שאלה לי

גבירה

New member
שאלה לי

ראיתי מוצר מאוד יפה שהכינה אותו בחורה המגדירה עצמה אומנית. היא דורשת עליו המוןןןן כסף, למעשה, אני יכולה להכין אותו בעצמי בהרבה פחות עלות. טוב, ברור שלשימושי הפרטי אין עם זה בעיה... אך, מה ייקרה אם ייבקשו אותי להכין אותו תמורת תשלום? ובכלל, מותר לגנוב רעיון ולסחור בו? האם יש צורך לעשות בו שינויים קלים כך שהמקורי ייחשב כהשראה בלבד? גבירה

tookmy

New member
בדיוק חשבתי לפני כמה ימים

על שאלה בנושא זה. קניתי מוצר די ייחודי שאין לו הרבה דורשות כרגע. הראיתי אותו בגאווה למישהי והסברתי לה את היתרונות וכו´. קניתי אותו ממישהי שפיתחה מוצר שקיים בחו"ל אבל לא בארץ, היא טורחת ועושה, משקיעה ומשווקת. הבחורה שהראיתי לה מייד התלהבה, אמרה שזה נורא יקר ושהיא יכולה גם. בתור אחת שלא שמעה על הרעיון עד 5 דקות קודם, ציפיתי ממנה לקצת צניעות, למרות שמבחינה טכנית הרעיון והחומרים פשוטים להשגה והכנה, לאור העובדה שנשים לא רגילות להשתמש במוצר, ויהיה צורך להעיר להןגם את הרעיון שמאחוריו, ולא רק את המוצר עצמו. האמת? קצת עיצבן אותי, למרות שאני מחבבת אותה והיא בסך הכל כמובן רוצה למצוא משהו לעשות , כמו כולנו. אבל הכעס בא מפירגון לזו שמכרה לי את המוצר, שהיא משקיעה בו שיווק ,הסברה , פיתוח וכו´. מה דעתכן?! ולגבירה- אם את לוקחת רעיון של מישהי, לפחות תשני אותו ככה שיהיה שלך....

מונו

New member
מבחינתי אין שום בעיה

כל עוד אין הפרה של החוק (פטנט למשל) אין שום בעיה. להיפך, אנחנו הצרכנים נצא נשכרים.

למעלה