שאלה לי אליכם

dgrwkl2

New member
שאלה לי אליכם

קראתי מספר מאמרים באינטרנט לגביי כל הנושא הזה של "חדרי כושר" "מסת שריר" "שומן" "אימונים" וכו'... ממה שהצלחתי להבין אז שריר לא יכול להפוך לשומן ----ושומן לא יכול להפוך לשריר. ז"א,לכל אחד מאיתנו יש כמות מסויימת של תאי שומן ותאי שריר (משהו שאנחנו נולדים איתו)--וככל שאתה מתאמן אז אתה או מרחיב (ממלא) את אותם תאים..(אם אתה מתאמן הרבה וטוב אז תאי השריר מתמלאים ואז אתה נראה יותר שרירי....). זה לא שאתה מוסיף "תאים". וכנ"ל לגביי תאי השומן. ולמה נתתי את כל ההקדמה הזו??? משום שיצא לי לקרוא כאן,כאלה שאומרים שאין אפשרות (לאורך זמן או לטווח הקצר..זה לא משנה) לעלות במסת שריר......ותוך כדי להוריד באחוזי שומן. ז"א שאם יש מישהו ששוקל יחסית מעט ,עם מסת שריר נמוכה...אבל אחוזי שומן יחסית גבוהים----אז אם הוא יתחיל להתאמן אז הוא צריך לבחור או שהוא רוצה להתחיל להעלות מסת שריר?? (כי זה אצלו די נמוך..) או שהוא רוצה להתחיל קודם לרדת באחוזי שומן?? והשאלה שלי--למה אי אפשר לעשות את זה ביחד..מבחינת היגיון. כי הרי המצב בגוף שלנו הוא כזה....שהשומן שקיים אצלינו לא הוא זה שהופך להיות שריר!-הרי כמה פעמים ראיתם כאלה עם שרירים אבל כרס מפה ועד הודעה חדשה??? ומצד שני....! והשריר (שעליו אנחנו מאוד רוצים לעבוד)--לא קשור לשומן. אז למה אי אפשר לראות עלייה במשקל (כי הרי השריר שוקל יותר משומן) ובד בבד לראות ירידה באחוזי השומן?? שוב,בהנחה שאוכלים סביר...שומרים על תזונה מאוד בריאה וכו'. אני שואל זאת משום שאני שנים נמצא על אותו משקל,פחות או יותר -התחלתי להתאמן לפני שבועיים--ומשום מה עליתי איזה קילו וחצי במשקל---ועליתי גם אחוז שומן אחד. אולי זה יישמע מצחיק,אבל אני בהחלט מרגיש יותר "חזק" כי באמת אני עובד 4 פעמים במכון.+אירובי 50 דקות. אבל זה אמור להיות ככה?? אני אמור להתחיל להעלות במשקל (סבבה..אין לי בעיה כי אני שוקל מאוד נמוך)--אבל אחוזי השומן שלי אמורים להעלות?? מה ההיגיון? מדובר בשני דברים שונים. סליחה על החפירה--אבל הייתי חייב להסביר כדי לקבל תשובות. תודה רבה

Ronen49

New member
לפי הידע שלי

זה לא שאי אפשר להתאמן להורדת שומן ולעלייה במסת שריר, זה פשוט ששני סוגי האימונים שונים. אני יסביר: אימון להורדה באחוזי שומן הוא אימון שבעיקרו הוא אירובי (ריצה, אופניים וכו') אימונים כאלה מגבירים את הרס השריר לצורך אנרגיה, בייחוד כאלה שנמשכים מעל שעה. אימון להעלאת מסת שריר הוא אימון אנאירובי (חדר כושר) אימון כזה מאופיין במאמצים קצרים והוא לא דורש מהגוף תוספת אנרגיה מלבד מה שיש לו זמין (מאגרי הפחמימות). אבל, בטווח הארוך, אימון בחדר כושר להעלאת מסת השריר יעלה לך את הצריכה הקלורית היומית (מסת שריר יותר גדולה= יותר צריכת אנרגיה בסיסית ביום) ובכך יגרום להרזיה (בהתחשב שהתפריט מאוזן כראוי ולא משתנה)

למעלה