שאלה לי בקשר לפסוק בספר בראשית

board

New member
שאלה לי בקשר לפסוק בספר בראשית

אשמח אם מישהו יוכל לפרט לי את משמעות פסוק 16 פרק ג בספר בראשית. האם לפי פסוק זה ניתו לקבוע כי הגבר הוא המושל באישה? תודה מראש לעונים.

יוסי ר1

Active member
והוא ימשל בך

לשואלת שלום. לענ"ד יש לקרא את הפסוק במלואו, "... ואל אישך תשוקתך, והוא ימשל בך". הגבר מושל באישה בעיקר בגלל תכונתה לחפש את התמיכה והמשען היציב. (אני יודע שכל הפמיניסטיות יזדעקו...) על כל פנים, סיפור הבריאה מציג תפיסה בה האישה נוצרה כחלק מהגבר, כהשלמתו.

shahril

New member
התנ"ך, ככל ספר דתי, מכל דת שהיא

נכתב על ידי גברים. אז הכתוב והנסוח בו, הוא מה שמתאים לגברים שחיו לפני מאות או אלפי שנים, כל דת לפי מיסדיה, ואלו לא שמעו מעולם על "פמיניזם" ושחרור האשה. נח היה להם לכתוב שזהו רצון אלהים.

לא להתרגז

במקרה זה כמוגם ענינים אחרים בספר בראשית, סיפורים אטיולוגים שמנסים להסביר למה העולם נראה כמו שהוא נראה (בזמנם של הסיפורים). בני אדם אינם שבים לעפר מפני שגברים כתבו את התנך.

shahril

New member
אין רוגז , יש רק תאור עובדות, ואשר

לעובדה שאנשים "שבים אל העפר" אין העובדה הזאת מבחינה בין בני אדם לבין חיות היבשה האחרות. הלב פועם מספר מוגבל של פעמים ולאחר כך פוסק, ונושאו מת, מתפגר, נפטר. אם לא נטרף, הוא שב אל העפר. זאת עובדה ביולוגית. גם ספר משלי מעיד על כך: "מקרה אחד יקרה את כלם" "ומותר האדם מן הבהמה אין" כונת 2 המשפטים היא לעובדת המות...

ע מ י ש

New member
יש כאן מעין מידה כנגד מידה

את פיתית אותו לאכול מן העץ האסור ועכשיו כעונש תהיי תלויה בו.

usa2003

New member
הנקבה נוצרה מצלע הזכר...

כל ההבדל נעוץ בהבדל ההורומונאלי ובמבנה הפיזיולוגי בין זכר לנקבה . הסיפור: האלוהים הרדים את הזכר ולקח ממנו צלע--->ויסגרנה תחתנה. שורש העיניין זה ---> הסגירה ! כלומר אברי המין הנקביים הם בתוך הגוף בזמן שאברי המין הזכריים הם חיצוניים לחלוטין (איברים סגורים). ידוע על תופעות של זכרים שנולדו כנשים כתינוקות ולאחר שההורמונים הגבריים חזרו אליהם כל האיברים הפנימיים יצאו החוצה והפכו לזכרים . יש הקבלה ברורה בין האיברים הפנימיים של הנשים לבין האיברים החיצוניים הגבריים ולא אפרט כאן . בקיצור הכל הורמונים ---> ההבדל בין גבר לאישה הוא הורמונאלי לחלוטין . היום בעולם של הקוקסינלים ומצעדי הגאווה למינהם והחלפת המינים ניראה שהעניין די ברור.ואם לו תשאלו את דנה , (אינטרנשונאל) .

למעלה