שאלה לי

av_i_va

New member
האומנם???

אלה בדיוק המקומות בהן אסור לעשות נסיונות. פקחי מס מסתובבים שם חופשי חופשי ומבצעים קניות נסיון. חסר רק שמישהו ימכור - ולו סיכה מבלי לרשום קבלה כחוק!!!! באשר לנחלת בנימין: ידוע לך שצריך לעבור ועדת קבלה? שממתינים בתור שבועות אם לא חודשים? שלאחר ועדת הקבלה ממתינים שוב לתושבה??? ואם תשובה חיובית, מקבלים את המקום הגרוע ביות (לפחות בהתחלה)?

popo11

New member
שאלה לי

אני עובדת בעבודה כשכירה. לאחרונה התחלתי לפתח נטיה (מוצלחת למדי) לציור על עץ והכנת חפצים לחדרי ילדים. בעקבות המחמאות הרבות שקבלתי, התחלתי להשתעשע עם הרעיון של למכור אותם. גם הנאה, גם הכנסה, ממש להיט
כעת יש התלבטויות שנוגעות בעיקר לצד החוקי והחשבונאי של הענין. אם אני מוכרת אני צריכה להוציא חשבוניות, מע"מ, תיק במס הכנסה.... וזה כבר נראה לי סיפור מההפטרה. ואולי אני טועה? למשהו חד פעמי חייבים את כל התיק הזה? פעם שמעתי שעצמאי צריך לפתוח תיק רק אחרי 3 חודשים. אבל אז איך אני מדווחת על ההכנסה? ואולי לא צריך? בקיצר - מישהו יודע ?

oh yes

New member
הכי פשוט והכי אמין:

תרימי טלפון למשרדי מס הכנסה במקום בו את גרה ותשאלי את ככככללל השאלות. את יכולה ללכת אליהם גם, אם נראה לך שיקח זמן. את לא צריכה להזדהות בשום צורה, פשוט לשבת מול הפקיד ולקבל את כל המידע. ישר מפי הסוס. מה יותר טוב?

תשובה לך

למס הכנסה קיים אתר מצויין ובו כל המידע. באם בכל זאת תחשבי על הגדלת ראש ופתיחת עסק נציע, לפני הכל, לפנות למט"י לקבלת ייעוץ. במידה ואת נדרשת להוציא חשבונית חד פעמית (או רב פעמית) תוכלי לעשות זאת בקלות דרך החשבונית של השכיר. בהצלחה !

popo11

New member
או קי תודה על התשובות

אבל - אתם אומרים שזה ממש פשוט. אם אני מתיישבת חד פעמי ביריד אני לא צריכה להצהיר על זה ? מס הכנסה לא רוצה את חלקו ? מע"מ ? ביטוח לאומי ? אף אחד ?! אתם בטוחים ?!?

פרילנסר

New member
אף אחד כאן לא מוסמך להבטיח לך

שלא יבוא איזה חוקר מע"מ או חוקר מס הכנסה ליריד וירשום לך דו"ח עם הזמנה לדיון, אבל אני מציע לך להרשם ב"החשבונית של השכיר" כפרילנסרית, ובמדה ויבוא אחד מהללו - תגידי להם שאת פרילנסרית רשומה אצלם ושאת מדווחת באמצעותם על הכנסות. לא שוה לפתוח תיק ברשויות המס על משהו שיכול להיות חד פעמי.

למעלה