שאלה לי אליכם..

שאלה לי אליכם..

אני מעוניין ללמוד ערבית מדוברת (למדתי ערבית ספרותית בתיכון ועשיתי בגרות של 5 יחידות אבל אני לא מצליח להבין שיחות בין אנשים דוברי ערבית) האם ישנן מקומות בהן ניתן ללמוד ערבית מדוברת בלבד? (רצוי באיזור הצפון) תודה לכם...

GL0BAL

New member
זכור לי מימי ב"ס

שהיו עושים מפגשים בין כיתות ערבים ליהודים וזה יכול לעזור מאוד בשפור השפה כי דבור זה קצת שונה מקריאה וכתיבה בעצם הרבה ממה שלומדים לא משתמשים בהם בשפה שמדברים בה בדרך כלל וזה מסביר למה אין ביכולתך להבין שיחה בין אנשים כאלו יש שפה שרק כותבים בה ולומדים אותה ושפה שונה בקצת אשר מדברים בה בין אנשים

glock X

New member
רק הבהרה קטנה בנוסף למה שאמר גלובל!

שכן, יש כל מיני הבהרות בשפה הערבית שמשתנות מאיזור לאיזור, למשל בכפרים משתמשים במבטא אחר ממה שמשתמשים בו בחיפה, בנצרת למשל האות ק' מקבלת צורה אחרת, להבדיל, בכווית זה ערבית אבל ערבית אחרת שלא תמיד אפשר להבין, אז אם למדת ערבית מדוברת סביר להניח שלא הבנת כלום אם למשל שמעת שיחה בערבית משני אנשים שגרים באום איל פחם למשל, כי שם אין את האות ק' במקומה הם אומרים צ', למשל כלב נהיה אוטומטית צ'לב, זה לא אמור להפריע לך ללמוד ערבית ולהבין את רוב הגישות מאיזור לאיזור אבל תשים לב לנקודה הזאת שהשפה משתנה, יש הבדל עצום בין ערבית מדוברת בכפר לבין ערבית מדוברת בעיר.

aiz1983

New member
ויש גם ק' שלא נהגית בכלל

זה הכי מגניב ... למשל יש כאלה שבמקום להגיד מעקול (תרגום: הגיוני) הם מבטאים את זה מעאול .... (עם שורוק אחרי הא') אבל אני מניח שאתה רוצה לדעת ערבית פלסטינית, נכון? הפלסטינים אם אני לא טועה אומרים ג' במקום ה-ק', אני צודק חבר'ה ? כמו למשל : גדיש במקום קדיש (תרגום: כמה) גדיש עמרכ ?? חחח

האמת ש...

אני רוצה לדעת ערבית לבנונית וכן.. אני יודע שיש הרבה שינויים בשפה בגלל זה אני שואל.. האם יש מקום שבו מלמדים ערבית מדוברת ואת כל ההבדלים בשפה שציינתם ?

GL0BAL

New member
ממממ ....אולי זה יעזור לך ../images/Emo13.gif

אני חושב שפה אתה תמצא את מבוקשך וגם כאן אולי

למעלה