שאלה לי...

שאלה לי...

לאחרונה בעקבות תוכנית רדיו יצא לי לשמוע מספר קטעי ג´ז והחלטתי שזה הזמן להתחיל להעריך את סוג המוזיקה הזה, אי לכך... האם תוכלי להמליץ לי על אלבומים "קלים" להאזנה, כאלה שתופסים אותך חזק ולא משחררים. הסגנון (אפרופו) של המוזיקה כפי שהגדיר אותו הקריין היה: ניו-אורלינס ג´ז. תודה מראש.

Scott

New member
אז ככה,

קודם כל, אני שמח שהחלטת לשמוע ג´אז, בקשר לדיסקים, הנה כמה המלצות חמות: 1.soul statiom/hank mobley 2.somewhere over the rainbow/art tatum 3.workin´ with the miles davis quintet למרות שהם לא ממש בסגנון שביקשת, אלו כמה מהדיסקים הראשונים והחשובים שצריכים להיות לך. אורי

digiorgio

New member
תגובה להמלצות:

בקשר להמלצות 1+3 אני לא יכול להסכים יותר, אבל לדעתי ארט טייטום קצת גדוש ועמוס מידי למאזין חדש לג´אז.בסקציית הפסנתרנים הייתי ממליץ על משהו יותר פשוט כמו: wynton kelly-piano (piano זה שם האלבום). אני מקווה שהמוסיקה הנהדרת שנקראת ג´אז תישבה לך את הנשמה ולא תעזוב לעולם...

Oceans Child

New member
ועוד כמה:)

המממ... אני חייבת להוסיף כמה דיסקים שלפי דעתי הם יפים ביותר, וחלקם אוספים של השירים היפים... 1. unforgettable3- שבו יש בין השאר את "fever", "it´s only a paper moon, "i won´t dance" .. unforgettable.2- יש שם את summertime ה"קלאסי", את -שאני ממש אוהבת..."cheek to cheek", "lullaby of birdland: ועוד המון שירים יפים... כמו כן, יש הרבה מאוד אמנים שידועים בקטגוריית הג´אז, כגון בני גודמן,לואיס ארמסטרונג, מיילס דייביס, ג´ון קולטריין, בילי הולידיי, אלה פיצ´גרלד, ועוד רבים אחרים... אני מציעה לך להוריד שירים שלהם, או לקנות אוספים... אני מקווה שעזרתי!!

למעלה