שאלה לי בקשר לאוכל הונגרי

טומי*

New member
שאלה לי בקשר לאוכל הונגרי../images/Emo35.gif

רציתי לבשל פאפריקש קרומפלי, ולא יודע למה מסתובב לי בראש שצריכים להוסיף קימל. אולי ישנן/ם כאלו היודעים/ות את התשובה? בתודה מראש!
 

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif שלום טומי ../images/Emo39.gif../images/Emo154.gif

בקשר לפפריקש קרומפלי, יש כל מיני גרסאות, יש עם קימל ויש בלי קימל, כל אחד לפי טעמו ומנהגו. תנסה בשתי הגרסאות, ותחליט מה עדיף לך. אצלנו למשל, אמא היתה מוסיפה בסוף הבישול עיגולי קבנוס חתוכים, מה שהיה מוסיף המון טעם. הגרסה של אמי ז"ל: לטגן בצל עד להשחמה, להוסיף פפריקה מתוקה (רצוי הונגרית), ולאחר ערבוב של דקה שתיים להוסיף קוביות תפוחי אדמה, לערבב, ולהוסיף מעט מים רותחים, לא יותר מידי, כדי שהרוטב ישאר סמיך ולא מימי, ומלח לפי הטעם. לבשל עד לרכוך תפוה"א, להוסיף עגולי קבנוס, ולבשל עוד כמה דקות. טעים, מומלץ לנסות. בתאבון! שבת שלום, וחג פורים מלא בשמחה ובאור. evike
 

orlu

New member
אני לא משחימה בגולש את הבצל

למדתי מהונגריות טהורות(סתאםםםםםםםםםםםםםם) את הבצל לטגן על אש הכי הכי נמוכה וכמה שיותר זמן,מדיי פעם לבחוש תלוי בכמות הבצל אבל נגיד על סיר בינוני הבצל משתעשע לו כ-20דקות אם יש לי סבלנות והאמת?מרגישים בטעם לגבי קימל ההונגרים בכל דברר שמחים להודסיף אז זה כניראה עניין של טעם ובטוח טוב נגד גזים
 

טומי*

New member
אז זהו שלא בידיוק....

זכרתי אם צריך קימל או לא? הבעיה שאחותי בכלל לא מתעסקת עם אוכל הונגרי, מי "שהיצילה" את המצב הייתה גרושתי. הפעם זה הצליח מעל המצופה...ממש ממש היה טעים. תודה על התגובות, תמיד אפשר ללמוד אחת/ד מהשני/ה
 

itaf10

New member
טומי*

טומי, כל עוד לא טעמנו, אני לא מאמינה... רק מה שעיני רואות ולשוני טעמה, אני מאמינה
זהו נקודה.
 

אלהלה

New member
קימל עניין של טעם../images/Emo10.gif

אבל אצלנו בפפריקש קרומפלי מוסיפים עגבניה חתוכה וגם גמבה חתוכה ולא מוסיפים מלח אלא ממש בסוף הבישול כי המלח מעכב את הבישול של התפ"א
וקבנוס כשמתחשק לקראת אמצע הבישול
 
למעלה