבוע בצד... כמה עולה בערך כבל s-videoנגיד באורך של 7 מטר? ורציתי גם לדעת מהו בדיוק כרטיס וידאו? מה הוא נותן ומה היתרונות שלו.... (תודה באמת על כל העזרה...)

drunky

New member
ועוד משהו שסתם מעניין אותי...

האם יש תוכנה כמו פריימר שאתם ממליצים עליה (אולי כי היא יותר טובה)

MaSTeRLou

New member
השאלה היא האם זוהי כניסה או יציאה?

אם תגיד מהו דגם כרטיס הטלוויזיה זה יהיה ממש נחמד

drunky

New member
יש לי כרטיס של Pinnacle

אם זה עוזר.... אני לא יודע את הסוג הספציפי... אבל הוא של Pinnacle...

MaSTeRLou

New member
אממ.. זה לא יעזור, צריך שם דגם

בדוק עם התוכנה Aida32 בקטגוריית Devices>Physical Devices>PCI Devices מה דגם הPinnacle שלך.

drunky

New member
Pinnacle Systems Studio PCTV

Pinnacle Systems Studio PCTV זה בסדר? זה מה שהוא כתב לי בתוכנה שאמרת לי....

MaSTeRLou

New member
->

מכאן ניתן להסיק שאין לך TV-Out ולכן הפיתרון הוא בקניית כרטיס מסך חדש שיש לו פיצ'ר כזה או כרטיס ייעודי כמו xcard

drunky

New member
איך בדיוק הסקת את זה?

כתוב שקיים: +S-video input (Y/C) - שלפי מה שהבנתי זה מה שאני צריך +Composite video input +TV antenna (F-connector) והדבר היחיד שחסר זה
Stereo audio input (Line In)

drunky

New member
טוב..... חבל... לפחות ניסיתי.. תודה

לכולם.... עזרתם לי באמת מאוד מאוד... להתראות....

לא יקר, תלך לחנות רכיבי אלקטרוניקה

ותבדוק... אני קניתי אבל לא S-Video, השני, לא זוכר כמה עלה.

למעלה