שאלה לי אליכם..

מיכל328

New member
שאלה לי אליכם..

בזמן האחרון מאד מעניין אותי להתחיל לעסוק בצמחים (Herbs) לטקסים שלי.. הבעיה היא שאין לי מושג מה הם שמות הצמחים בעברית... מישהו יכול לעזור לי? מיכל

ועשבונאות מעניינת מאוד גם אותי

לכן אני בעד להכריז על שירשור עשבונאות, בו כוכלכם מוזמנים להמליץ על ספרים/אתרים וכיו"ב בנושא עשבונאות בהקשר הדתי והמאגי.

Emilio Exavier

New member
ועוד משהו...

האם יש בארץ חנויות שמתמחות בהרבליזם? חיפשתי בכל כפר-סבא ולצערי אין. אז אם מישהו מכיר חנויות בארץ, שישרש גם אותן בבקשה.

מורגיין

New member
תבלינים ושאר ירקות

תבלינים יש : בירידים של שבת בבוקר בצומת ירקונים, בכפר ויתקין, בגעש. בחנויות תבלינים, יש אחת בכפ"ס דוקא, ממש על ויצמן, בצד של הקניון, קצת אחריו. בשווקים, למשל במחנה יהודה בירושלים יש חנות מדהימה. בטבע אם יודעים מה לחפש. במשתלות אפשר לקנות אותם צעירים ולהנות מגידול ואספקה טריה ומדהימה של מגוון עצום של תבלינים. ספר חובה!!! צמחי מרפא מאת ניסים קריספיל. ספר שמתאר מגון עצום של צמחי מרפא שגדלים פרא בארץ, איפה ומתי אפשר למצוא אותם, איך משמרים ואיך משתמשים בטיפולים למחלות ובעיות שונות, פשוט ספר מדהים ולעניין.

מיכל328

New member
הממממ...

אחלה, תודה על הרשימה! יש אולי משהו יותר בסביבות תל אביב...? מה עם איזשהו אתר בעברית? תודה מראש! מיכל

Sonata Of Tears

New member
בתל אביב

יש חנויות תבלינים רגילות,לא מכיר איזה שוק ספציפי דפקה לא מכיר בכלל חנויות תבלינים גדולות בתל אביב במרכז המסחרי בחולון יש מקום בשם "קנה וחנה" ויש שם חנות בשם "תבליני הכפר" יש להם מברח עצום של דברים.

suki da yo

New member
באמת ספר נהדר

אבל התה קינמון לא עוזר לשיעול. הוא רק עושה בחילה:)

magick smile

New member
אני משתמשת בצמחים

לא בטקסים אלא כצמחי מרפא... יש לי שני ספרים על זה... אז אם את רוצה תגידי לי את השם בלועזית ואני יחפש לך אם יש את הצמח אצלי בספרים ואני יגיד לך מה השם בעברית. ואצלי במושב ליד יש איזה שהיא חנות שהיא תבלינים וצמחי מרפא, אבל הייתי שם רק פעם אחת, הכל מיובש, וזה לא תמיד פתוח. זה גם באמצע השרון, חור שאתם לא תכירו אז זה לא יעזור לכם ואני סתם מקשקשת פה... אז לא חשוב... :)

מורגיין

New member
גם לי היתה כזאת בעיה

מילון פתר את רובה
אם זה לא עוזר אז תאלצי לחפש את השם המדעי של אותו צמח, והשם המדעי מופיע כמובן בכל מגדירי הצמחים גם בעברית (ושם יש גם תאור של הצמח ושמו העברי) אם יש לך משהו ספציפי את מוזמנת לשרשר כאן ואולי מישהו ידע...

gwizard

New member
ההרבליה

בפורום השכן בוואלה (שהועבר לניהולי לא מזמן), ישנו שרשור די מרתק על צמחים: שמם, הגדרתם ותמונתם. וכמו כן איפה ניתן להשיגם. http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=8604224

RainBird

New member
מיכלי פשוט תעלי שמות, ואני כבר אחפש לך. אני חושב כבר מלא זמן להתחיל מילון עברי אנגלי לצמחי מרפא...

למעלה