שאלה לי לגבי בקר נתח מס' 2 - צלעות

שאלה לי לגבי בקר נתח מס' 2 - צלעות

הגיע לידי נתח מס' 2 (צלעות). זה בא בגוש אחד ולא נראה לי שיש בו עצם. מה עושים עם החלק הזה???? מה שראיתי בכל מיני מקומות שטוחנים אותו. השאלה שלי אם יש אפשרות לעשות ממנו משהו חוץ מלטחון.
 
הי גולדה לגבי נתח מספר 2

קניתי לפני החג. אני הולכת להכין ממנו אושפלו (מאכל בוכרי)- בשר עם אורז וגזר. הקצב המליץ על מספר 2.
 
בבקשה מתכון

בעקרון הבוכרים עושים את האושפלו עם סיר מיוחד ושלבים רבים - אתן את המתכון שאני עושה- קיבלתי מבוכרית אמיתית.... אבל אני עושה בסיר רגיל. מטגנים שניים- שלושה בצלים חתוכים לטבעות- מטגנים היטב עד שמזהיב(זה מה שנותן את הצבע למנה) "מפנים" מקום בסיר ומטגנים את קוביות הבשר עד שנסגרים היטב. מוסיפים גזר חתוך לגפרורים (לא בפומפיה- ידני אחרת יצא מושי) מטגנים קצת את הגזר ומוסיפים מים רותחים. מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהבשר די רך. מוסיפים עוד גזר חתוך ( הוא נותן טעם למנה) מוסיפים פלפל מלח וכמון. מערבבים בעדינותבודקים את כמות המים ומסיפים אורז עגול(אני עשיתי עם סוגת רגיל) המים צריכים להיות כסנטימטר מעל האורז. משאירים על אש בינונית- גבוהה עד שכל המים נספגים באורז (כעשר דקות) מערבבים שוב בעדינות מעבירים לאש הקטנה ביותר שמים מעל הסיר מגבת ומשאירים כשעה. נהיה מעדן- הגזר והבצל מלמטה נהיה שחומים- שרופים והאורז מדהים... בהצלחה ובתאבון
 
גולדה הי איך יצא לך הבשר?

אצלי הבשר היה מאכזב -קשה ולא רך כמו שצריך להיות...
 
פרי גם אצלי יצא יחסית קשה

ואמרתי לעצמי שזה לא החתיכה המתאימה. אבל הרעיון עצמו התאהב על כולם ולכן ינוסה בשנית...
 

zhavaeli

New member
אורחת כאן , היום קבלתי את המתכון הזה

ונאמר לי , לאחר שהמים מהאורז מתאדים עורמים בסיר עם כף גדולה את האורז , לצורה של הר ואז עם החלק התחתון של הכף חודרים דרך האורז עד התחתית ואז נוצרת ערובה. ואורז מתבשל טוב יותר.מכסים ומעבירים לאש הקטנה ביותר.לילה טוב ובהצלחה במתכון. דרך אגב שאר המתכון נאמר לי בדיוק כמו במתכון של פרי ירוק.
 
למעלה