שאלה לי, אם מישהי במקרה יודעת -

שאלה לי, אם מישהי במקרה יודעת -

דרכון אמריקאי בנות שלי. אם לסבתא יש אזרחות אמריקאית וגם לי יש דרכון אמריקאי. מה עושים? אני יודעת שזה אפשרי אבל מה צריך לעשות?

שִירָה

New member
את צריכה להוכיח שגדלת בארה"ב

אם יש לך דרכון אמריקאי רק בגלל שאימך אמריקאית, הבנות שלך לא זכאיות לדרכון אמריקאי.

אמברון

New member
../images/Emo45.gif

גם לבן זוגי יש דרכון אמריקאי (נולד שם, אבל "עלה" לארץ בגיל חצי שנה). לילדי לא מאשרים אפילו ויזה. הקונסוליה מתנה את הויזה בחתימה על מסמך בו מצויין בפירוש שאנחנו מוותרים על האפשרות לבקש עבורם אזרחות. לא הסכמנו. כשנצטרך באמת, נפנה לעו"ד לענייני הגירה. אגב, יש בארה"ב עמותה שמטפלת בזה (עולה המון כסף), ולילדים של חברים, שהסבתא שלהם אמריקאית, הם סידרו אזרחות. אני יכולה לנסות לאתר לך את הפרטים שלהם.

בימבילי

New member
תלוי.

לי יש אזרחות אמריקאית (נולדתי שם ועליתי לארץ בגיל שנתיים). הילדים שלי זכאים לאזרחות בתנאי ש: אם אני נשואה - אני והאבא צריכים להוכיח שהות רצופה של 5 שנים בארה"ב אם אני לא נשואה (ואני לא) - רק אני צריכה להוכיח שהות רצופה שם, ורק של שנה. במקרה שלכם - אני לא יודעת אם אתם נשואים או לא, אבל אם לא ובן זוגך שהה בארה"ב תקופה של מעל שנה רצופה - אולי כן יש לילדים זכאות לאזרחות.

אמברון

New member
הוא לא שהה שנה בארה"ב

אולי במצטבר כן
אבל לא ברציפות. אנחנו נשואים, אך כשאת מעלה את עניין החד הוריות - אולי בעצם שווה להתגרש?

שִירָה

New member
חברה שלי לא שהתה שנה בארה"ב

וגם בעלה לא שהה שם כמעט, אבל לשניהם יש אזרחות, ולאחר מאמצים (וקצת שקרים), היא הצליחה להשיג אזרחות...

lulyK

New member
גם חברים שלנו.

האבא של האב חי בארה"ב והוא השיג לבנו אישורים/הוכחות בדויות.

בימבילי

New member
שם פירטתי משהו אחר -

בכל מקרה גם לדור שלישי יש זכאויות לאזרחות, אבל הן מחמירות יותר וגם תלויות בשאלה של שהות רצופה בארה"ב וסטטוס נישואים (להקלה). הפקיד בשגרירות הסביר לי את זה לפני שבועיים, אבל על זכאות דור שלישי לא הקשבתי בעיון. אני בנתיים דואגת לדור השני.

למעלה