שאלה לי אליכם

offertal

New member
שאלה לי אליכם

אתמול אחה"צ ביצעתי סיבוב פרסה במקום מותר, אחרי שביצעתי את הסיבוב ורציתי להמשיך לנסוע בא מלפני רכב (הגיע מהנתיב השמאלי לימני) ונעמד מולי נגד כיוון התנועה, הוא התחיל לצעוק ואז המשיך והתקרב עוד יותר אל הרכב שלי, שנייה לפני שהוא התנגש בי הוא נעצר והוציא מנורה כחולה קטנה ושם אותה בחזית האוטו. אח"כ הוא הגיע אלי, צעק עלי ודיבר לא יפה,לקח את הרישיון והפרטים שלי. הוא שאל אותי כמה זמן יש לי רישיון אמרתי לו שנה ומשהו (נהגת חדשה) הוא טען שעשיתי דבר מסוכן כי לא הפעלתי וינקר ושאני אחכה להזמנה בבית משפט, או כמו שהוא אמר "אני אדאג שלא יהיה לך רישיון לזמן מה". עכשיו השאלה שלי היא אם יש לו כח לפעול בכלל? הוא היה ברכב אזרחי, לא במדים ולא הזדהה כשוטר. אני יודעת שהוא שוטר כי הוא אבא של מישהו שאני מכירה. בכל אופן הוא באמת יכול לפעול במצב כזה?

א. גם הוא עבריין.

אם שוטר נוהג נגד כיוון התנועה עליו להפעיל צ'קלקה וסירנה. ב. גם לאזרח מותר לדרוש מעבריין תנועה שיציג בפניו רשיון נהיגה, ובמקרה כזה על הנהג להציג את הרשיון.

בר

New member
אם הוא יכול לפעול ?!

הוא יכול רק לבקש את הרישיון שלך בזמן שהוא "על אזרחי". עצם העובדה שהוא נסע נגד כיוון התנועה בכדי עבירת תנועה שלא סיכנה חיי אדם,האו זה שצריך להישפט בסיכון עוברי דרך. ומעבר לזה,אין לך מה לדאוג,אם תדעי לספר מה הוא עשה ולתקוף אותו בחזרה. לפעמים יש שוטרים שמרשים לעצמם להיות מעל החוק. ולא פעם הם הרגו חפים מפשע בגלל שהם חשבו שהם בטקסס או משהו כזה...

למעלה