שאלה לי בבקשה

שאלה לי בבקשה

משמרי המזון E210 -Benzoic Acid ו- E211 - Sodium benzoate מאושרים ע"י ה-FDA, האיחוד האירופי ומשרד הבריאות אולם ספרות רבה בנושא מציגה אותם כמסרטנים. ובמקום אחד אף נאמר שבארה"ב ישנה מגמה לנסות ולהוציא אותם מאישורי ה-FDA. רציתי לדעת האם נוכחותם במזונות ובתוספי מזון כויטמינים ואנטי אוקסידנטים מסוכנת ו/או עלולה להזיק ? תודה
 

נעמי66

New member
למירי, כן, אלה חומרים מסוכנים

לפי הדרך הטבעית, בה אני מאמינה, כל חומר שהוא מוצר של המעבדה הכימית ונאכל כתוספת מזון או כחלק ממזון מעובד, מזיק במידה זו או אחרת. הגוף מאבחן אותם כחומר רעיל, ועושה את כל המאמצים לפלוט אותם החוצה. אם וכאשר חומרים כאלה מצטברים בגוף, הם עלולים לגרום נזק.
 

tommythecat

New member
אז זהו, נעמי

שמה שאת מאמינה או לא מאמינה בו לא רלוונטי בפורום הזה. הכיתוב בצד שמאל (זה שאומר ש"הדיונים בתזונה בפורום זה הינם מזווית מדעית בלבד" (ההדגשה במקור)) נועד בדיוק לאנשים כמוך שלא מסוגלים להפגין חשיבה מדעית ורציונלית. זאת מעבר לעובדה שהסתמכות על "טבעיות" או "חוסר טבעיות" כגורם לנכונותה של מסקנה, היא כשל לוגי מובהק: http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature . יוסי
 

סלע 1

New member
חומרים משמרים ממשפחת הבנזואטים

לא קיימות ראיות מדעיות לכך שחומרים משמרים ממשפחת הבנזואטים הם מסרטנים בפני עצמם. לעומת זאת, ידוע כי בנוכחות חומצה אסקורבית (ויטמין C) ומים, יכול עם הזמן להתרחש תהליך שמוביל להפיכתה של החומצה הבנזואית לבנזן שידוע כחומר מסרטן בריכוזים מסויימים. כמות הבנזן שתיווצר תלויה בהרבה מאד משתנים כולל משך ותנאי האכסנה של שתיה המכילה חומצה אסקורבית וחומצה בנזואית. לא ידוע לי על מחקרים שבדקו את כמות הבנזן שנוצר בכדורים של תוספים למיניהם, כך שאין לי תשובה חד משמעית. אני נוטה להאמין שבתוספי מזון במצב צבירה מוצק הבעיה תהיה פחות משמעותית, אבל לא מצאתי מחקרים לבסס עליהם את הטענה.
 
למעלה