שאלה לי אליכם...

• פותח הנושא lia*
  • פורסם בתאריך

lia*

New member
שאלה לי אליכם...

אני מכורה למסטיקים .. השאלה האם אני יכולה ללעוס ומאיזה יום אחרי הניתוח? קיימת דעה שמסטיק גורם לתחושת רעב... ועוד: האם זה בריא או מיותר להתחיל לשתות תה כמו טיבטי למשל מהימים הראשונים לאחר הניתוח? האם אני יכולה להיפגש עם דיאטנית כבר בבית חולים באותו יום של הניתוח? (אחרי כמובן) דיברתי עם מישהי שעברה ניתוח לפ בנד לפני 3 שבועות.- היא לא יכולה להכניס שום דבר לפה- מקיאה.. אפילו כפית של מרק לא- ירדה כבר 16 קילו מסוחררת ומאוד חלשה.. האם זאת תופעה ידועה לאחר הניתוח?

מירי,

New member
קצת תשובות....

לגבי המסטיק, יש כאלה באמת שזה מעורר להם את תחושת הרעב! אם אצלך זה לא כך אז צריך מאוד להזהר לא לבלוע את המסטיק שלא יידבק לטבעת... יש בתי חולים שאכן ניפגשים עם דיאטנית לאחר הניתוח , אני עברתי את הניתוח באסותא ושם רק קיבלתי מן דף ראשוני שלה... לדעתי מצב של הקאות אפילו נוזלים (ואני כמובן לא רופאה) מראה כי אולי משהוא לא בדסר, ולדעתי אין סיבה להרגיש חלשים.... החולשה נובעת מכך שהגוף שלה לא מקבל שום דבר....

מיקי א

New member
היי ליה ../images/Emo66.gif

קודם כל אני שמחה על ההחלטה והביצוע המהיר - שיהיה בהצלחה. בנוגע לדיאטנית, אני נותחתי בוולפסון ביום שלמחרת הגיעה הדיאטנית של ביה"ח לדבר איתי ולתת לי הנחיות לשבוע ימים. לאחר שבוע כשהגעתי להוריד את הסיכות, נפגשתי איתה שוב להמשך הנחיות. התור הבא שלי הוא בעוד שבועיים כלומר בערך חודש וחצי אחרי הניתוח. לי אישית אין בעיה לאכול ולשתות וזה אינדבידואלי לכל אדם ולכל גוף. את יכולה לקחת בחשבון בני משפחה קרובים (במידה ועברו ניתוחים למיניהם) ואיך גופם הגיב לאחר הניתוח. שמעתי מאנשים בפורום שאכן התופעה של הקאות ואי יכולת לאכול מתרחשת לפעמים. הגוף צריך להתרגל לניתוח ולעיתים זה קשה. חוץ מזה יכולים להיות סיבוכים כתוצאה מהניתוח וממיקום הטבעת, אבל כל דבר לגופו. ועכשיו לגבי מסטיקים שהם ה"פייבוריט" שלי גם כן. בהתחלה הדיאטנית אמרה לי שאסור ללעוס כדי לא להפעיל את הקיבה שלא לצורך ולתת לה להחלים מהניתוח. כמו כן הטבעת צריכה להתקבע במקומה ורצוי לא לגרום לקיבה לעבוד על ריק כל עוד לא צריך.לאחר שבוע, כשהגעתי להמשך הנחיות ושאלתי האם כבר מותר, שמחתי לשמוע את התשובה - כן. בשיחה עם אחרים ישנם כאלה שאמרו שהם לועסים כבר מההתחלה, אולם אני מסכימה עם הדיאטנית שיש צורך לתת קצת מנוחת החלמה לקיבה. ולסיום, קחי את זה לאט ובטוח, בלי לחץ ובלי מתחים. תשמעי דברים מאחרים אך קחי אותם בערבון מוגבל. הכי טוב זה להסתכל על הקרובים שלך וללמוד מהם על ההחלמה. אנחנו איתך לאורך כל הדרך
ביי מיקי

עדי.פ

New member
תשובה לליאה

אני נותחתי באסותא ע"י דוקטור סובחי. לאחר הניתוח (למחרת בבוקר) ניתנו לי הנחיות לשבעת הימים הקרובים -נוזלים שקופים בלבד ובכמויות קטנות ןלאט לאט. כמו כן נאמר לי לקבוע תור עם דיאטנית ליום השביעי (דיאטנית באיכילוב) וכך היה. לגבי הקאות , המצב שאת מתארת הוא לא טוב ומחייב בדיקת רופא דחופה. אחד הגורמים הראשיים לתזוזת הטבעת ולשינוי הפאוץ הוא הקאות. אין שום סיבה להקיא מנוזלים (בודאי למי שלא עבר הצרה)- משהוא לא תקין ובדרך כלל דברים מסוג זה לא חולפים מעצמם לגבי המסטיק- בתור אחד שממש לא לועס מסטיק אין לי מושג לגבי שאלתך- מצטער עדי

למעלה