שאלה לי אליכם...

GGOODD

New member
לפני שאני אענה, אני אשאל שאלה...

למה העניין שלך בזה

הענייו הוא כזה..

במסגרת שיעורי תקשורת אנחנו מכינים קמפיין פרסום ואנחנו צריכים להגיש למחר לבוחנת רשימת תפקידים רציתי להתייעץ איתכם ולראות במה הצד החזק שלי מבין השניים.. על מה המהומה ?!

GGOODD

New member
אני לא מוצא את זה עצוב בכלל...

זו שאלה לגיטימית מאוד, כמו שישנם אנשים שיודעים את כל תולדות הקולנוע ואת תפקידי ההפקה בעל פה, יש גם כאלו שלא מכירים כלל... ועצם זה שמתעניינים לא צריך לגרור תגובות מסוג זה, להפך! אז להבא, אשמח אם לא תגיב בצורה כזו, ואם אתה מבין גדול אז אני בטוח שאתה יכול לעזור ולהסביר לה מה ההבדל בין במאי למפיק ומה עושה כל אחד מהם
תודה מראש

אוD

New member
טוב...

אז עד כמה שידוע לי, הבמאי, בעצם מביים, שזה אומר, שהוא קורא את התסריט, ואז נעזר בשחקנים תפאורה צלמים עורכים וכו כדי לגרום לתסריט להפוך ליהיות סרט, כמו שהוא רואה אותו בעיני רוחו. והמפיק, דואג, לכך שיהיו השחקנים צלמים וכו' ולעינינים יותר טכנים אחרים, כדי שהסרט יצולם.

בתוכניות טלוויזיה בעיקר, ../images/Emo16.gif

הבמאי (או אולי יש לקרוא לזה במאי מצלמות? DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY זה נקרא באנגלית, אם אני לא טועה.) הוא מי שאחראי על איזה מצלמה מצלמת בכל רגע, מחליף ביניהם ונותן הוראות לצלמים.
ניר

תומשיו

New member
../images/Emo41.gifתיאור התפקידים בקולנוע

במאי -כתיבת תסריט מפורט ומקצועי - בחירתם של אתרי הצילום (בסיוע הצלם) - גיבושו של סגנון הבימוי - הדרכת השחקנים - הנחיית הצלם ביחס לזוויות הצילום ולתנועות המצלמה - קביעת התאורה הרצויה - ליווי תהליך העריכה מפיק -גיוס הכסף הנחוץ להפקה - ניהול ההפקה ע"פ תקציב ולוח זמנים - שליטה מוחלטת בתהליכי העשייה של הסרט - הבנה מעמיקה בתסריט ובעריכת הסרט - עזרה לבמאי בשליטה באמצעי הייצור של הסרט (למרות שהמילה האחרונה היא של הבמאי, כמובן) המון בהצלחה

למעלה