שאלה לי לחברי הפורום

מסלול לימודים ועבודה

היי דור, תודה על תשובתך. שאלה נוספת לי אלייך, האם תמיד ידעת מה המסלול שאתה רוצה לעשות? או שמא, אתה יודע את זה היום, בדיעבד?

קשר בין לימודים למסלול קריירה

היי רענן. תודה על תגובתך בפורום, שמח שגם בני דורי משתתפים בשיח.
כולנו צריכים להסתכל על העולם המשתנה לנגד עינינו בכלל ועל עולם הקריירה בפרט.
האפשרויות הרבות שקיימות היום בפני כל מי שמתחיל את הקריירה שלו, שונות לחלוטין ממה שהיה זמין לפני 30 או 40 שנה.
מטרות הקריירה השתנו לחלוטין, בעבר המוקד היה פרנסה. היום הוא הפך להיות הגשמה. אנשים מחפשים להגשים את עצמם באמצעות הקריירה ומוכנים לעבור ממקום עבודה אחד לשני, על מנת להגשים את עצמם.
בעבר אנשים עבדו באותו ארגון 40 שנה ולא העלו בדעתם לעזוב את מקום העבודה.

שאלה לי לחברי הפורום

מה הקשר בין מסלול הלימודים שבחרתם, כאשר השתחררתם מהצבא, לעיסוק שאתם עובדים בו בפועל?
האם הפכתם את הלימודים למקצוע שלכם, או שמא, בחרתם תחום עיסוק שונה לחלוטין.
מוזמנים להגיב בשירשור.
דובי

Lhuna1

New member
הלימודים --> המקצוע

למדתי מדעי המחשב מתוך כוונה שזה יהיה המקצוע שלי והיום אני מפתחת תוכנה.

מדתי מדעי המחשב מתוך כוונה שזה יהיה המקצוע שלי והיום אני מפת

היי Lhuna1 , תודה על השיתוף. האם את מרוצה מהבחירות שעשית בקריירה שלך?
מה היית משנה, היום, בראייה לאחור, אם בכלל?

Lhuna1

New member
מרוצה מאוד. לא הייתי משנה.

לא חושבת שיש מקצוע שהיה מתאים לי יותר.
מעבר לפרנסה, יש בו אתגר ועניין מבחינתי, שזה מאוד חשוב לי, תפקיד שמתאים לכישורים שלי, למידה מתמשכת של דברים, וגם סוג האנשים שעובדים איתם במקצוע הזה רובם כאלו שטוב לי בחברתם, וגם זה מאוד חשוב בשבילי.
&nbsp

dory141

New member
שלום למנהל

אין כל קשר ולו קל שבקלים, בין תחום העיסוק הנוכחי לבין הלימודים שלי ועל כך אני מצר.

למדתי ספרות אנגלית ומדע המדינה (אנגלית הומרה במזרח תיכון), סיימתי תואר ראשון ותואר שני ללא תזה במזה"ת. האמת שלמדתי תזה, אבל הפסקתי באמצע בגלל מותו של המרצה (שלא הרגתי, אם אתה חושד).
תחום העיסוק שלי הוא עבודה בהוצאת ספרים, עסק משפחתי שאבי מנהל ביד רמה 42 שנה. אני מודה שמדובר בברירת מחדל, אך למרות ניסיונות רבים במהלך השנים לא הצלחתי למצוא עבודה ההולמת את כישוריי. חלק מזה באשמתי, כנראה.
נ.ב.- שאלה. זומנתי לפגישת התרשמות במקום מסוים, דרך מכרה שעובדת שם. היא הדגישה שהפגישה עם המנהלת היא "פגישת התרשמות" ולא ראיון עבודה. האם ההכנות לזה שונות מראיון עבודה, או שלא?
תודה מראש על תשובתך.

שלום למנהל

היי דורי, שאלת שתי שאלות שונות. ברשותך אתחיל במענה לשאלה השניה, שהיא יותר קצרה ופשוטה.
כאשר מזמנים אדם לפגישת התרשמות יש שתי אפשרויות, שעולות בדעתי. הראשונה, יש להם משרה, הם לא בטוחים שאתה יכול להתאים ולהגדיר את הפגישה כהתרשמות, היא סוג של הנמכת ציפיות.
השניה, שיותר נשמעת לי סבירה, הם שמעו עליך או קראו את קורות החיים שלך. התרשמו ממך, אין להם בשלב זה משרה ספציפית, ובכל זאת החליטו לזמן אותך להכרות כי חבל להם לפספס אותך. אני מניח שבשני המקרים, במהלך הפגישה הדברים יתבררו.
לגבי עבודתך ששונה מלימודך. אתה אומר שהעבודה היא ברירת מחדל. מה המשמעות? האם אתה משועמם? האם זה שקל היה להשיג את המשרה מוריד מיוקרתה? האם אין בה עתיד שמעניין אותך?
תמיד ניתן לעשות אבחון כישורים, לבחון מה התחומים החזקים שלך ולהציע לך מסלול קריירה מותאם לך.
לפני זה, אתה צריך לענות לעצמך על השאלות שהעליתי כאן....
בהצלחה רבה
נ.ב. לא חשדתי בך ברצח הפרופסור, אם כי זה נשמע התחלה יפה לספר מתח עתידי שלך....

dory141

New member
תודה שענית לי

השאלות לעניין, אחשוב עליהן ואענה כנראה עוד היום בערב, כנראה במסר.

ולגבי הפרוספור, אני כותב אכן ספר, אבל הוא לא מוזכר בו בכלל...

למעלה