שאלה לי אליכן

תוכי

New member
שאלה לי אליכן ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

מה הייתן עושות אם .. היו מוסיפים לכן עבודה של אדם שפיטרו אותו אבל, 3 חודשים לפני היו מודיעים לכן לא לצפות להעלאה השנה
והמשכורת שלכן הם ממש על הפנים.....

תלוי...

פעם? הייתי מאיימת להתפטר... היום? חורקת שיניים.... אין מציאות גדולות בשוק העבודה....

shelycat

New member
אם..אז......

אם יש איזה שהיא תקווה/הבטחה שבהמשך הדרך אחרי שהמשבר יעבור אני אקבל פיצוי אז לא הייתי אומרת כלום או שלפחות הייתי מבררת אם בהמשך הדרך זה ישתלם לי כלכלית לפחות. אם לא אז.....אז המוטיבציה שלי בעבודה הייתה יורדת ובהתאם התפוקה שלי כך שמבחינתי אפשר להעמיס עלי את העבודה אבל בשעה חמש שבה צריך ללכת הביתה יראו כבר את הגב שלי מרחוק-לא מתגמלים כראוי אז לא יראו אותי דקה לפני הזמן שבו אני אמורה להתחיל לעבוד ולא יראו אותי דקה אחרי שנגמר יום העבודה הרישמי שלי.

fila

New member
אני באותו מצב......

אני מחליפה כבר יותר משנה מישהי שהיתה בשמירת הריון וכשהיתה צריכה לחזור לעבודה פיטרו אותה, ונורא נעים להם עם זה שאת העבודה של שני אנשים עושה רק אחת-אני! אני ממתינה להעלאה שהבטיחו לי כבר באוקטובר שעבר ועדיין לא קיבלתי "כי המצב ממש לא טוב" האמת היא שאני ממש ממורמרת ולפעמים ממש נמאס לי מהמקום הזה אבל כאן מאוד קשה למצוא עבודה,ונוח לי כאן מבחינת מרחק מהבית וגם בגלל שאני צברתי פה ותק מסוים וקשרים (שלא עוזרים לי מבחינת שכר), אני גם חושבת שאם אכנס להריון בשנה הקרובה אז עדיף לי להיות כאן מבחינת הזכויות שמגיעות לי. אני לא יודעת מה לייעץ לך, אולי תגידי שאם מוסיפים לך עבודה נוספת את מבקשת שיתגמלו אותך בהתאם! אבל תבואי מתוך עמדת ביטחון ביכולת שלך כי זה לא עובד אחרת (מנסיוני!)....... אם יש לך משהו אחר בידיים אז תשקלי מה טוב בשבילך......

הילית*

New member
שלי, זה לא עובד כך !

במצב של היום מי שעושה דוקא יכול למצוא את עצמו בלי כלום. במצב של היום להוציא אנרגיות על מלחמות שכאלו זה ממש חבל. אני כ"כ ממקווה שבשנה הקרובה הכלכלה בארץ תהיה יותר טובה כי בטוח שכולם ירוויחו מזה - גם המעסיקים וגם העובדים אבל עד אז נותר לחרוק שיניים....

היה אצלנו מישהו

מה ששלי אמרה זה לא "דווקא" אלא פשוט לא להשתדל... היה אצלנו מישהו שעשה ככה ולבסוף פוטר, ולמרות שניסו לומר לנו שזה בגלל ההתנהגול ה"לא משתדלת שלו" תפסנו את המנהלים במספר שקרים שלא הותירו ספק שלא זו היתה סיבת הפיטורים אלא משהו אישי אחר שהיה למנהל שלו נגדו. מה אני מנסה לומר, כשרוצים לפטר מישהו, עושים את זה, לא מחפשים סיבות. ואפילו שזה שוק של מעבידים זה לא אומר שהוא תריך להיות שוק של עבדים...

הילית*

New member
כן, זה גם שוק של עבדים....

תראה מה ההיטק עשה בשנים האחרונות. תראה באיזה שעות מטורפות עובדים שם. פעם זה היה בשם האופציות הצפויות. היום כמעט ולא נשאר מהם כלום. גם במקומות אחרים עובדים בשעות מטורפות. יוצא איפוא שלפעמים נדמה לי שאנחנו חיים כדי לעבוד ולא עובדים כדי לחיות...

