שאלה לי אליכם...

shlox

New member
שאלה לי אליכם...

בספר הוביט, בתרגום טייסי חיל האוויר, מוזכרים כל הזמן ה"גובלין". תארתי לעצמי שהכוונה לאורקים. והנה בעמ' 117 כתוב: "...תהיו בין המדרונות של ההרים האפלים, ואלה שורצים גובלין, הוב-גובלין ואורק מן הסוג הגרוע ביותר"... יוצא שגובלין, לכאורה, אינו אורק. מהו אם כן הגובלין? ומהו ההוב-גובלין? בתקווה שתאירו את עיני... תודה.

Nerade

New member
כן, גם אני שמתי לב לזה...

אני חושבת שמישהו אמר לי שהם כן אותו הדבר...

Nerade

New member
ד"א,

בספר אני לא זוכרת שמסופר על זה שבגינס נמשך לטבעת. אז למה בסרט הראשון הוא כן נמשך לטבעת של פרודו? ז"א, אני יודעת שנמשכים אליה וזה... אבל הספר "הוביט" זה לא מוזכר. או שאני לא זוכרת?

yaaronet bloom

New member
לא קראתי אותו אבל אני חושבת

שהוא מתחיל להמשך אליה בגלל שהיא נמצאת אצלו הרבה זמן ואז היא מתחילה להשפיע עליו רציתי לכתוב משהו אחר קצת אבל לא יצא לי... שחכתי אותו..

יעררהההה../images/Emo141.gif

אני נותנת לך הזדמנות - כאן ועכשיו: לתקן את מעשייך
הללי ושבחי את האיגואנההההההה

אז קבלי עוד עונששש../images/Emo141.gif

חודשיים ניקוי אורות בלי אפשרות לראות את ויגו; הרחקה ואי צפייה בטרילוגיה למשך חודש החל מיום קבלתה; לילה עם ויגו (לאחר סיום תקופת הניקוי) נראה אותך חייה עם זה

yaaronet bloom

New member
חחח את חושבת שהעונשים שלך מזיזים לי

כי אם כן את טועה!!!! חחח.... יש לעבוד בחווה של ויגו בניקיון איזה כיף מתי אני טסה?! את מממנת לי כרטיס נכון?! וגם סידור לישון וארוחות בוקר צהרים וערב... וחתימה וצפיה בטרילוגיה יחד עם ויגו וכל השאר שאני כבר אפרט לך בזמן אחר...חחחח...

אז ככה:../images/Emo141.gif

את ישנה באורווה ליד TJ... אסור לך להתקרב לויגו, או לכל שחקן אחר
את לא תצאי משטח האורווה עד סוף תקופת העונש... את טסה החל מהיום... הכרטיס על חשבונך.. את משלמת לויגו על השהות שם, אבל את לא רואה אותו... ארוחות:
בוקר: חציר
צהריים: חציר
ערב: שיבולת שועל ותוספי מזון (את אוכלת עם TJ) מרגע סיום תקופת הניקיון את מבלה רק ערב אחד עם ויגו... ועם היחס שלך אל ויגו - את לא תהני... בואי נגיד- זה יהיה אינטימי מאוד, ולאחר הסיום- את עפה הביתה. ויגו לא חותם, לא צופה איתך בטרילוגיה (יש לך הרחקה) וכו'... שאלות

yaaronet bloom

New member
אממ... כן...

1. איך אני אמורה לשלם לו?! 2. סה"כ אמרתי שהוא לא ממש שווה... מה את רוצה?!!!?!?!?!?! ואני מתצנלת לפני כל האנשים שכן אוהבים פה את ויגו...

אההה../images/Emo70.gif איגואנה../images/Emo99.gif../images/Emo141.gif

העונש מבוטל
וכך יעשה לאיש אשר האיגואנה חפצה בשירותו
ראו ולמדו

Eowyn of Rohan

New member
זו שאלה שמתאימה לפורום הספרים

לפי מיטב ידיעתי אין הבדל של ממש.. זו רק צורת התירגום.

adva g

New member
יש כאלה שאומרים

שגובלינים יותר קטנים או משהו כזה, אבל אני גם חושבת שאין הבדל ממשי.

aniviel

New member
מבחינת הסרטים...

בתערוכה של שרה"ט שהייתי בלונדון, היו מסכות, חרבות וכל מני דברים כאלה, ולפעמים היה כתוב 'מסכה/חרב של אורק' ולפעמים 'מסכה/חרב של גובלין'. ההבדל היחיד ששמתי לב אליו בין המסכות והכל הוא שלגובלינים היו אוזניים יותר שפיציות כאלה מאשר לאורקים. פעם הבאה שתראו איתי את אחד הסרטים אני אצביע ואראה לכם מי לפי התערוכה הוא אורק ומי הוא גובלין.

maglor

New member
האמת היא

פשוטה עד מאוד, הם אותו דבר רק שגובלינים הם קטנים כמו אלה שבמוריה ב"אחוות הטבעת", ההוב-גובלינים גדולים יותר והאורקים הם כבר מה שראו ב"שיבת המלך" יוצאים ממינאס מורגול.

maglor

New member
אפשר להבין מהכתוב

ועוד ניתן להבין את זה מספר 6 בסדרת ההיסטוריה של הארץ התיכונה. זה לא כתוב בפירוש אבל כתוב (בערך) "goblins, real Orcs" כלומר האורקים הם משהו גדול יותר.

למעלה