שאלה לי אליכם..

שאלה לי אליכם..

האם אפשר להגיש קוויאר אדום על פנקייק? הייתי פעם בחתונה ונראה לי שהגישו ככה..אבל אני לא בטוחה שאני זוכרת נכון..ואולי היה על זה גם איזה ממרח כלשהו.. מה אתם אומרים..?
 

bouquet garni

New member
מה בדיוק השאלה ?

האם זה אפשרי מבחינה פיזיקאלי ? האם זה נכון מבחינה קולינארית ? או שאת מעוניינת במתכון של בליני עם קרם פרש וביצי סלמון ? ואנא תקראי את מכתב הפתיחה על מנת להבין טוב יותר איפה את נמצאת ועל מנת למנוע חוסר נעימות ממך ומאיתנו. תודה.
 

terroir

New member
בבקשה:בליני

להכנת 14 בליניז בקוטר של 5 ס"מ כל אחד: 125 גרם קמח 7 גרם שמרים 30 גרם חלמון ביצה 125 מ"ל חלב 2.5 גרם מלח (חצי כפית) 30 גרם חמאה מומסת 45 גרם חלבון ביצה 10 גרם סוכר מערבבים את השמרים עם מעט מהחלב בקערה קטנה. מעבירים לקערה גדולה יותר את הקמח, מערבבים אותו עם המלח, ויוצרים בו גומה. יוצקים פנימה את תערובת השמרים, החלמונים וחלק מהחלב. מערבבים לאט לאט ונזהרים שלא יווצרו גושים, ותוך כדי ערבוב מוסיפים עוד ועוד מהחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים עם הסוכר. מקפלים לתערובת המוכנה. יוצקים כמות קטנה מהתערובת למחבת בליניז מיוחדת או על מגש חם (לא מדי). המתכון לא מציין חום, אלא מבקש להקפיד על "בישול נכון". בהצלחה.
 
למעלה