שאלה לי אליכם....

• פותח הנושא okts
  • פורסם בתאריך

okts

New member
שאלה לי אליכם....

אני לא בטוחה אם היה לנו את הדיון הזה כבר, או שמה פיספסתי.....אז ככה-> תגידו אתם מחשיבים את עצמכם כגזענים? כן אני יודעת "כל ישראל אחים...." אבל לפעמים אתם רואים אנשים מדתות אחרות או ממדינות אחרות (לא מרוסיה), אז אתם מתנהגים קצת שונה? אומרים מילים כמו "כושי" וכאלה? כמו שאתם יודעים אני לא גרה בארץ, לכן אצלי פה יש מקום מקום בעולם, וכן אני אומרת מלא פעמים תמילה "NIGGER", לא ליד החברים השחורים שלי, אלא עם החברים האחרים שלי, כי ככה הם מדברים וככה התרגלתי, לפעמים אני גם אומרת "SPIK", יוצאים לפעמים מלא מילים.........אני לא גזענית, אבל לא תמיד מעריכה את כל הסובב סביבי. וכן לפעמים גם מרוקאים עולים על העצבים....גם זה קורה....:) נו מה איתכם? קורה לכם? או שמה אני במצב הזה לבד?

Evil Gremlin

New member
אני אישית

לא חושב שאני גזען, סה"כ אני יכול להסתדר אם כל אחד (כנראה) אבל ברור שאני מתנהג קצת שונה עם אנשים ששונים ממני זה טבעי וזה נראה יותר גרוע כשמנסים להסתיר את זה..

l1zard

New member
אממ..

לא הייתי מתארת את עצמי כגזענית לכל דבר.. אבל אני מודה שיש בי משו כזה... ואני לא מצליחה להתגבר על זה.. אני מודעת לזה שזה ממש לא בסדר.. אבל אני לא מצליחה להלחם עם זה עד הסוף..

גזענות

אני משערת שאני כן משתמשת שבסטריאוטיפים כלפי אנשים, אבל זה בד"כ נעלם לי כשאני מכירה את הבנאדם אישית... ולא, אני לא אפסול מישהו ולא אנסה לא להכיר אותו לא משנה מה המוצא שלו ומה אני חושבת עליו לפני שהכרתי אותו. אם הוא חרא בנאדם, זה כבר לא משנה לאיזה קבוצה הוא משתייך...

Sheep From Hell

New member
זה לא בדיוק גזענות..

מי לא אמר ת'מילה כושי כמה פעמים בחיים.. או צ'רנאז'ופ... אבל זה לא כי אנחנו גזענים, זה פשוט הרגל... אני אומרת את זה פול על אנשים בבי"ס שלי אבל זה כי יש לי בי"ס של אנשים דפוקים בראש.. יש לי חברים ישראלים ואין לי בעיה איתם.. זה פשוט שיש כאלה אנשים שמממשים את הסטיגמות שמתאימות ל"גזע" דת וכו' שלהם... אפילו אם אני רואה רוסי או אפילו סתם יהודי שמתנהג כמו יצור, כמו שמצפים ממנו להתנהג.. אז אני אומרת הארה כמו איזה רוסי או יהודי מטומטם.. או משו כזה.... אבל זה לא בא משנאה או גזענות (כי אני בעצמי יהודייה ורוסיה)... חוץ מזה צריך להודות של כל אחד קצת גזען.. אף אחד לא אוהב שאנשים קצת שונים ממנו.. זה הטבע האנושי.

vk3

New member
כולנו גזענים סמויים...