שמופית

New member
זה באמת בעיה.....

אני מסכימה עם שלי, אבל במצב של היום אין הרבה מקומות עבודה טובים כך שאם את מרוצה במקום העבודה שלך, אין לך הרבה ברירות. אם את ביחסים טובים עם הבוס, אז תיכנסי לדבר איתו ותגידי לו שאת מבינה שלפני 3 חודשים לא היתה אפשרות להעלות את המשכורת, אבל מצד שני הוסיפו לך עבודה של אדם אחר, אז מין הראוי שיתגמלו אותך באיזו צורה. במקומך, לא הייתי מתחילה לאיים בעזיבה, אבל אולי הייתי מתחילה לגשש בחוץ ולשלוח קורות חיים. (אגב, גם במשרד של תמיר המצב כזה - רק מפטרים אנשים והעבודה נופלת על המתכנתים שנשארים וגם את המשכורת קיצצו ב 10% !!! זה המצב במשק היום, והבוסים מרשים לעצמם דברים ומניפולציות שבעבר לא היו מקובלות בשוק
) מאחלת לך בהצלחה בכל מקרה !

תוכי

New member
טוב...... ../images/Emo55.gif

האמת שנכון שאין בחוץ היצע כל כך . ואני די מרוצה בעבודה בכל זאת לא כל כך רע לי הבעיה שדורשים ממני תשובות למשהו שנפל עליי ז"א אני עושה גבייה ל-3 חברות ועכשיו בחברה נוספת פיטרו את מי שהייתה שם והפילו עליי את תפקיד הגבייה ז"א גבייה ל- 4 חברות בחברה הנוספת שקיבלתי לא עשו עבודה כמו שצריך ועליי לוחצים, חיים (בעלי) אומר שאם תוך כחודש אני לא אקבל העלאה חבל על הזמן תבינו המשכנתא שלי עולה על המשכורת החודשית שלי...

kisses

New member
מסכימה עם כולן כשהמצב לא

טוב אין מה לעשות; כרגע עושים מה שצריך לעשות. בעלי באותו המצב; קיבל על עצמו עבודה של משהוא שפוטר ללא שום העלאה במשכורת; אבל מכיוון שנוא באמת אוהב את העבודה הזו הוא כרגע שותק.

תוכי אם השאלה גם לגברים----->

אענה לך!!! מיקרה כזה קרה לי פיטרו בחור שעבד איתי לפני חודשיים בערך הודיעו לי שבוע לפני כן,לא נתנו לי העלאה וגם הטבות לא נתנו לי.(שנה שעברה גם מתנה לחג לא קיבלנו) אני לא יודע גם אם השנה לא נקבל,מפני שחלש בכל הענפים. אבל אומר לך דבר- מה. אסור להתפנק במצב של היום,אין עבודות,וגם אם יש? נותנים משכורות יותר נמוכות ממה שקיבלת עד כה. צריך לתת לזמן לעשות את שלו,ברגע שיהיה המצב יותר טוב? גם אני אברח משם. תתארי לך שהייתי מודד שטחים,עם רכב צמוד,שני עוזרים,משכורת גבוהה. בגלל המיתון במשק היו פיטורים,בעל הבית נישאר עם מודד אחד ושני עוזרים בזמן שהיינו שמונה מודדים ושש עשרה עוזרים. לכן אני אומר צריך לחשוב עשר פעמים לפני שעושים כל צעד,במיוחד היום. [URL='http://'] ג´רי[/URL]

הילית*

New member
אין הרבה מה לעשות !

במצב של היום השוק הפך להיות "שוק של מעבידים" ולכן עם כל הכאב שבדבר אין הרבה מה לעשות. ואני מדברת בתור אחת שגם עלי מוטל עומס כבד ואחריות כבדה ואני צריכה כל יום להעביר כאן לעובדים את המסר שצריך להתאמץ אך שלא יצפו להעלאה מעבר למשהו סמלי בהחלט

למעלה