שאלה לי אליכם:

שאלה לי אליכם:

שלום לכולם. אני בטוחה שיש פה חברי פורום שקראו את גורדייף וממשיכיו, אמנם לא יצא לי עדיין לקרוא את הספרים הרשמיים אלא עד כה רק מאמרים למיניהם, קטעים מספרים, מעט תרגומים של ספרות רוסית כגון "ורד העולם" אבל בהחלט לא הרבה. בכל אופן תוך כדי הקריאה וממה ששמעתי עד כה מצאתי המון קווים מקבילים בין התפיסה הזאת לבין התפיסה ההרמטית בעיקר. החל מעקרון המנטאליות שקיים גם בהוראה ההרמטית וגם בגוון אחר בתפיסה הנ"ל, כלה בקיום של ישויות-pure evil ושל אלוהים (the devine good לא- the all) רק באופן מעט שונה מן הסתם. קיום של עולמות ורבדים שונים (באופן שמזכיר מעט את העקרונות של עץ החיים), העובדה שלאברהם אבינו היה ידע וכוח נשגב מעל למה שמסופר בתנ"ך, ידע וכוח אלוהיים. ועוד מספר רב של הקבלות מעניינות. ברור לי שישנן שיטות רבות עם רעיונות דומים אבל הדמיון בין הרעיונות של גורדייף וכו' לרעיונות של ההרמטיקה מדהים בעיניי. יכול להיות וההקבלות האלו יתערערו אם וכשאני אתחיל ללמוד ברצינות את התפיסה של הדרך הרביעית וכו' כי בינתיים למדתי ממש על קצה המזלג, אבל עד כה ההקבלות ברורות. רציתי לדעת מי מכם קרא, מי מכם מצא אותו דמיון ודמיון נוסף, ומה דעתכם על כל העניין? האם אתם מסכימים עם התפיסה באופן כללי? (השאלה למי שיודע על מה פחות או יותר אני מדברת כי אין לי מספיק ידע כדי להתחיל להסביר, אולי מישהו אחר יהיה נחמד ויסכים חלקים ממנה?) האם קרה (בטוח שקרה) שמצאתם תפיסות שונות ורעיונות שונים שדיברו באופן שונה על עקרון זהה? האם באותן תפיסות היה למאגיה מקום גדול? דוגמאות מישהו? באופן כללי מאד מעניין אותי לדעתם איך רובכם (מי שיענה כמובן) תופס את "משמעות הקיום" (פלצני אבל אין דרך אחרת :)), האם הפגאנים מביניכם תופסים את האלים שלהם כחלק מ"מוחלט" מסויים או כאלים אינדיוידואלים שמה שקושר ביניהם הוא לא כוח יחיד. וכו' וכו'. משום מה אני במצב רוח מעט פילוסופי היום וחשבתי שזזאת יכולה להיות במה טובה לדיון שכזה. תודה רבה ויום טוב לכולם. B

Swicca

New member
דעתי האישית..

מכיוון שלא קראתי את הספרים האלו. :) בכל אופן, באמונה שלי יש שתי אלות עיקריות שאני עובד איתן.. אבל זה לא מעלים את אופציה שאלים אחרים קיימים. אני לא יודע.. כמה דברים בדרך כלל חולפים לי בראש כשאני פונה אליהן. אחד הוא שעל אף כל השוני שלהן הן עדיין המהות הנשית ביקום ולכן באות מאותו מקור בעצם.. אבל לעומת זאת בגלל שהDominion שלהן שונה אז הן שונות ונפרדות זו מזו. :S לא יודע.. אני לא בטוח במאה אחוז חח אבל מה שאני מרגיש זה שהמקור זהה.. אבל אילו שתי ישויות שונות. מה שהן מייצגות זהה(אשה בשלל מצביה וצורותיה).. אבל שתיהן כוחות שנפרדים זו מזו. הדבר דומה לגבי האלים הגבריים בעיני. לעומת זאת אני לא חושב שאלים יצרו את קיומנו.. או שאנחנו באנו מהם או אפילו ממקור אחד שהוא המקור של כל היצירה. מה שכן נראה לי שאולי זה היה צירוף מקרים מטורף.. והאלים והאלות באו יותר מאוחר ועוצבו על ידנו לפי מה שהיינו צריכים ושהיה חסר ושלא יכולנו להתמודד איתו לבדנו. 3: כך לפחות אני מרגיש. הצורך האנושי הזה לכוח גדול מאיתנו שמאפיין את כל הדברים שמושכים אותנו.. שיכול לעזור לנו בדברים שלנו אין מספיק בשביל לבצע אותם.. הכמיהה למשהו "מושלם" שיבין אותנו או לעיתים שיהיה התירוץ שלנו לפעול בדרך מסויימת, משהו שיהפוך את אותו אקט למקובל גם הוא לא פשוט כי משהו גדול יותר אמר לנו שזה בסדר לעשות אותו. לדעתי כל זה הביא לבריאתם של האלים\אלות וכל מה שבין לבין. :) אני מקווה שזה טוב מספיק. ^^

למעלה