שאלה לי.......

שמופית

New member
שאלה לי.......

יש לכן או לבני זוגכן אזרחות או דרכון נוספים ? אני פשוט מנסה להשיג את שגרירות יוון כדי לברר מה הפרוצדורה להוצאת דרכון יווני (אבא של תמיר נולד ביוון והם עלו לארץ כשהוא היה בן שנה בערך). מישהי יודעת מה הדרישות שלהם ? האם זה אפשרי או שצריך לוותר על האזרחות הישראלית ?

Ronnie*

New member
לגבי יוון אני לא יודעת,

אבל אנחנו מנסים להוציא דרכון גרמני. אני לא יודעת אם נצליח, אנחנו בשלבים ראשונים, אבל לא צריך לוותר על האזרחות הישראלית.

שמופית

New member
אני ניסיתי לפני כמה שנים להוציא

דרכון צ´כוסלובקי.... המשפחה שלי מצד אבא שלי הגיעה מצ´כוסלובקיה ויש לי את הדרכון של סבא שלי משנת 1935 !!! התקשרתי לשגרירות וביררתי ומסתבר שהחלק שבו הם גרו, נמצא עכשיו באוקראינה, ואני לא יכולה להוציא דרכון צ´כוסלובקי
אז עכשיו אנחנו רוצים לנסות את הצד היווני.... מקווה שיהיו כאן עוד בנות עם טיפים

מיקה11

New member
שמופית-לא רוצה לבאס אותך אבל:

אבא שלי בעל אזרחות ארופאית, חשבנו לבקש גם אבל אמרו לנו שניתן לעשות את זה רק אם הילדים הם מתחת לגיל 18. אבל צריך לבדוק כי יש לכל מדינה חוקים שונים.

יעלי2

New member
לבעלי יש דרכון של ה

השוק האירופי המשותף. היה לו דרכון גרמני דרך אבא שלו שקיבל מסבא שלו שהיה יקה בגרמניה. בשנים האחרונות הם חליפו לדרכון של השוק האירופי. לפני שנה התעניני לגבי וצלצלתי לשגרירות אנגליה (אגב, ידעתם שמחזיק דרכון כזה מובטל, יכול לטייל באירופה ולחתום בכל לישכה במדינות השונות?). ANY WAYS זה לא רלוונטי לסיפורנו. בשגרירות אנגליה אמרו לי שלא תהיה לי בעיה לגור שם ולעבוד או ללמוד כנשואה למחזיק דרכון כזה, אבל לכל מדינה החוקים והספציפיקציות שלה. אז צריך לברר כל מקרה לגופו, ועכשיו אני בכלל לא רוצה לנסוע. אבל תמיד טוב שיש אופציה.

שמופית

New member
עד כמה שאני יודעת - אפשר....

היתה לפני כמה שנים כתבה על חבר´ה בגילאי 20-40 שהוציאו דרכונים אירופאים כדי להשתייך לאיחוד האירופי וכדי שיהיה להם מגוון יותר רחב של מקומות לגור ולעבוד בהם. ובקשר להוצאת דרכון אוקראיני - לא נראה לי. אני לא בטוחה שהם משתייכים לאיחוד האירופי... נראה לי בטוח יותר ללכת על היווני

נופר30

New member
דרכון גרמני תלוי מתי מבקשים

אחותי קיבלה את שלה בגיל 34 ואני בגיל 29

נופר30

New member
לי יש אזרחות כפולה

החוק בארץ אומר שאפשר להחזיק עד 3 אזרחויות ( אבל לא תמיד המדינה עם האזרחות השניה החוק אותו הדבר לדוגמא בארצות הברית מותר רק שניים ובמקסיקו רק אחד ולכן במידה שכזאת צריך לוותר על אחת מהן )

kisses

New member
לאלון יש אזרחות בריטית אבל בשום

פנים ואופן לא וויתר על האזרחות הישראלית

dorlim

New member
כמו שכבר אמרו פה - לכל מדינה החוקים

שלה. חלק מהמדינות, אגב, לא מקנות לבן/בת זוג אזרחות אוטומטית, בחלקן יש צורך להוכיח כתובת קבועה במדינה וכו´ הכי בטוח - לנסות באתרי האירנטנט או בשגרירויות

kisses

New member
זה נכון אני למשל לא מקבלת אזרחות

אלה אני חושבת רק לאחר 4 שנים.

למעלה