שאלה לי אליכם..

שאלה לי אליכם..

אחרי שיחה שהייתה לי היום עם חברה שלי שהתגייסה לפני שבוע וטענה שהצבא לא יכול לעשות בשבילה כלום והוא לא חיוני, ואני בתור אחת שחושבת דווקא להפך,ואני לא מבינה אנשים שמשתמטים מהצבא או ש"דופקים" נפקדות וזה מרגיז,אותי זה הרגיז כל מה שהיא אמרה..שהיא תעשה להם בי"ס. השאלה שלי אליכם האם אתם אחרי כל השירות,אם יכולתם להחזיר את הגלגל אחורה האם הייתם מתגייסים?או שהצבא לא מזיז לכם בכלל ולא אכפת לכם בכלל אם לא הייתם מתגייסים? אני חושבת דווקא מבחינתי שהצבא שינה אותי..ביגר אותי ועשה אותי שונה ממה שהייתי לפניו. במה הצבא שינה אתכם? אם בכלל?

Reznik

New member
אני תמיד אומר

שהצבא שינה אותי (לטובה אני חושב) וכל אדם שמדבר איתי על השתמטות חוטף ממני שטיפה אני תמיד אומר (הווה)ותמיד אומר (עתיד) ועודד ללכת לצבא ולתרום כמה שיותר בנוגע לשאלה שלך הייתי מתגייס ואפילו מנסה להגיע לתפקיד יותר קרבי ממה שהייתי בשרות....

PooKiPsiT

New member
אז תזכירי לחברה שלך..

שהיא נמצאת שם בשביל לשרת בצבא ולשרת את המדינה, ולא כי הצבא אמור לשרת אותה. נשמע שיש לה גישה ממש ילדותית.. ואם כבר היא מחפשת מה הצבא תורם לה, אז כמו שאמרת, גורם לנו להתבגר. לרבים הצבא זאת פעם ראשונה שהם לומדים מה זאת אחריות עבודה. אחריות כלפי חברים. מה זה משמעת ולציית לחוקים (אפילו שהם הכי מטופשים בעולם לפעמים). ובכלל, מתמודדים פעם ראשונה בחיים עם מסגרת נוקשה יחסית (לחלקינו היא נוקשה יותר ולחלקינו פחות, אבל בית ספר זה לא לאף אחד..). ההתמודדות גורמת לאנשים להתפתח ולהתבגר. לא סתם אומרים שהצבא משנה אנשים. גם אם לא רואים את זה תמיד מבחוץ, מבפנים זה קיים. אצל הרוב הגדול לפחות...

get well

New member
דעתי..

אותי הצבא שינה בדבר אחד.. גרם לי להרגיש זקנה בת 100 והכניס אותי לדכאונות. הייתי חולה הרבה ושולכת לשמירות חולה עם חום..והצבא ממש לא התחשב בי.. מה שבטוח בגלל שאני מאלה שעושים הכל ישר אז הייתי מתגייסת שוב אבל אני שמחה שזה מאחורי...

Jany

New member
אני בהחלט שמחה שזה מאחורי

ואני לא חושבת שהייתי מתגייסת שוב, אבל אני לא מצטערת בכלל שהתגייסתי, אני שמחה שלקחתי חלק בלשרת את המדינה שנותנת לי מקום לחיות בה, ואני חושבת שזו חובה של כול אזרח שחי כאן, כי אנחנו מדינה קטנה שנאבקת על העצמאות שלה יום יום שעה שעה, וכול מי שחי כאן יכול לתרום, בין אם זה בשירות סדיר מלא מבלי לצאת מהצבא על נפשי ובין אם זה שרות לאומי! אני מכירה בסיסים שאנשים נכים מתנדבים לעזור ולשרת.

shimi100

New member
לא הייתי מתגייס שוב!!

תראי מבחינה מקצועית הצבא לא תרם לי הרבה ההפך אני תרמתי המון מהידע שלי לצבא זה סתם בזבוז זמן היה לעשות את הצבא שני עשייתי לקרבי לא הייתי הולך מסיבות ששמורות במערכת בהתחלה המפקדים לא התחשבו בי היו לי המון בעיות בבית באותה תקופה עד שעשייתי מעשה שזעזע המון מפקדים ואז פשוט העולם נהייה וורוד אבל באמת בשלוש שנים אלו הייתי עושה המון דברים שעכשיו חלקם צריך להגשים וחלקם אבודים משרואים מכאן לא רואים משם -וזה חבל

ממ...שאלה טובה

טוב אז לי יש מלא בעד ונגד . בעד - אין מה לומר שינה אותי ואת ההשקפות עולם שלי לגמרי , כי זה חיזק לי את הביטחון ,למדתי להתמודד עם טיפוסים שונים ולהסתדר איתם , לימד אותי לעבוד בתנאי לחץ ( כי בד"כ אני מהלחוצים). נגד - כי בכל זאת התפקיד שלי לא היה כזה מרתק ( פקידת לשכה) ואולי לא מיציתי את מה שבאמת יכולתי ורציתי באמת להיות (שזה משק"ית ת"ש). נגד , כי הצבא הוציא לי את המיץ , גם מבחינה פיזית וגם מבחינת נפשית , התנוונתי לגמרי מאז אני מרגישה כמו סבתא'לה. (עד כדי כך שעשה לי אפילו שערה לבנה בראש)....

כן, הייתי מתגייס.

אני גאה בשירות שלי... עשיתי המון... הצבא גם תרם לי המון - אם פיזית, אם נפשית ואם מבחינת הבטחון העצמי שלי. זה עוד לפני שמדברים על תחושת התרימה...

כן, הייתי מתגייס.

אני גאה בשירות שלי... עשיתי המון... הצבא גם תרם לי המון - אם פיזית, אם נפשית ואם מבחינת הבטחון העצמי שלי. זה עוד לפני שמדברים על תחושת התרימה...

Twinkle1

New member
אני הייתי מתגייסת, בכל מחיר

הצבא עשה לי רק טוב, מכל הבחינות. אבל אני חושבת שזה המון עניין של מזל - לי היה הרבה מזל, נחתתי במקום עם אחלה אנשים, עם תפקיד שהתאים לי ושאהבתי עד כמה שאפשר. אני מכירה גם אנשים שרק מהסיפורים שלהם על הצבא שהם עוברים נעשה לי רע.

למעלה