לעולם לא נודה בכך, לעולם לא נסכים אבל כולנו כאלה מיום היוולדותנו
ראי כמה הבזקי גזענות יש אצלנו בפורום... " אנחנו הכי טובים", " הם לא מתורבתים", " אין על הרוסיות", " כול המרוקאים/ ישראלים/ ... הם..."... וכו'
וודאי שהקצנתי את הנאמר, אך לפעמים קופצות הודעות כאלו וקשה לי למנוע זאת, למרות שלא נעים לי לחשוב שצבר ייראה זאת וייתאכזב מאיתנו
זה באמת ובתמים יכול לפגוע מאוד באנשים... לא משנה עד כמה צחקנו וזה נאמר בהומור ! רובנו יכולים לשלוט בזה, להימנע ולחנך את עצמנו שלא... אבל לפעמים קורה... אני מאמין שלקרוא לאדם גזען מותר אך ורק כשזו היא האידאולוגיה שלו, כשהוא מוכן לרצוח, לבזות ולהשפיל את השונה והאחר... אדם כזה לא ראוי לחיות לדעתי
ואת ממש לא לבד... אוהבים אותך אולגה

לא בהכרח גזענות

כל אחד חושב שהוא יותר טוב מהאחר. עובדה. ככה זה. כמו שישראלים יגידו "רוסיות זונות", אנחנו נגיד "פרחות מטומטמות". הסטריאוטיפים מחלחלים, אבל אני לא חושבת שעד כדי כך שרוסים ממש לא יסכימו להתקרב לישראלי או לדבר איתו כי הוא ישראלי. יש מעט דעות קדומות ותחושת עליונות, אבל ככה זה אצל כל קבוצה בתוך קבוצה. אני בטוחים (דוגמא קצת מפגרת..) שהסקוטים באנגליה, לדוגמא מרגישים יותר טובים, או הכושים באמריקה, או כל "מיעוט" אחר שמבדיל את עצמו ומרגיש יותר טוב. זה יהיה גזענות רק כשלא נדבר עם מישהו רק כי הוא ישראלי ואף אחד כאן לא יעשה את זה, כי לרובנו לא באמת יש בעיה עם ישראלים, אנחנו פשוט אוהבים את עצמנו יותר מדי..

למה??

אתה ער כל כך מוקדם... לי יש בגרות, אותי אפשר להבין, אבל, ילד לך לישון, 0530 זה לא זמן אנושי...
בכל מקרה, בוקר טוב
(אם אתה קורא את זה בבוקר)

Angel lips

New member
נכון כולנו גזעניים במידה מסויימת

אבל יש את "הבולטים" שאותם אנחנו משייכים לקטגוריה של נגזענים ויש השקטים יותר שאני מתכללת בקבוצה הזו אני נגד גזענות וממש מנסה להסתכל על הכל באופן שווה אבל אם מישהו יתקיף אותי שאני רוסיה וינסה להעליב אותי בכך בטוח שאני אשתמש בגזעות כלפיו ואענה לו בהתאם וזה יהיה קשור בטוח למוצא שלו.

Angel lips

New member
אני אישית לא מחשיבה את עצמי

כגזענית, אני יכולה להגיד כולי אך ורק בכוונה של תאור, לא בשביל פגיעה אלה מהרגל, רק כשממש מעצבנים אותי אני זורקת הערות על המוצא אבל אני לא מתכוונת לכך, ההורים שלי דיי גזענים בעיניין מרוקאים וערבים אני ממש לא כזו, אני חושבת שבכל קבוצה ועדה יש אנשים מכל סוג אפשר לשייך את האנשים לקבוצות, אך לא קבוצות של עדה אלה: גנבים, רמאים, קמצנים, אלכוהוליסטים וכו'.. אני מוצאת את עצמי הרבה במעירה לאנשים על הגזענות שלהם, אני במועצת תלמידים יש לנו פרוייקט של מועצת תלמידים ערבית שבבית הספר הערבי בעיר שלי וממועצת התלמידים שלנו, אנחנו ביחד מנסים להתמודד עם הגזענות הדעות אחד על השני מנסה להכיר אחד את השני על ידיי פרויקטים ליישוב שלנו שהוא משותף.

NGSF

New member
אני לא מחשיבה את עצמי גזענית,

אבל יש הבדלים בתרבות שבולטים אצל רוב (ואני מדגישה רוב) הישראלים נגיד: נגיד עניין הערסים, וה"חוסר תרבות" שיש להרבה... (ושוב אני אומרת - לא לכולם!) וגם פגשתי הרבה יותר רוסים נחמדים. אבל גם יש את ה"נובייה רוסקיה" (רוסים חדשים) שיש בינהם כאלה שלא הייתי מסתובבת איתם ופרחות...

למעלה