שאלה לי אליכם

No Time To Cry

New member
שאלה לי אליכם

אני נמשכת אל עולם המאגיה והייתי רוצה להתחיל ללמוד. אבל יש לי בעיה מבחינת הדת או היהדות בכל מה שנוגע לעבודה זרה השאלה שלי היא האם יש ספרים למתחילים שאין שם את המוטיב הפאגאני? תוכלו להמליץ עליו? בתקווה שכן קיים דבר כזה
חח

אכן, ההודעה מתאימה יותר לפורום

מאגיה וכישוף ולא לכאן. לגבי ספרים ללא המוטיב הפגני - עדיף לך ללכת אם כך לספרות הקבלה היהודית. זה עולם של מאגיה שלם שחלק גדול מהיהדות בת ימינו מקבלת אותו (איני מדבר על קבלה נוסח "בני ברוך" או "המכון לחקר הקבלה" שהיהדות הרבנית סולדת מהם). אני מציע שתתחילי מספרים של הרב קפלן, אשר נותנים בסיס לעבודה בתחום המאגיה הקבלית (חלק תורגמו לעברית, חלק טרם תורגמו). כמו כן, לא חסרים ספרים על כשפים ומאגיה ביהדות, מספרים שהם אוסף לחשים וקמעות אקראיים ועד לספרים מעמיקים יותר.

mbinh

New member
הרבה זמן עבר ידידי מאז כתבתי בפורום

ראי אינך יכולה לעסוק במאגיה מכיוון שהיהדות לא מגבילה את המאגיה לתחומיה זאת אומרת הקבלה והזוהר אינם עוסקים בקסם וכישוף.היהדות אוסרת לגמרי את הקסם הכישוף המאגיה וכל שם אחר לקסם.בנוסף היהדות אוסרת חזית עתיד.אם ברצונך ללמוד מאגיה את תאלצי לפרוץ את גבולות היהדות ו"להרכיב" לך אמונה חדשה(אי אפשר להרכיב אמונה,אמונה היא דבר שפשוט קיים בנו.את צריכה לבדוק אם את באמת מאמינה ביהדות)אני ממליץ לך לקרוא את פרק י"ט מספר ויקרא ולראות שקסם הוא אסור.

בקבלה לא חסרים

כישופים. תפתח פעם את הספר "רזיאל המלאך" לדוגמא. המסגרת של המאגיה בקבלה היא שונה והיהודים משתמשים בסמנטיקה שונה רק כדי לא לקרוא לדברים הללו "כשפים", אך אם זה נשמע כמו ברווז ונראה כמו ברווז, סביר להניח שזה ברווז. נכון, לא כל הפלגים של היהדות מקבלים את הקבלה, פלגים אחרים מקבלים רק את החלק התיאורטי שלה ומתעלמים מהקבלה המעשית, אך היא קיימת בהחלט.

mbinh

New member
תיקון טעות אישית

אני חושב שלא הבנת אותי נכון ולכך אני אסביר ואפרט מעט יותר. מה שאני קורא לו יהדות זה התנ"ך ולא יותר מזה.זאת אומרת שאם בתורה שהיא הבסיס ליהדות והיא מצוות ה' כתוב שאסור אז אבור וגם אם בא איזה רב וטוען שמותר אז אסור כי ה' אמר שאסור. זו כוונתי כשאני אומר שאסור ביהדות. ואני חוזר עם אתם רוצים לראות את זה בענים פתחו ספר ויקרא בפרק י"ט

היהדות של היום

היא לא התנ"ך. התנ"ך הוא גם =! יהדות, גם כשהוא נכתב. יהדות מבוססת על התנ"ך, אבל היא מאוחרת לו. נכון, היהודים ערכו את התנ"ך כדי שהוא יתאים להשקפת עולמם (עוד לפני שהוא נקרא "תנ"ך"), אבל די להציץ בספרות ההלכתית העניפה, במשנה, בגמרא (בין אם זה תלמוד בבלי או ירושלמי) ושאר ספרים שקיימים כיום. ה"יהדות" של 1000 לפנה"ס כבר מזמן לא קיימת, כיום יש בעיקר את היהדות ההלכתית. אולי פה ושם יש מיעוט של קראים, אבל אני בספק.

mbinh

New member
אתה

אז מבחינת דת הם לא באמת מאמינים יהודים מכיוון שיש דברים מנוגדים בין התנ"ך לבין המשנה והתלמוד שכיביכול לא נכתבו ע"י אלוהים ואילו התורה שהיא בסיס התנ"ך כן נכתבה בידי אלוהים. כוונתי היא שלעיתים יש איזו אימרה במשנה ובתלמוד(שאותם למדתי) שהיא מנוגדת לדבר האלהים ולכן יש ללכת בדרך התורה (אולי אפילו רק עפ"י התורה) כי דבר האלוהים

שוב, אולי ככה זה היה ביהדות של פעם

היהדות של היום היא הלכתית. ז"א, הפרשנויות של הרבנים לתנ"ך היא הנכונה (או כך לפחות מאמינים רוב היהודים היום). מצד שני, זה לא הפורום לדון בו על יהדות, נכון?

למעלה