שאלה לי למי שבתחום הקשישים...

swguy

New member
שאלה לי למי שבתחום הקשישים...

או סיעוד: אם אישה מבוגרת (78) שבדר"כ מתפקדת באופן עצמאי לגמרי ואינה זכאית לגמלת/שירותי סיעוד צריכה לעבור ניתוח בעין שלאחריו לכמה שבועות היא תזדקק למנוחה ועזרה בבית (בישול, ניקיון וכדומה), אבל עדיין תוכל לטפל בעצמה מכל הבחינות (לבוש, הגיינה וכו') - האם היא זכאית לשירות של מטפלת באופן זמני? יש דבר כזה? או שיש איזה הסדר אחר של איזה תע"ס בלישכה? לכל מי שיש מידע אנא...

swguy

New member
תודה:)

אגב, אני גבר. ממש גבר גבר (ממש
... swguy= social worker Guy

reuthal

New member
בבית החולים העובדת הסוציאלית תעזור

יש אופציה לאחר הניתוח ( ולא לפני) להגיש בקשה לחוק סיעוד זמני בתהליך מזורז עקב מגבלה שנגרמת מניתוח\ הליך רפואי או הסיבה שבגגלה הגיעו- כמו מה שאתה מתאר, שבר פרק הירך וכד'.

swguy

New member
אחלה, תודה!

אגב, יש מצב שבלישכה שלה (חוצות יפו) יש איה תע"ס בנידון או שירות כלשהו?

reuthal

New member
צריך לברר- יש לשכות שבהן יש

התנדבויות של התושבים. אצלנו לדוגמא- ממש אין כלום!!! אפילו לא שירות של אוכל חם או עזרה בתיקונים קלים בבית, עכשיו נכנסה עו"ס קהילתית ראשונה ללשכה והיא מצויינת ( חברה שלי...) אני מקוה שמשהו ישתנה למרות שהגדרת התפקיד שלה מאד מכוונת להעצמת אחת הקהילות

swguy

New member
אחלה, תודה...

אני אשאל אותה מי העו"סית שלה ואברר בלישכה. ושוב תודה:)

פודה

New member
כן! יש זכאות זמנית של חוק סיעוד

ואכן, בבי"ח יפנו אותה למילוי בטפסים בביטוח לאומי, ויש מה שנקרא בחברות הסיעוד המאושרות ע"י ביטוח לאומי "טרום" שהם יכולים להכניס מט"בית לפעולה עוד לפני קבלת אישור מבטל"א על סמך אישרו ודאי עתידי. אפשר לפנות כמובן ישירות לבטל"א.

למעלה