שאלה לי למבינים....

K 3 0 0

New member
שאלה לי למבינים....

אני בעל הרבה מוטיבציה וכושר גופני בינוני +.... ה"בעיה" היחידה שלי היא סיבולת.. ריצות מרחקים זה זוועה בשבילי.... השאלה שלי היא כזאת, אם אני אתאמן הרבה, 3 פעמים בשבוע ריצות, האם לאורך זמן אוכל להגיע לתוצאות טובות +? הכוונה שלי האם יכול להיות שיש לגוף שלי (מבחינת מבנה) מקסימום שאליו אני יכול להשתפר או שזה חסר גבול? הכוונה, אם אני אתאמן חצי שנה באופן טוב, האם אני יכול להגיע למצב שארוץ 2000 ב7 דק' ומטה כשהיום אני רץ 10 דק' בערך? אני מודע לזה שיהיה שיפור ככל שארוץ יותר, פשוט מעניין אותי האם יש לי סיכוי תאורתי להגיע לתוצאות מצויינות....

חן M

New member
אל תעלב אבל התשובה שלי אליך היא

קודם תתחיל לרוץ ותתמיד בזה... אח"כ נדבר על תוצאות....
תיאורטית: השמיים הם הגבול
מעשית: רק אם תתאמן בצורה נכונה ותתמיד תוכל לדעת לאן אתה מסוגל להגיע...

חן M

New member
וכמובן איך שכחתי../images/Emo163.gif

המון המון בהצלחה יאללה לך על זה

K 3 0 0

New member
אני לא נעלב...

כי אני מתאמן כבר חודש.... השאלה נוסעת מהרצון שלי להגיע ליום סיירות ושם התוצאה משנה...

K 3 0 0

New member
נוסעת=נובעת

ואני מתאמן חודש בריצות... בכלליות הרבה יותר

K 3 0 0

New member
הרבה..... לפחות 4 חודשים...

בגלל זה אני שואל.... כי אם אני אדע שיש מקסימום שאני מסוגל אליו - והוא לא עומד בתנאים, אני בכל זאת אתאמן אבל אשקיע את התוכניות והתקוות שלי בכיוונים פחות "hard core"...

חן M

New member
K 3 0 0

ביום סיירות על פי מה שזכור לי [מסיפורי חברים כמובן:) ] הברור הוא רק כדי לראות מה כושרך הנוכחי.... ולאחר מכן מטרטרים אותכם בריצות עם שקים ומה לא.. ובעליות/ירידות וכו'... אני דוקא לא חושב שרק להתכונן ל2000 זה מה שיהיה אפקטיבי עבורך.... אתה אמור לבצע תכנית יותר מורכבת הכוללת: מצד אחד כושר שבו תוכל לרוץ לאורך זמן בקצב בינוני קל 5-10 ק"מ .... סיבולת כח כללית בה תוכל לבצע תרגילי שכיבות שמיכה,מתח,בטן,סקווט בצורה נכונה והרבה חזרות... גמישות בכדי להעלות את פוטנציאל הכח בתנועות שונות.... תרגול של יציבה נכונה בהרמות משא שונות... אם תתמקד רק בריצות 2000 אתה תחטיא את המטרה.... לדעתי באם אתה באמת מעוניין להגיע לתוצאות כלשהן אז עשה אחת מהפעולות הבאות: -תירשם לקבוצת קבוצת כושר קרבי כלשהי... -תירשם לחדר כושר בו אתה בטוח שיש מדריכים מהימנים אדיבים ושיבנו לך תוכניות מתאימות למטרתך -שכור לך מאמן אישי לפרק זמן זה שבו הוא יכתיב לך מטרות ויכוון אותך בדרך הנכונה והבטוחה אל מטרתך... זכור שבכדי להגיע לתוצאות אתה אמור להיוועץ או לקבל הדרכה מגורמים מוסמכים... למרות שבאינטרנט ישנם גורמים מוסמכים עדיין גם אם הם יהיו סופר מקצועיים הם לא יוכלו לתת לך תכנית אימון דרך אינטרנט מכיוון שזה הדבר הכי לא מקצועי שיש... המון בהצלחה:)

gatinho

New member
זה קצת נאיבי להגיד שהשמיים הם הגבול

כולנו יודעים את חשיבותה של הגנטיקה ואני חושב שלכל אחד יש את הפוטנציאל שלו. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות הוא לנסות למצות אותו... (כל עוד לא משתמשים בתוספים לא חוקיים למיניהם). כמובן שהפוטנציאל תלוי בתחום. אדם X יהיה טוב בריצות ארוכות בעוד Y בקצרות. גם השרירים בנויים אחרת, חלקם בנויים לעבודת סיבולת וחלקם יותר לכוח (סיבים לבנים ואדומים). מבנה הגוף יכול להיות אתלטי, מוצק וכו' (אנדו, אקטו, מזו), והדברים האלה מובילים לדוגמה אדם גבוה (2 מטר + ) לשחק כדורסל בעוד אדם נמוך ורחב ילך להרמת משקולות ואחר לאתלטיקה. בשורה התחתונה, יש להציב מטרות ריאליות, אחרת אפשר להיכנס לדיכאון עמוק...

חן M

New member
צודק אך

אם הוא לא יתאמן ורק יעריך הערכות הוא בחיים לא ידע לאן יגיע...

למעלה